Om målretning efter målgruppe

Du kan føje målretning efter målgruppe til annoncegrupper og nå ud til personer ud fra oplysninger om, hvem de er, hvilke interesser og vaner de har, hvad de aktivt søger efter, eller hvordan de har interageret med din virksomhed. Målretning efter målgruppe kan booste din kampagnes effektivitet ved at nå ud til personer, der gennemser websites, bruger apps eller ser videoer. Læs politikken vedrørende tilpasset annoncering (som tidligere blev kaldt interessebaseret annoncering) for at forbedre oplevelsen for både brugere og annoncører.

Sådan fungerer målretning efter målgruppe

I display-, søge-, video- og hotelkampagner er målgrupper grupper af personer med bestemte interesser, hensigter og demografiske oplysninger ifølge Googles estimering. Når du føjer en målgruppe til en kampagne eller annoncegruppe, kan du vælge mellem en lang række kategorier – f.eks. personer, der kan lide sport og rejser, personer, der er interesserede i at købe en ny bil, eller specifikke personer, der har besøgt dit website eller din app. Google Ads viser annoncer til personer, der sandsynligvis er i de valgte kategorier.

Bemærk! De data, der bruges til at generere målgrupper (for eksempel sidebesøgshistorik og tidligere Google-søgninger), kan bruges til at forbedre budgivning og målretning af dine målgruppekampagner.

I nedenstående tabel kan du se en kort beskrivelse af de forskellige målgruppetyper, du kan bruge til målretning i dine kampagner:

Kampagnetype Målgruppetype
Displaynetværket
  • Interessebaseret målgruppe: Nå ud til brugere ud fra, hvad de brænder for, og deres vaner og interesser.
  • Tilpassede målgrupper: Afhængigt af dit kampagnemål kan du nå ud til brugere ud fra, hvad de brænder for, og deres vaner og interesser eller nå ud til brugere baseret på deres seneste købshensigt. Du kan få flere oplysninger om tilpassede målgrupper.
  • Detaljerede demografiske oplysninger: Nå ud til brugere baseret på forskellige livsoplysninger.
  • Livsbegivenhed: Nå ud til brugere, når de er midt i vigtige livsbegivenheder.
  • I markedet: Nå ud til brugere ud fra deres seneste købshensigt.
  • Remarketing: Nå ud til brugere, der har interageret med din virksomhed.
  • Kundematch: Nå ud til dine eksisterende kunder ud fra dine CRM-data.
  • Tilsvarende målgrupper: Nå ud til nye brugere med interesser, der minder om dine websitebesøgendes interesser eller eksisterende kunder.
  • Få flere oplysninger ved at læse Nå ud til den rette målgruppe på det rette tidspunkt.
Søg
  • Interessebaseret målgruppe: Nå ud til brugere ud fra, hvad de brænder for, og deres vaner og interesser.
  • Detaljerede demografiske oplysninger: Nå ud til brugere baseret på forskellige livsoplysninger.
  • I markedet: Nå ud til brugere ud fra deres seneste købshensigt.
  • Remarketing: Nå ud til brugere, der har interageret med din virksomhed.
  • Kundematch: Nå ud til dine eksisterende kunder ud fra dine CRM-data.
  • Tilsvarende målgrupper: Nå ud til nye brugere med interesser, der minder om dine websitebesøgendes interesser eller eksisterende kunder.
Video
  • Interessebaseret målgruppe: Nå ud til brugere ud fra, hvad de brænder for, og deres vaner og interesser.
  • Tilpassede målgrupper: Afhængigt af dit kampagnemål kan du nå ud til brugere ud fra, hvad de brænder for, og deres vaner og interesser eller nå ud til brugere baseret på deres seneste købshensigt.
  • Detaljerede demografiske oplysninger: Nå ud til brugere baseret på forskellige livsoplysninger.
  • I markedet: Nå ud til brugere ud fra deres seneste købshensigt.
  • Remarketing: Nå ud til brugere, der har interageret med din virksomhed.
  • Kundematch: Nå ud til dine eksisterende kunder ud fra dine CRM-data.
  • Tilsvarende målgrupper: Nå ud til nye brugere med interesser, der minder om dine websitebesøgendes interesser eller eksisterende kunder.
Hotel
  • Remarketing: Nå ud til brugere, der har interageret med din virksomhed (websitebesøgende, tilsvarende målgrupper, tilpasset kombination og kundelister).

Forskellige indstillinger for målretning efter målgruppe

Når du har identificeret interesserne, behovene, adfærden og målene for din målgruppe, kan du definere, hvem din målgruppe vil være for en bestemt kampagne eller annoncegruppe. Du kan oprette en målgruppe, en kombineret målgruppe eller vælge målgrupper, der er konfigureret på forhånd af Google Ads.

Interessebaserede målgrupper

Med interessebaserede målgrupper kan du nå ud til personer baseret på et helhedsorienteret billede af deres livsstil, interesser og vaner. Interessebaserede målgrupper har vist en væsentlig interesse i et bestemt emne, hvilket giver annoncører mulighed for at nå ud til de personer, der betyder mest, med deres produkter eller tilbud.

I øjeblikket kan alle Google-annoncører få adgang til interessebaserede målgrupper i søge-, display-, og videokampagner samt i Gmail og Display & Video 360.

Download denne CSV-fil for at få vist en liste over interessekategorier.
Livsbegivenheder

Nå ud til seere på YouTube, Gmail og Displaynetværket i forbindelse med vigtige livsbegivenheder, f.eks. afgangseksamen, flytning eller bryllup. Hvis du ved, hvornår disse begivenheder finder sted, kan du skræddersy dine annoncer, så du når ud til de rette brugere med de rette budskaber.

Livsbegivenheder er, ligesom andre vigtige milepæle, sjældne, og hvis du vælger at målrette mod disse, når du muligvis ud til en mindre målgruppe end med interessebaserede målgrupper. Livsbegivenheder kan imidlertid være knyttet til en række relaterede købsbeslutninger, og de er derfor ofte "bredere" end kategorier af typen "målgrupper i markedet", som typisk er knyttet til en enkelt købsbeslutning. Eksempelvis vil en person, der er på vej til at flytte, sandsynligvis købe nye møbler, benytte et flyttefirma, optage lån osv. i forbindelse med flytningen.

Målgrupper i markedet

Vælg en af disse målgrupper for at finde kunder, der er "i markedet", hvilket vil sige, at de søger efter produkter og aktivt overvejer at købe en tjeneste eller et produkt, som svarer til eller minder om dem, du tilbyder.

Disse målgrupper er beregnet til annoncører, som fokuserer på at opnå konverteringer fra sandsynlige købere. Målgrupper i markedet kan være med til at gøre din remarketing mere effektiv og sikre, at du når ud til forbrugere, der er tæt på at foretage et køb.

Download denne CSV-fil for at få en liste over udvalgte målgrupper i markedet.

Tilpassede målgrupper

Med tilpassede målgrupper kan du vælge, hvordan du vil nå ud til din ideelle målgruppe, ved at angive søgeord, webadresser og apps.

Du kan oprette en tilpasset målgruppe i dine display-, Discovery-, Gmail- og videokampagner ved at definere din målgruppe ud fra de specifikke søgeord, webadresser og apps, der er relateret til dit produkt eller din tjeneste. Google Ads viser derefter annoncer for personer, der sandsynligvis er interesserede i disse søgeord, på websider, i apps og i videoer. Få flere oplysninger om målretning efter målgruppe.

Ved at udlede dine kampagnemål og budstrategi fortolker systemet alle disse signaler og vælger en målgruppe, der fokuserer på et af følgende:

• Rækkevidde
  • Overvejelse
  • Effektivitet

Eksempelvis ønsker en virksomhed, der producerer løbesko, måske kun at nå ud til entusiastiske maratonløbere i stedet for hele den interessebaserede målgruppe "Sportsfans". Med tilpassede målgrupper kan skoproducenten nu indsnævre sin målgruppe ved at:

• Angive interesser såsom "Berlin Marathon", "triatlon" eller "langdistanceløb"
  • Bruge webadresser for websites med indhold om løb, træningsplaner, kostplaner for maratonløbere og andre maratonrelaterede temaer
  • Angive apps i

Tilpassede målgrupper med søgehensigt: Oprettet automatisk (Display)

Tilpassede målgrupper med søgehensigt, der er oprettet automatisk, giver dig mulighed for at definere og nå ud til den ideelle målgruppe for dine displaykampagner. Du kan bruge tilpassede målgrupper med søgehensigt til at segmentere dine annoncegrupper i henhold til en bestemt kategori eller landingsside.

Automatisk oprettede målgrupper er i øjeblikket kun tilgængelige på engelsk, fransk, italiensk, japansk, portugisisk, russisk, spansk og tysk. Kig efter opdateringer med jævne mellemrum. Der bliver løbende tilføjet nye sprog.

Remarketing

Du kan også nå ud til personer, der allerede har interageret med din virksomheds produkter og ydelser, herunder personer, der tidligere har besøgt et bestemt website, benyttet en bestemt mobilapp, set dine videoer eller angivet kontaktoplysninger. Få flere oplysninger om remarketing

Detaljerede demografiske oplysninger

Specifikke demografiske segmenter giver dig mulighed for at nå ud til brede segmenter i befolkningen med fælles kendetegn, f.eks. gymnasieelever, boligejere eller nybagte forældre. Download denne CSV-fil for at få en liste over udvalgte demografiske segmenter.

Kundematch

Med Kundematch kan du bruge dine online- og offlinedata til at nå ud til kunder på både Søgenetværket, Shopping, Gmail, YouTube og Displaynetværket og få dem til at udvise engagement igen. Kundematch målretter annoncer mod dine kunder ved at bruge oplysninger, som dine kunder har delt med dig. Få flere oplysninger om Kundematch

Lignende målgrupper

Med Tilsvarende målgrupper behøver du ikke længere at gætte dig frem til, hvordan du finder nye målgrupper, da funktionen automatisk finder nye kunder, der minder om dine nuværende kunder. I Google Ads opdateres lister over tilsvarende målgrupper i realtid ved hjælp af maskinlæring med henblik på at sammenligne nye brugere med brugerne på dine remarketinglister. Brug af målretning efter tilsvarende målgrupper giver dig mulighed for at vise annoncer til personer, der har bestemte karakteristika til fælles med personer på dine allerede oprettede remarketinglister og dine kundematchlister. For at undgå overlapning ekskluderes den oprindelige liste automatisk fra din liste over tilsvarende målgrupper. Få flere oplysninger om tilsvarende målgrupper

Sådan fungerer budgivning efter målgruppelister med flere kampagner

Hvis du har flere kampagner, der målretter mod den samme trafik, vælger auktionen den med det højeste effektive bud.

Eksempel

Lad os antage, at kampagne A og kampagne B målretter mod den samme model af sko i et brugerområde.

Kampagne A har et basisbud på 20 DKK med en budmultiplikator på 100 % for en målgruppeliste, og kampagne B har et basisbud på 50 DKK uden en multiplikator. Kampagne B vil få eksponeringen, selvom den ikke har budjustering efter målgruppeliste.

Om dynamisk generering af kundeemner

Dynamisk generering af kundeemner er en metode til at øge effekten af din feedbaserede dynamiske remarketing, så du kan nå ud til nye brugere med dine meget effektive produkter. I modsætning til dynamisk remarketing, som fokuserer på at få mest mulig værdi ud af dine eksisterende kunder, bruges dynamisk generering af kundeemner til at skaffe nye brugere. Det betyder, at dynamisk generering af kundeemner er den foretrukne metode, hvis du er en ny annoncør, eller hvis du målretter mod en målgruppe, som er anderledes end dine førstepartsdata (inklusive dine remarketinglister).

Sådan fungerer det

Dynamisk generering af kundeemner bruger maskinlæring til at forudsige, hvilke feedelementer potentielle købere søger efter. Ved hjælp af tidligere feedeffektivitet og brugeradfærd forudsiger dynamisk generering af kundeemner, hvilke nye brugere som med størst sandsynlighed vil være effektive for elementerne i dit feed. Når systemet finder statistisk signifikante relationer mellem feedelementer og brugerhensigt, kombinerer det denne mulige hensigt med demografiske oplysninger som alder og køn for at matche brugerens hensigt med et relevant produkt i dit feed. Produkterne i dit feed bedømmes og udvælges på baggrund af effektivitet, relevans og andre faktorer for at afgøre, hvilke produkter der med størst sandsynlighed vil føre til konverteringer.

Intelligente displaykampagner anbefales til kampagner til dynamisk generering af kundeemner, da de enkelt og nemt kan kombinere dynamiske remarketingbrugere med potentielle brugere, hvilket gør det muligt at konfigurere en komplet tragt på effektiv vis.

Eksempel

Forestil dig, at du er hoteludbyder, og en kunde gerne vil holde ferie i Paris. Denne kunde undersøger mange emner om Paris, f.eks. kulturelle seværdigheder, restauranter, hoteller og flyafgange. Du har aktiveret dynamisk generering af kundeemner, og hver eneste nye relevante oplysning fra denne brugers "kunderejse", som indikerer, at brugeren har til hensigt at rejse til Paris, er derfor med til at fortælle Googles systemer, at hvis denne potentielle kunde får vist dine hoteller i Paris, er der større sandsynlighed for, at annoncen er relevant og nyttig for vedkommende, og at den udmønter sig i en konvertering.