Informatie over het meten van geografische prestaties

Het kan zijn dat uw bedrijf goed presteert in bepaalde delen van de wereld. Een bedrijf dat sneeuwschoenen verkoopt, verkoopt waarschijnlijk meer voorraad aan mensen die hoog in de bergen wonen dan aan mensen die bij zonnige stranden wonen. Aan de hand van de prestatiegegevens van uw Google Ads-account kunt u bepalen welke geografische regio's voor u het interessantst zijn, zodat u uw advertentieactiviteiten en budget desgewenst hierop kunt concentreren.

In dit artikel vindt u informatie over drie soorten rapporten in Google Ads waarmee u inzicht kunt krijgen in hoe uw advertenties op verschillende locaties presteren.

Geografische rapporten en rapporten voor gebruikerslocaties

Als u targeting op locatie al heeft ingesteld en uw campagnes al een tijdje actief zijn, kunt u de prestaties per locatie bijhouden op de pagina Locaties.

U kunt gegevens in twee verschillende typen locatierapporten bekijken:

• Geografisch: bevat de fysieke locaties van potentiële klanten of locaties waarin zij geïnteresseerd zijn.
  • Gebruikerslocaties: bevat alleen de fysieke locaties van uw potentiële klanten, niet de locaties waarin zij geïnteresseerd zijn.

Met locatierapporten kunt u de prestaties van uw advertenties bekijken op het meest gedetailleerde niveau dat beschikbaar is voor targeting. Als u bijvoorbeeld de Verenigde Staten target, kunt u de locatiegegevens tot op postcode-, universiteits- of kiesdistrictsniveau bekijken. Dit biedt u een zeer gedetailleerd inzicht in de locaties waar uw campagnes goed presteren. Houd er rekening mee dat uw locatierapporten alleen gegevens bevatten over opties voor targeting op locatie die in het betreffende land beschikbaar zijn.

Meer informatie over hoe we de geografische locatie bepalen wanneer we uw advertenties weergeven en hoe u uw locatierapporten kunt bekijken.

Hoe u uw locatierapporten kunt toepassen

U kunt een geografisch rapport en een rapport voor gebruikerslocaties uitvoeren en deze vervolgens als overlay plaatsen om te zien waar uw klanten zich bevinden, zelfs als ze in een andere locatie geïnteresseerd zijn dan hun fysieke locatie.

Voorbeeld

U bent eigenaar van een boekhandel in Zeist. Wanneer u een geografisch rapport uitvoert (met onder andere gegevens van fysieke locaties en interessante locaties), ontdekt u dat u het volgende heeft ontvangen:
  • Zeventig advertentievertoningen getarget op Zeist (de fysieke locatie is Zeist of de interessante locatie is Zeist)
  • Dertig advertentievertoningen getarget op Utrecht (mensen op een willekeurige locatie die interesse tonen in Utrecht)
U genereert vervolgens een rapport 'Gebruikerslocaties' (dat alleen fysieke locatiegegevens bevat). U ziet nu dat slechts tien van uw honderd advertentievertoningen afkomstig zijn van mensen op een fysieke locatie in Zeist en de overige negentig van mensen op een fysieke locatie in Utrecht.

U trekt de conclusie dat de meeste mensen die zoeken naar uw bedrijf een fysieke locatie hebben in Utrecht, dus u besluit daar meer van uw advertentiebudget aan toe te wijzen.

Afstandsrapporten

Als u al locatie-extensies heeft toegevoegd, kunt u prestatiegegevens bekijken voor uw advertenties met locatie-extensies. De gegevens worden gerangschikt op basis van de afstand tussen de locatie waar uw advertentie is geactiveerd en uw dichtstbijzijnde bedrijfslocatie. De locatie die uw advertentie heeft geactiveerd, kan de fysieke locatie van een potentiële klant zijn of de locatie waarin deze interesse heeft getoond door middel van zoekopdrachten of content die is bekeken. Ontdek hoe u afstandsrapporten kunt bekijken voor uw campagnes in het zoeknetwerk en uw Shopping-campagnes.

Stel dat u een fysieke winkel heeft en u in het afstandsrapport ziet dat uw advertenties een hoger conversiepercentage hebben van mensen binnen acht kilometer van uw locatie. Met behulp van radiustargeting en bodaanpassingen voor locatie kunt u uw biedingen verhogen voor klanten op een fysieke locatie binnen een straal van acht kilometer van uw winkel.

Geografische prestatiekolommen en -waarden

Wanneer u geografische gegevens weergeeft in uw tabel met statistieken, ziet u mogelijk ook de volgende kolommen en gegevens:

Meest specifieke locatie

De kolom 'Meest specifieke locatie' bevat de meest gedetailleerde informatie die we hebben over de locatie die is gebruikt om uw advertenties weer te geven. Dit kan de fysieke locatie van de potentiële klant zijn, maar ook een locatie waarin deze is geïnteresseerd. De meest specifieke locatie varieert per land, afhankelijk van het niveau van de beschikbare geografische targeting.

'Onbepaalde gebieden'

Mogelijk ziet u in uw rapport gegevens uit 'Onbepaalde gebieden'. Er zijn diverse redenen voor het als 'onbepaald' bestempelen van een gebied waarin uw advertentie is weergegeven:

• IP-adres of zoekopdracht: de locatie kan niet worden bepaald op basis van het IP-adres en de zoekopdracht duidde niet op interesse in een herkende locatie.
  • Meerdere plaatsen/regio's in Google Maps: de zoekopdracht werd uitgevoerd in Google Maps binnen een groot geografisch gebied dat meerdere plaatsen of regio's omvat.

Variatie in getallen in geografische rapporten

De geografische gegevens in uw Google Ads-tabel met statistieken kunnen enigszins afwijken van andere gegevens in uw account of van bronnen zoals trackingfuncties of weblogboeken van derden. Enkele redenen waarom de gegevens kunnen variëren:

• Overzicht van campagne of facturering: Prestatiegegevens kunnen enigszins afwijken van gegevens in uw campagne- of factureringsoverzicht vanwege verschillen in de technieken waarmee gegevens worden verzameld. Voor informatie over facturering en campagne-uitgaven gebruikt u de rapporten op de pagina 'Facturering en betalingen'.
  • IP-adressen: IP-adressen worden routinematig opnieuw toegewezen en Google Ads werkt de IP-gegevens geregeld bij aan de hand van deze wijzigingen. Andere providers van geografische rapporten werken hun IP-gegevens wellicht volgens een ander schema bij.
  • Ongeldige klikken: Google Ads filtert op ongeldige klikken. Het aantal klikken per geografisch gebied kan daarom verschillen van het aantal klikken dat door andere gegevensbronnen wordt gerapporteerd.
  • Interessante locatie: Google Ads kan plaatsen waarin een potentiële klant interesse heeft, vinden die andere gegevensbronnen mogelijk niet kunnen detecteren.
  • Andere verkeersbronnen: Externe leveranciers van trackingfuncties tellen wellicht alle verkeersbronnen naar uw site, niet alleen het Google Ads-verkeer. Stel dat Google Ads vijftig bezoeken naar uw site genereert, maar dat uw site in totaal honderd bezoeken ontvangt. Google Ads rapporteert dan alleen de vijftig klikken van het Google Ads-verkeer.