Importér Google Analytics-mål og -transaktioner i Google Ads

Når det gælder analyse af kundeaktivitet på dit website, tilbyder Google to funktioner, der kan hjælpe dig: Google Analytics-mål og -transaktioner samt Google Ads-konverteringssporing. Du kan bruge begge på samme tid eller bare en af dem. Klik på linket nedenfor for at se en hurtig sammenligning.

Sammenlign Google Analytics-mål og Google Ads Konverteringssporing

Google Analytics-mål

• Ideelt, hvis du er interesseret i data om alle kunder, der har besøgt dit website, og ikke blot konverteringer.
  • Der kan medtages konverteringer fra andre kilder end Google Ads, så funktionen er velegnet, hvis du vil spore al kundetrafik på dit website.

Google Ads-konverteringssporing

• Ideelt, hvis du kun er interesseret i konverteringer.
  • Der spores kun konverteringer fra Google Ads-kilder.

Fordele ved at importere Google Analytics-mål

Det giver dig et par fordele at importere dine Google Analytics-mål til Google Ads-konverteringssporing. Blandt disse kan nævnes følgende:

• Du kan få adgang til data om de Google Analytics-konverteringer og Google Ads-klik, du har opnået.
  • Du kan se Google Analytics-konverteringsdata i Google Ads.
  • Du kan give funktionen Konverteringsoptimering adgang til data, der medvirker til optimering af buddene, hvilket potentielt set kan øge antallet af konverteringer og reducere omkostningerne.

Husk!

Du behøver muligvis ikke at importere Google Analytics-transaktioner, hvis du allerede bruger Google Ads-konverteringssporing på en bestemt side. Brug af begge kan forårsage, at konverteringer tælles med to gange.

Før du begynder

Du kan ikke begynde at importere data, før du har:

Vejledning i import af Analytics-mål og -transaktioner i Google Ads

1. Log ind på din Google Ads-konto, når du har linket dine konti, klik på fanen Værktøjer, og vælg Konverteringer. Bemærk! Der kan gå op til 30 minutter, før du kan se din import.
  2. Klik på Importer.
  3. Klik på alternativknappen Google Analytics.
  4. Klik på Fortsæt
  5. Vælg de mål og transaktioner, du vil importere, på den næste side, og klik på Importér og fortsæt.
  6. Klik på Udfør.

Google Ads begynder at importere data fra din Analytics-konto. Der medtages ikke historiske data fra datoer, der ligger før tidspunktet for import.

Husk!

Det kan tage op til ni timer, før der vises mål- og transaktionsdata i Google Ads. Når de importerede konverteringsdata er tilgængelige, vises de sammen med dine eksisterende konverteringsdata på siden Konverteringer. Du kan tilpasse kolonner under fanen Kampagner, så disse data medtages. De rapporter, der er baseret på dine importerede konverteringsdata, kan indeholde modellerede konverteringer som estimater i dine rapporter i de tilfælde, hvor Google ikke kan se alle konverteringer. Disse er baseret på samlede og anonymiserede data.

Så snart Analytics-data (f.eks. mål) er blevet importeret til Google Ads, er de underlagt servicevilkårene for Google Ads.

Rediger konverteringsindstillinger for importerede mål

Når du har importeret dine Analytics-mål, kan du redigere dem på samme måde, som når du redigerer konverteringshandlinger, der er oprettet i Google Ads.

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på fanen Værktøjer, og vælg derefter Konverteringer.
  3. Klik på navnet på det importerede mål, du vil redigere.
  4. Klik på Rediger indstillinger nederst til højre.
  5. Foretag ændringerne, og klik på Gem.

Datauovensstemmelser

Der kan være uoverensstemmelser i konverteringsstatistikkerne mellem Google Analytics og Google Ads-konverteringssporing. Hvis det er tilfældet, kan du foretage fejlfinding vedrørende uoverensstemmelser med hensyn til mål, transaktioner og Google Ads-konverteringer

Hvis du har dobbelttjekket, at din konfiguration er korrekt, kan uoverensstemmelserne i stedet være forårsaget af følgende:

Transaktionsdato

Google Ads rapporterer konverteringer ud fra datoen og klokkeslættet for det klik, der førte til den ønskede handling, og ikke ud fra datoen for selve den ønskede handling.

Lad os eksempelvis sige, at en person så din annonce og klikkede på den den 19. juli, men ikke købte noget på dit website før dagen efter, dvs. den 20. juli. I Google Ads registreres konverteringen som foretaget den 19. juli (altså den dag, hvor der blev klikket på annoncen). I Google Analytics registreres konverteringen derimod som foretaget den 20. juli (altså den dag, hvor selve konverteringen blev foretaget).

Optællingsmetode

I Google Ads kan du vælge enten at tælle alle konverteringer eller unikke konverteringer ved at angive optællingsmetoden for hver konverteringshandling (inklusive Analytics-mål og -transaktioner, der er importeret i Google Ads). I kolonnen "Konverteringer" i Google Ads kan du se konverteringer, der er foretaget inden for den valgte konverteringsperiode, i henhold til den valgte optællingsmetode. I Analytics er det derimod alle mål og konverteringer, der tælles, og det kan medføre uoverensstemmelser.

Eksempel

Du har defineret et Analytics-mål til udfyldelse af en kundeemneformular. En person udfylder to kundeemneformularer (i forskellige sessioner) efter et annonceklik, og det vises som to opnåelser af mål i Analytics. Du importerer dette mål i Google Ads og indstiller din optællingsmetode til "Unikke", så du ser kun én konvertering.

Ugyldige klik
Visse mål, der rapporteres i Analytics, bortfiltreres muligvis, når de importeres til din Google Ads-konto på grund af vores teknologi for ugyldige klik. Teknologien registrerer ikke klik, der virker som mistænkelig eller ugyldig klikaktivitet.
Udløbsdatoer for cookies
Google Ads-cookies udløber 90 dage efter et kundeklik, men i Analytics bruges der en cookie, som lagres i op til seks måneder. Konverteringsperioden for Google Ads-konverteringer kan være 1-90 dage. Det betyder, at hvis en kunde fuldfører en konvertering efter den angivne konverteringsperiode, registreres konverteringen ikke i Google Ads, men den registreres stadig i Analytics, hvis den foretages inden for to år efter klikdatoen.
Forsinkelser med hensyn til import af mål
Der kan gå op til ni timer, fra konverteringsdata registreres i Analytics, til de importeres til Konverteringssporing.
Ændringer af mål eller visningsnavn i Analytics
Hvis du ændrer navnet på et mål eller en visning, der indeholder dine importerede Analytics-mål, vises disse nye navne i Google Ads, når målet er blevet fuldført af en kunde. Der kan gå op til 24 timer, før ændringerne afspejles på din Google Ads-konto.