Onboardingguide för Shopping-annonser

I den här guiden går vi igenom hur du kommer igång med annonsering av produkter på Google, med allt från hur du laddar upp din produktdata i Google Merchant Center till hur du skapar och bevakar Shopping-annonser i Google Ads.

På den här sidan

Innan du börjar

Gör så här för att skapa Shopping-annonser:

När du använder Google Merchant Center och Google Ads tillsammans kan du marknadsföra dina produkter genom att ge kunderna detaljerad information om vad du säljer redan innan de klickar på annonsen. Du kan också nå en bredare målgrupp med potentiella kunder och spåra resultatet för dina produkter över tid med hjälp av rapportverktyg fokuserade på detaljhandel.

Den här informationsgrafiken visar hur du konfigurerar dina Shopping-annonser.

Obs!

Börja använda Google Merchant Center

1. Registrera dig för Google Merchant Center, där du kan lägga till information om ditt företag och dina produkter.
  2. Verifiera onlinebutiken. Om du stöter på problem kan du läsa mer om hur du åtgärdar verifieringsproblem.
  3. Ladda upp din produktdata från onlinebutiken automatiskt eller genom att manuellt ladda upp en fil med all produktinformation, till exempel pris, titel, bild osv. Du hittar mer information i produktspecifikationerna. Om du stöter på problem kan du läsa om hur du felsöker din datakälla.
  4. Dina produkter granskas för att se till att de följer Googles policyer och förordningar. Om vi upptäcker problem visas de på fliken Åtgärd krävs.
  5. (Valfritt): Du kan förbättra din produktdata genom att lägga till ytterligare information som erbjudanden, frakt och beräknat leveransdatum. Läs mer om kommentarer och märken i Shopping-annonser och om organisk visning av produkter på Google.

Börja använda Google Ads

1. Skapa ett Google Ads-konto.
  2. När du har skapat ett Google Ads-konto ska du ange dina faktureringsuppgifter. Om du stöter på problem kan du läsa om problem med fakturering och betalningar.
  3. Länka ditt Google Ads-konto till ditt Google Merchant Center. När du gör det får dina kampanjer den produktinformation som behövs för att generera Shopping-annonser.
  4. Ställ in konverteringsspårning på din webbplats. Om konverteringsspårning inte är aktiverat kan Google Ads begränsa utgifterna du kan spendera på kampanjer. Om du stöter på problem kan du läsa den här artikeln för att få hjälp.
Tips! Om du är en avancerad annonsör kan du överväga att ställa in konverteringar med kundvagnsdata som är ett tillägg till konverteringsspårning på din webbplats. Med det här alternativet kan du ange information om produkterna som säljs för varje transaktion. Genom att ange den här informationen kan du få en bild av dina annonsresultat och en bättre optimering.
  1. (Valfritt men rekommenderas): Skapa dina datasegment för att engagera dina kunder på nytt genom att lägga till dina webbplats- och appbesökare. Du kan även använda dynamisk remarketing för att visa annonser för tidigare webbplatsbesökare och anpassa annonserna utifrån den del på webbplatsen som de har besökt mest.
  2. Se till att du uppfyller kraven för Shopping-annonser innan du skapar din första kampanj. Om du stöter på problem kan du läsa mer i Policyproblem.
  3. Skapa kampanjen. Shopping-annonser kan visas av både Performance Max- och Shopping-kampanjer. Performance Max-kampanjer är det bästa sättet att maximera onlineförsäljningen eftersom de når en bredare målgrupp genom att visa dina produkter i hela Google Ads-annonsutrymmet från en och samma kampanj. Läs mer om Skillnaderna mellan Performance Max- och vanliga Shopping-kampanjer, hur du skapar en Performance Max-kampanj och hur du skapar en vanlig Shopping-kampanj.
Obs! När du har skapat din kampanj granskas den för att kontrollera att den uppfyller alla policykrav. Det här tar en till två dagar.

Bevaka annonsresultat

Obs! Kampanjens inlärning kan ta upp till två veckor. Kampanjresultatet kan variera under inlärningsperioden eftersom inlärning för budstrategin fortfarande pågår. Läs mer om inlärningsperiodens längd för kampanjer och vad som påverkar den.
  1. Om kampanjen inte körs eller har låg trafik kan du läsa om vanliga orsaker och hur du kan felsöka problemet i de här artiklarna om Performance Max-kampanjer i Google Ads som inte körs eller har låg trafik och vanliga Shopping-kampanjer i Google Ads som inte körs eller har låg trafik.
  2. Om inga kampanjer med ett Merchant Center-flöde i ditt Google Ads-konto körs bör du kontrollera om det finns några problem i ditt Google Merchant Center-konto.
  3. Om kampanjresultatet varierar kan du läsa om möjliga orsaker. Läs mer om resultatvariationer i Performance Max-kampanjer och resultatvariationer i vanliga Shopping-kampanjer.
  4. Förbättra annonsresultatet genom att använda rekommenderade metoder för att optimera dina Performance Max-kampanjer och bevaka och optimera dina vanliga Shopping-kampanjer.
  5. Att mäta resultatet av en kampanj är mycket viktigt eftersom du bör försäkra dig om att dina marknadsföringsinitiativ är effektiva och att du får avkastning på din investering. Det finns många sätt att mäta resultatet av dina kampanjer. Om du har ställt in konverteringar med kundvagnsdata kan du granska rapporter för att se intäkter och vinster från dina kampanjer. Om du använder konverteringsspårning kan du granska de här mätvärdena för att se resultatet.

Vanliga frågor

Konfigurera Google Ads

Kan jag köra vanliga Shopping-kampanjer och Performance Max-kampanjer samtidigt för samma produkter?

Du kan ha både en vanlig Shopping-kampanj och en Performance Max-kampanj som är inriktade på samma produkter. Om båda kampanjerna är inriktade på samma produkter och samma platser, språk, öppettider och andra överlappande inriktningsinställningar har Performance Max alltid företräde framför den vanliga Shopping-kampanjen. Det betyder att bara Performance Max-annonser visas tills kampanjens budget har förbrukats för dagen. Om budmålet för din Performance Max-kampanj är för högt kanske det inte går att hitta några konverteringar. I så fall visas den vanliga Shopping-kampanjen i stället. Om du vill jämföra resultatet mellan en vanlig Shopping-kampanj och en Performance Max-kampanj för samma uppsättning produkter rekommenderar vi att du använder vårt verktyg för A/B-experiment. Läs om hur du skapar Performance Max-experiment på sidan Experiment.

Hur lägger jag till negativa sökord i mina kampanjer?

Med negativa sökord kan du välja att dina annonser inte visas tillsammans med innehåll som kanske inte är lämpligt för ditt varumärke eller som inte passar dina annonseringsmål. Observera att negativa sökord inte är tillgängliga på kampanjnivå för Performance Max-kampanjer. Däremot kan du skapa negativa sökord på kontonivå för Performance Max-kampanjer. För vanliga Shopping-kampanjer kan du skapa negativa sökord på kampanjnivå. Du hittar mer information om det i den här artikeln.

Hur skapar jag annonser för specifika regioner eller länder?

Så här inriktar du annonser på specifika geografiska platser.

Hur lång är väntetiden efter att jag har länkat ett Merchant Center-konto till ett Google Ads-konto?

Det är ingen väntetid efter länkning av ett Google Ads-konto till ett Merchant Center. Du kan börja använda ditt Google Ads-konto direkt efter att du har länkat de två kontona. Däremot kan det ta lite tid innan produkterna visas i ditt Google Ads-konto. Det beror på att Google Ads måste genomsöka ditt Merchant Center-konto och indexera dina produkter. Genomsökning och indexering kan ta från några timmar till några dagar.

Optimering

Varför påverkar ändringar av budget, inriktning eller budstrategi resultatet av min kampanj?

Kampanjresultatet kan variera av många anledningar. I artiklarna Resultatvariationer i Performance Max-kampanjer och Resultatvariationer i vanliga Shopping-kampanjer kan du läsa om hur du spårar och tolkar olika förändringar. Tänk på att det kan bli svårt att spåra kampanjresultatet om du ofta gör ändringar i ditt Google Ads-konto. Om du behöver göra ändringar i ditt konto är det bäst att göra dem gradvis och i små steg. Då får Google Ads tid att justera dina bud och samla in data. Det blir också enklare att felsöka eventuella problem. Läs mer om inlärningsperiodens längd för kampanjer och vad som påverkar den.

Felsökning

Varför visas inte mina produkter på Google?

Det kan finnas flera orsaker till att dina produkter inte visas på Google. Börja med att kontrollera din kampanj med hjälp av artiklarna Åtgärda en Performance Max-kampanj i Google Ads som inte körs eller har låg trafik eller Åtgärda en Shopping-kampanj i Google Ads som inte körs eller har låg trafik. Om du vill ta reda på vad som hindrar dina produkter från att visas kan du gå till sidan med produktdiagnostik i Google Ads. Läs mer om produktdiagnostik.