[GA4-migratie] Het vertrouwen in uw GA4-conversiegegevens vergroten

Google Analytics 4 (GA4) is de nieuwste versie van het analyseplatform van Google. Google Analytics 4 vervangt sinds 1 juli 2023 Universal Analytics (UA). Toen is de gegevensverwerking stopgezet voor standaard Universal Analytics-property's (1 juli 2024 voor UA 360-property's). Het is van essentieel belang dat u uw UA-property migreert naar Google Analytics 4. Lees hier hoe u aan de slag gaat.

Als u migreert naar GA4, ziet u misschien verschillen met uw UA-conversiegegevens. In dit artikel worden de belangrijkste verschillen tussen essentiële statistieken in GA4 en UA uitgelegd. Ook leggen we uit waarom deze conversieverschillen ontstaan en krijgt u tips om ze tot een minimum te beperken.

Voordat u begint

Als u uw UA-conversies nog niet heeft vervangen door GA4-conversies in Google Ads, volgt u de onderstaande stappen. Als u uw conversie-instellingen niet updatet, worden uw campagnes mogelijk onderbroken. Ook kan dit gevolgen hebben voor de prestaties van uw campagne. We raden u aan de volgende stappen te nemen om de overstap makkelijker te maken:

• Importeer eerst uw GA4-conversies in Google Ads. Als u nog steeds actieve UA-conversies heeft die gebeurtenissen registreren, zorgt u dat de geïmporteerde GA4-conversies worden gemarkeerd als secundaire conversieacties om dubbel tellen te voorkomen.
  • Vergelijk daarna uw GA4-conversies met de equivalente UA-conversies die ze gaan vervangen. Doe dit in zowel Google Analytics als Google Ads. Check of het aantal GA4-conversies zo dicht mogelijk bij het aantal UA-conversies ligt. Als uw UA-conversies geen gebeurtenissen meer registreren, kan het nodig zijn om de historische gegevens te bekijken om deze stap af te ronden.
  • Stel tot slot uw GA4-conversies in op Primair in Google Ads.

Oorzaken van verschillen

Er zijn belangrijke verschillen tussen UA en GA4 waardoor het moeilijk kan zijn uw gegevens en conversies te vergelijken. Dit zijn de belangrijkste redenen voor deze verschillen:

• Inherente verschillen tussen UA en GA4:

GA4-property's hebben een ander gegevensmodel dan UA-property's. GA4 verzamelt gebeurtenissen in plaats van hits en gebruikt AI-gestuurde oplossingen, zoals gedrags- en conversiemodellering, om nieuwe privacybeschermende technologieën te ondersteunen. Deze oplossingen bieden u een compleet prestatieoverzicht zonder afbreuk te doen aan de privacy van de gebruiker, maar zijn niet beschikbaar in UA-property's.

Meer informatie over het verschil tussen UA en GA4

• Verschillen in instellingen:

Verschillen tussen UA en GA4 in tagdekking, voorwaarden voor tagactivering, telmethode voor conversies, filters en uitsluitingen van URL-parameters kunnen allemaal van invloed zijn op conversies.

Meer informatie over hoe u uw conversieverschillen oplost

Volgende stappen

Nadat u gegevensverzameling heeft ingesteld voor uw websites en apps, kunt u het volgende doen: