Skapa en Performance Max-kampanj med ett Merchant Center-flöde

Om du är detaljhandlare kan du använda Performance Max-kampanjer med ett Google Merchant Center-flöde för att marknadsföra ditt onlinesortiment och lokala lager för att öka trafiken till din webbplats eller din lokala butik och hitta mer kvalificerade potentiella kunder. Läs mer om Shopping-annonser.

I den här artikeln beskriver vi hur du skapar en Performance Max-kampanj med ett länkat Merchant Center-konto och flöde. Läs mer om flöden.

Performance Max tar hjälp av Googles AI för att ange kampanjinställningar som hjälper dig att få ut mer av din annonsering. När du skapar din kampanj kanske du får aviseringar om problem som kan påverka resultatet. Läs igenom och åtgärda problemen via navigeringsmenyn för kampanjen. Läs mer om hur du skapar en framgångsrik kampanj.

Tips! Om målen i den här artikeln inte överensstämmer med kampanjmålen som du har angett i Google Ads finns det andra sätt att skapa Performance Max-kampanjer på Google. Läs mer om andra sätt att skapa en Performance Max-kampanj.

På den här sidan

Innan du börjar

• Se till att ditt Merchant Center-konto är registrerat med all information som krävs, som företagsinformation, skatteuppgifter (endast USA), en webbplats som du har verifierat och gjort anspråk på, fraktinställningar och ett flöde med all din produktinformation.
  • Se till att ditt Google Ads-konto är länkat till ditt Merchant Center-konto.
  • Automatiskt skapade tillgångar kan inte användas med Shopping-annonser.

Anvisningar

Om du använder ett Merchant Center-flöde kan du följa anvisningarna nedan för att skapa en Performance Max-kampanj. Om du inte är bekant med konverteringsspårning kan du läsa Ställa in konverteringsspårning på din webbplats innan du väljer dina mål.

Steg 1 av 6: Skapa din kampanj och välj ett mål

1. Gå till ditt Google Ads-konto, klicka på Skapa Create Button och välj Kampanj.
  2. Välj Försäljning, Potentiella kunder, Trafik till webbplatsen eller Lokala butiksbesök och erbjudanden som kampanjmål. Eller välj Skapa en kampanj utan att utgå från ett mål.
  3. När du har bekräftat dina konverteringsmål och valt Performance Max som kampanjtyp kan du klicka på Fortsätt.
    • Obs! Dina kontomål fylls i automatiskt, men du kan också ta bort standardmålen eller lägga till nya mål beroende på vad du vill åstadkomma.
  1. Välj ditt Merchant Center-konto och det land eller den flödesetikett där produkterna säljs.
  2. Ge kampanjen ett namn.
  3. Välj Fortsätt.

Viktigt att tänka på

• Uppdatera eller ta bort irrelevanta eller inaktuella mål: Du bör uppdatera konverteringsmålen, både för att förbättra resultatet och för att slippa ta bort dem från målen om och om igen. Klicka på ikonen med tre punkter 3 dot icon för att redigera eller ta bort irrelevanta mål. Du kan också gå till Konverteringar för att uppdatera dina konverteringsmål på kontonivå.
  • Ställ in konverteringsvärden: Ställ in konverteringsvärden för olika mål eller när de olika konverteringarna har olika värde för ditt företag. Om din kampanj till exempel är optimerad för både telefonsamtal och webbplatsåtgärder kan du ange värdet på telefonsamtal som genomsnittligt försäljningsordervärde. Googles AI optimerar för mål med högst ROAS.

Steg 2 av 6: Ange dina budgivningsinställningar

1. Välj en budstrategi i avsnittet Budgivning.
    • Konverteringar: Om du markerar kryssrutan Ange en målkostnad per åtgärd försöker kampanjen nå den mål-CPA som du anger.
    • Konverteringsvärde: Om du markerar kryssrutan Ange en målavkastning på annonsutgift försöker kampanjen nå den mål-ROAS som du anger.
  2. Markera kryssrutan Justera budgivningen för att värva nya kunder under Kundförvärv om du vill finjustera din målgrupp, oavsett budstrategi. Läs mer om målet förvärv av nya kunder.
    • Obs! Om du vill lägga bud för att få nya kunder måste du inkludera ett målgruppssegment med minst 1 000 aktiva medlemmar i minst ett nätverk.
  1. Om du väljer att optimera din kampanj med butiksmål för att förvärva nya kunder bör du tänka på att kampanjen visas för nya kunder utifrån
    • tidigare konverteringar från onlineköp
    • befintliga kundlistor som delas via Kundmatchning.

Du hittar information om förvärv av nya kunder i panelen Konverteringsöversikt för förvärv. Observera att det enda läget som är kompatibelt med butiksmål är läget Endast ny kund. Om du väljer Nytt kundvärde optimerar kampanjen inte för förvärv av nya kunder och körs som en vanlig Performance Max-kampanj.

Ange en budstrategi

Performance Max hjälper dig att ange rätt bud för varje auktion baserat på dina mål för att optimera din kampanj.

• Om du spårar värdet av dina konverteringar rekommenderar vi att du använder budstrategin Maximera konverteringsvärde.
  • Om du inte spårar värden och tycker att alla konverteringar är lika viktiga kan du i stället överväga att använda budstrategin Maximera konverteringar.

Läs om hur du väljer bud och budget.

Steg 3 av 6: Ange dina kampanjinställningar

1. Välj platserna du vill inrikta dig på under Platser på sidan Kampanjinställningar.
  2. Om du vill inrikta dig på en plats som inte finns med på listan väljer du Ange en annan plats Ange namnet på platsen du vill inrikta dig på och välj Inrikta eller Uteslut.
    • Om du vill inrikta dig på specifika platser inom en plats kan du välja I närheten och sedan Inrikta eller Uteslut.
  3. I rullgardinsmenyn Språk väljer du de språk som kunderna talar. Du kan välja flera språk för att visa dina annonser för specifika kundgrupper.
    • Obs! Fler alternativ för platsinriktning finns i Avancerad sökning. Du kan lägga till flera platser samtidigt eller ange en plats och en radie runt den som du vill inrikta dig på.
  4. Slutför eventuella ytterligare inställningar som du vill göra under Fler inställningar. Klicka på Nästa.
Obs! För att tillgångar ska skapas automatiskt för Shopping-annonser måste ett Merchant Center-flöde vara kopplat till kampanjen.

Aktivera automatiskt skapade tillgångar

Om automatiskt skapade tillgångar har valts kan Performance Max-kampanjer generera tillgångar automatiskt om Googles AI förutser att ditt kampanjresultat kan förbättras. Googles AI väljer ut text och bilder från dina målsidor och visar dem i dina annonser när det förväntas förbättra resultatet. Sedan kan du lägga till information som varumärkesfärger så att kampanjen blir mer personlig.

Om båda inställningarna för automatiskt skapade tillgångar (texttillgångar och slutlig webbadress) i Google Ads är markerade och aktiverade för kampanjen kan den slutliga webbadressen ersättas med en mer relevant domän baserat på kundens köpavsikt. För det här används en dynamisk rubrik, en beskrivning och annonstillgångar från målsidans innehåll. Genom att aktivera den här funktionen kan du förbättra kampanjens möjligheter att visa annonser.

Obs! Om du bara lägger till butiksmål, till exempel besök i butik, kontakter och vägbeskrivningsklick i en kampanj har den inte stöd för utökning av slutlig webbadress.

Fler inställningar

Under Fler inställningar kan du ställa in schemaläggning för annonser, start- och slutdatum för kampanjer samt webbadressinställningar.

Schemaläggning för annonser

Använd schemaläggning för annonser för att bestämma vilka dagar och tider din annons ska visas. För vissa mål kanske du vill att annonsen bara ska visas under arbetstid eller när du är tillgänglig och kan svara på frågor från kunder.

Utesluta varumärkestrafik

Obs! Funktionen varumärkeslista lanseras under 2023 för användning i Performance Max-kampanjer men är inte tillgänglig för alla användare ännu.

Du kan förhindra att annonserna i dina Performance Max-kampanjer visas vid specifika varumärkessökningar (inklusive felstavningar) genom att skapa en varumärkeslista i ditt konto och tillämpa den på din Performance Max-kampanj.

Läs mer om varumärkesinställningar för sök- och Performance Max-kampanjer.

Webbadressalternativ för kampanjer

Spårningsmallen är där du placerar spårningsinformation. Performance Max har endast stöd för spårningsmallar på konto- eller kampanjnivå. Spårningsmallar på lägre nivå, t.ex. för annons- eller produktgrupper, tas automatiskt bort.

Du kan använda webbadressparametrar i mallen för att anpassa din slutliga webbadress. När någon klickar på din annons används informationen för att skapa målsidesadressen.

Sidflöden

Med sidflöden kan du ange en uppsättning webbadresser som ska användas för att visa annonser i din Performance Max-kampanj. De kan bland annat generera dynamiskt innehåll, som rubriker och beskrivningar, när det förväntas matcha användarens avsikt på ett bättre sätt.

Obs! Om du vill använda sidflöden måste du ha aktiverat inställningen för automatiskt skapade tillgångar. Den här funktionen kan inte användas i Performance Max-kampanjer som är kopplade till Google Merchant Center.

Läs mer om hur du använder sidflöden i Performance Max.

Steg 4 av 6: Skapa en tillgångsgrupp och tillgångar

Googles standardinställning är att automatiskt generera tillgångar åt dig, men du kan börja utan tillgångar. Vi rekommenderar dock att du lägger till egna tillgångar så att din kampanj visas maximalt på plattformarna och ger bästa möjliga resultat.

Om du kopplar ett Merchant Center-flöde till din kampanj genereras tillgångar automatiskt från flödet och du behöver inte tillhandahålla ytterligare tillgångar. Vi rekommenderar att du ändå laddar upp rubriker, beskrivningar och bilder för att hjälpa Googles AI att automatiskt skapa och optimera ditt annonsmaterial.

Uppgiftsgrupper är obligatoriska och innehåller som standard alla produkter i det angivna Merchant Center-kontot. Om du skapar en Shopping-annons ska du också följa anvisningarna nedan för att ladda upp tillgångar.

1. Ge tillgångsgruppen ett unikt namn på sidan Tillgångsgrupp.
  2. Bekräfta uppgiftsgrupper för kampanjen. Med uppgiftsgrupper kan du välja vilka produkter som ska visas i annonserna i dina kampanjer. Standardinställningen är alla produkter i ditt Google Merchant Center-konto, men om du bara vill använda en delmängd av produkterna kan du följa anvisningarna nedan:
    1. Klicka på pennikonen Inställningen Redigera, pennikon vid Alla produkter.
    2. Välj Använd ett produkturval i dina annonser.
    3. Du kan välja produkter utifrån kategori, varumärke, varu-id, skick, produkttyp, kanal eller anpassade etiketter i rullgardinsmenyn. Du kan också välja flera värden samtidigt genom att ange produkttyper manuellt avgränsade med radbrytning.
    4. Markera produkterna som du vill ta med i dina Performance Max-annonser. Då visas de i kolumnen till höger. Om du vill ta bort produkter kan du klicka på Red X icon vid produktgruppen.
    5. Klicka på Spara för att slutföra inställningen av din Performance Max-kampanj.
  3. Skapa en tillgångsgrupp med hjälp av riktlinjerna nedan.
Tillgång Rekommenderade riktlinjer för tillgångar

Bild

Lägg till upp till 15 bilder
Logotyper Lägg till upp till fem logotyper
Videor

Om du inte laddar upp en video kan Google automatiskt generera en sådan utifrån dina andra tillgångar. Om du vill välja bort automatiskt skapad video kan du ladda upp en video när du skapar eller lanserar kampanjen.

I båda fallen ändrar Google storleken på dina videoannonser automatiskt för att förbättra resultatet och annonsstyrkan på olika plattformar. Om du inte planerar att ladda upp en video bör du tänka på hur annonstillgångarna kan se ut i en automatiskt genererad video om storleken ändras.

Om du inte har någon video kan du skapa en sådan med verktyget Skapa videor i Google Ads. Tänk på följande riktlinjer.

• Lägg till upp till fem videor
  • Välj videoformat baserat på var annonserna ska visas. Horisontella videor kan justeras för att visas i kvadratiskt eller vertikalt format.
Läs mer om hur du skapar en video med hjälp av tillgångsbiblioteket.
Rubriker (högst 30 tecken) Lägg till upp till 5 rubriker
Långa rubriker (högst 90 tecken) Lägg till upp till fem långa rubriker
Beskrivningar

Kort beskrivning (högst 60 tecken)

• Lägg till en kort beskrivning

Lång beskrivning (högst 90 tecken)

• Lägg till upp till fyra långa beskrivningar

*Långa beskrivningar stöds inte i lokala format.

Uppmaning Välj en uppmaning som stämmer överens med dina mål, till exempel Registrera dig eller Prenumerera.
Företagsnamn Lägg till namnet på ditt företag eller varumärke som visas i annonstexten.
Webbadressalternativ för annons Lägg till sökvägen till din visningsadress och välj en annan slutlig webbadress för mobila enheter.
Slutlig webbadress När Utökning av slutlig webbadress har aktiverats kan Google ersätta den slutliga webbadressen med en mer relevant målsida baserat på användarnas sökfrågor. Google kan också generera dynamiska rubriker, beskrivningar och tillgångar som matchar målsidan. Läs mer om automatiskt skapade tillgångar.
Anpassade etiketter

Obs! Den här inställningen visas bara i konton med sidflöden konfigurerade och ett sidflöde som är kopplat till kampanjen. Läs mer om hur du konfigurerar sidflöden.

Om du vill inkludera vissa webbadresser från sidflöden i dina Performance Max-kampanjannonser kan du ange anpassade etiketter från ditt flöde för att ange vilka webbadresser som ska användas. När du har aktiverat Utökning av slutlig webbadress i din Performance Max-kampanj kan du använda sidflöden för att verifiera att vi indexerar de angivna webbadresserna. Däremot kan kampanjen även visa andra målsidor än dem som finns i sidflödet.

Tips! Du kan skapa en eller flera tillgångsgrupper med tillgångar som är relaterade till ett visst tema eller en enskild målgrupp. När du har skapat tillgångar kan du kombinera tillgångar från samma grupp för att skapa annonser som visas på Google Sök, Google Maps, Display, YouTube, Gmail, i Discovery-flödet och på Google-partners webbplatser. Håll muspekaren över frågetecknet för att läsa mer om kraven.

Du kan skapa en tillgångsgrupp innan du startar Performance Max-kampanjen och ytterligare tillgångsgrupper när inställningarna är klara. Dina tillgångar sätts automatiskt samman till alla tillämpliga format så att de mest relevanta annonsmaterialen visas.

Målgruppssignaler

Med målgruppssignaler kan du lägga till målgruppsförslag som hjälper Google Ads automatisering att optimera för dina valda mål. Du väljer själv om du vill lägga till målgruppssignaler, men när du använder dem går det snabbare att vägleda Googles AI i att optimera din kampanj på bästa sätt.

Kom ihåg att Performance Max-kampanjer, för att hjälpa dig att nå dina resultatmål, kan visa annonser för relevanta målgrupper utanför dina signaler om det är troligt att det leder till konvertering.

Annonsstyrka

Annonsstyrka är en indikation på annonsmaterialkombinationernas relevans och omfattning. Med mer relevant och unikt innehåll är chansen större att du visar rätt annons för dina kunder och förbättrar annonsens resultat.

Annonstillgångar

Annonstillgångar utökar dina annonser och ger människor fler anledningar att titta på dina annonser eller att utföra en åtgärd efter att ha sett dem. Tillgångarna lägger till användbar företagsinformation under annonsen, som adresser, ytterligare länkar, priser och annat. Därför rekommenderar vi tillgångar i Performance Max-kampanjer. Läs mer om tillgångar.

I Performance Max-kampanjer är annonstillgångar kopplade till specifika marknadsföringsmål och kan framhävas utifrån kampanjens mål. Annonstillgångar kan göra följande:

• Visa information som ger användaren möjlighet att läsa mer om din verksamhet.
  • Visa åtgärder som uppmanar användaren att göra mer än bara besöka webbplatsen. Det kan till exempel handla om att ringa till ditt företag, skicka in ett formulär för potentiella kunder eller titta på adresser.
  • Uppmuntra användarna att skaffa sig mer information om företaget eller fördjupa interaktionen med företaget.

Skapa videor i Google Ads

Du kan antingen ladda upp egna videor när du skapar kampanjer eller använda den kostnadsfria tjänsten Skapa videor i Google Ads för att skapa horisontella eller vertikala videor för dina kampanjer. Om du inte har någon videotillgång och inte vill använda automatiskt genererade videor kan du överväga att använda verktyget Skapa videor. Om du vill skapa en video i Google Ads väljer du en mall från tillgångsbiblioteket och laddar upp följande:

• Varumärkeselement som logotyp eller varumärkesfärger
  • Bilder som produkt- eller livsstilsbilder
  • Videoanpassade meddelanden

När du skapar en video ändrar Google storleken på dina videoannonser automatiskt för att förbättra resultatet och annonsstyrkan på olika plattformar. Kom ihåg att du även kan beskära eller fokusera om bilder i Google Ads innan du skapar och laddar upp videon till en särskild YouTube-kanal för användning i en kampanj. Läs mer om hur du skapar en videokampanj.

Steg 5 av 6: Ange din budget

Budgeten utgör en debiteringsgräns per månad för en enskild kampanj. Debiteringsgränsen är den genomsnittliga dagliga budget du anger multiplicerat med det genomsnittliga antalet dagar i en månad. Även om utgifterna kan variera varje dag betalar du inte mer än din debiteringsgräns per månad. Läs mer om utgiftsgränser.

För Performance Max ska du göra följande:

• Ange en genomsnittlig daglig budget på minst tre gånger kostnaden per åtgärd eller kostnaden per konvertering för de konverteringsåtgärder du har valt. Du kan ändra budgeten när som helst.
  • Kontrollera ditt konto varje dag för att se hur det går för dina kampanjer.
  • Kom ihåg att dagar då dina annonser sannolikt har mer trafik kan du spendera upp till två gånger din genomsnittliga dagliga budget. De här dagarna kompenseras av dagar då kostnaden understiger din genomsnittliga dagliga budget.

Steg 6 av 6: Granska och publicera din kampanj

Innan du slutför kampanjinställningarna kommer du till en översikt med uppgifterna om din nya kampanj. Välj Publicera kampanj för att slutföra processen.

Viktigt! I länder som ingår i CSS-programmet kan Performance Max-kampanjer användas tillsammans med alla produktjämförelsetjänster du använder. Annonserna visas på allmänna sökresultatsidor och på andra platser som används av produktjämförelsetjänsten. Läs mer om annonsering med produktjämförelsetjänster.