Opprett Performance Max-kampanjer med Merchant Center-feeder

Hvis du er forhandler, kan du bruke Performance Max-kampanjer med Google Merchant Center-feeder til å markedsføre produktlageret du har i butikk og på nettet, skaffe deg mer trafikk til nettstedet eller en lokal butikk og finne mer kvalifiserte potensielle kunder. Finn ut mer om Shopping-annonser.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du oppretter Performance Max-kampanjer som har tilknyttede Merchant Center-kontoer og -feeder. Finn ut mer om feeder.

Performance Max er drevet av Google AI for å generere kampanjeinnstillinger du kan bruke for å få maksimalt utbytte av annonseringen din. Når du oppretter en kampanje, kan du få varsler om problemer som kan ha innvirkning på resultatene. På navigasjonsmenyen for kampanjeoppretting kan du gå gjennom og løse disse problemene. Finn ut hvordan du kan lage effektive kampanjer.

Tips: Hvis målene i denne artikkelen ikke samsvarer med kampanjemålene du har angitt i Google Ads, har Google flere alternativer for oppretting av Performance Max-kampanjer. Finn ut mer om andre måter du kan opprette Performance Max-kampanjer på.

På denne siden

Før du begynner

Veiledning

Hvis du bruker en Merchant Center-feed, kan du opprette Performance Max-kampanjer ved å følge fremgangsmåten nedenfor. Hvis du ikke kjenner til konverteringssporing, kan du lese artikkelen Konfigurer konverteringssporing for nettsteder før du konfigurerer målene.

Trinn 1/6: Opprett en kampanje og velg ønsket mål

1. Klikk på opprettingsknappen Create Button i Google Ads-kontoen din, og velg Kampanje.
  2. Velg «Salg», «Potensielle salg», «Nettstedtrafikk», «Lokale butikkbesøk og lokal markedsføring» eller «Opprett en kampanje uten noe spesielt mål» som kampanjemål.
  3. Når du har bekreftet konverteringsmålene og valgt Performance Max som kampanjetype, kan du klikke på Fortsett.
    • Merk: Kontomålene dine fylles ut automatisk, men du kan fjerne standardmål eller legge til nye mål ut fra hva du ønsker å oppnå.
  1. Velg Merchant Center-kontoen din samt landet produktene selges i, eller feedetiketten de er tilordnet.
  2. Gi kampanjen et navn.
  3. Velg Fortsett.

Husk dette

• Fjern eller oppdater utdaterte eller irrelevante mål: Du bør oppdatere konverteringsmålene for å få bedre resultater og unngå at du hele tiden må fjerne utdaterte eller irrelevante mål fra de faktiske målene. Klikk på prikkeikonet 3 dot icon for å endre eller fjerne irrelevante mål, eller gå til Konverteringer for å oppdatere konverteringsmålene på kontonivå.
  • Angi konverteringsverdier: Angi konverteringsverdier for ulike mål eller hvis ikke alle konverteringer er like mye verdt for bedriften. Hvis kampanjen for eksempel er optimalisert for både anrop og handlinger på nettstedet, kan du angi verdien for førstnevnte som den gjennomsnittlige bestillingsverdien. Google AI optimaliserer for målene som gir den høyeste ROAS-en.

Trinn 2/6: Angi budgivningsinnstillinger

1. Velg ønsket budstrategi i «Budgivning»-delen.
    • Konverteringer: Hvis du merker av for «Angi en målkostnad per handling», optimaliseres kampanjen for å nå mål-CPA-verdien du fastsetter.
    • Konverteringsverdi: Hvis du merker av for «Angi et mål for avkastning på annonsekostnader», optimaliseres kampanjen for å nå mål-ROAS-verdien du fastsetter.
  2. Merk av for «Juster budgivningen for å få nye kunder» under «Kundeanskaffelse» hvis du vil finstemme målgruppen din, uavhengig av budstrategien du bruker. Finn ut mer om målet for anskaffelse av nye kunder.
    • Merk: For å by på nye kunder må du ta med et målgruppesegment med minst tusen aktive medlemmer i minst ett nettverk.
  1. Merk deg at hvis du velger å optimalisere for anskaffelse av nye kunder i kampanjen med butikksalgsmål, vises kampanjen til nye kunder basert på
    • tidligere kjøpskonverteringer på nettet
    • eksisterende kundelister som deles via Kundematch

Du kan se informasjon om nye kunder du har skaffet deg, i panelet med et sammendrag av kunder anskaffet. Husk at den eneste modusen som er kompatibel med butikksalgsmål, er bare-nye-kunder-modusen. Hvis du velger «Verdien av en ny kunde», blir ikke kampanjen optimalisert for anskaffelse av nye kunder, og den kjøres i stedet som en standard Performance Max-kampanje.

Angi en budstrategi

Ut fra målene du har angitt, bidrar Performance Max til å angi de riktige budene for hver auksjon for å optimalisere kampanjen din.

• Hvis du sporer verdier sammen med konverteringene dine, anbefaler vi at du bruker budstrategien «maksimer konverteringsverdien».
  • Hvis du ikke sporer verdier, og alle konverteringene er like lønnsomme for bedriften, bør du vurdere å bruke budstrategien «maksimer antall konverteringer».

Finn ut hvordan du fastsetter bud og budsjetter.

Trinn 3/6: Angi kampanjeinnstillinger

1. Velg stedet du vil målrette annonser mot, under «Steder» på siden med kampanjeinnstillinger.
  2. For å målrette annonser mot et sted som ikke er på listen, velg Angi et annet sted, skriv inn navnet på det aktuelle stedet, og velg deretter Målrett eller Ekskluder.
    • Hvis du vil målrette annonser mot bestemte steder innenfor et område, må du velge I nærheten og deretter Målrett steder eller Ekskluder steder.
  3. Velg språkene kundene snakker, fra Språk-rullegardinmenyen. Du kan velge flere språk for å vise annonsene til bestemte kundegrupper.
    • Merk: Bruk «Avansert søk» for å få flere alternativer for stedsmålretting. Du kan legge til flere steder om gangen, eller du kan angi et sted og målrette annonser mot området innenfor en radius rundt dette.
  4. Legg inn eventuelle andre ønskede innstillinger under «Flere innstillinger», og klikk på Neste.
Merk: Elementer for Shopping-annonser opprettes automatisk hvis en Merchant Center-feed er tilknyttet kampanjen.

Slå på elementer som er opprettet automatisk

Hvis du beholder elementer som er opprettet automatisk, kan Performance Max-kampanjer generere elementer automatisk hvis Google AI anslår at det kan gi deg bedre kampanjeresultater. Googles AI velger ut tekst og bilder fra landingssidene dine og tar med disse i annonsene hvis det er forventet å føre til bedre resultater. Deretter kan du legge til informasjon, deriblant merkevarefarger, for å gjøre kampanjen mer personlig tilpasset.

Hvis det er merket av for og du har slått på begge innstillingene for elementer som er opprettet automatisk (tekstelementer og endelig nettadresse), i Google Ads, kan den endelige nettadressen bli erstattet av et mer relevant domene basert på kundens intensjon. På dette domenet vises det i så fall en dynamisk overskrift, beskrivelse og reklamelementer hentet fra innholdet på landingssiden. Hvis du slår på denne funksjonen, kan du øke sjansene for at annonsene i kampanjen blir vist.

Merk: Hvis du bare legger til butikksalgsmål, for eksempel kontakter, butikkbesøk og klikk på veibeskrivelser i en kampanje, støttes ikke utvidelse av endelige nettadresser.

Flere innstillinger

Du kan legge inn annonseplanlegging, start- og sluttdatoer for kampanjer og nettadresseinnstillinger under «Flere innstillinger».

Annonseplanlegging

Med annonseplanlegging kan du velge hvilke dager og tidspunkter annonsene dine skal vises på. For enkelte mål foretrekker du kanskje at annonsene bare vises i åpningstiden eller på tidspunkter når bedriften tar imot kundehenvendelser.

Ekskluder merkevaretrafikk

Merk: I 2023 lanserer vi funksjonen for merkevarelister gradvis i Performance Max-kampanjer, men den er foreløpig ikke tilgjengelig for alle brukere.

Du kan forhindre at annonsene i Performance Max-kampanjene vises i forbindelse med bestemte merkevaresøk (inkludert feilstavelser), ved å opprette en liste over merkevarer i kontoen og bruke den i Performance Max-kampanjene.

Finn ut mer om merkevareinnstillinger for søke- og Performance Max-kampanjer.

Nettadressealternativer for kampanjer

I sporingsmalen legger du inn sporingsinformasjon. Performance Max har bare støtte for sporingsmaler på konto- eller kampanjenivå. Sporingsmaler på et lavere nivå, for eksempel annonse- eller produktgruppenivå, fjernes automatisk.

Du kan tilpasse den endelige nettadressen ved hjelp av nettadresseparametere i malen. Når du klikker på en annonse, brukes informasjonen til å opprette nettadressen for landingssiden din.

Sidefeeder

Med sidefeeder kan du oppgi et sett av nettadresser som skal brukes til å vise annonser fra Performance Max-kampanjen din. De kan også brukes til å generere dynamisk innhold, for eksempel overskrifter eller beskrivelser, som forventes å matche brukerintensjonen på en bedre måte.

Merk: For å bruke sidefeeder må du ha slått på innstillingen for elementer som er opprettet automatisk. Denne funksjonen kan ikke brukes i Performance Max-kampanjer som er tilknyttet en Google Merchant Center-konto.

Finn ut hvordan du bruker sidefeeder i Performance Max.

Trinn 4/6: Konfigurer elementer og elementgrupper

Standardinnstillingen i Google er å generere elementer automatisk på vegne av deg, men du kan starte kampanjer uten elementer. Men vi anbefaler at du legger til dine egne elementer, da dette bidrar til at visningen av annonsene i kampanjen kan maksimeres på alle plattformer, og til at du får optimale resultater.

Hvis du knytter en Merchant Center-feed til kampanjen, genereres det automatisk elementer ut fra feedinnholdet, og du trenger ikke å oppgi ekstra elementer. Vi anbefaler at du fortsatt laster opp bilder, overskrifter og beskrivelser, slik at Google AI automatisk kan opprette og optimalisere annonser for deg.

Vi krever at du har oppføringsgrupper, og de brukes som standard for alle produktene i den angitte Merchant Center-kontoen. Du kan også følge fremgangsmåten nedenfor for å laste opp elementer hvis du lager Shopping-annonser.

1. Gi elementgruppen et unikt navn på Elementgruppe-siden.
  2. Bekreft oppføringsgrupper i kampanjen. Med oppføringsgrupper kan du velge hvilke produkter som skal vises i annonsene som inngår i kampanjene dine. Standardvalget er alle produktene i den aktuelle Google Merchant Center-kontoen, men du kan også bruke bare et utvalg av produktene ved å følge denne fremgangsmåten:
    1. Klikk på blyantikonet Rediger-innstilling (blyantikon) ved siden av «Alle produkter».
    2. Velg Bruk et utvalg av produktene i annonsene.
    3. Du kan velge produkter etter kategori, merkevare, vare-ID, tilstand, produkttype, kanal eller egendefinerte etiketter fra rullegardinmenyen. Du kan også velge flere verdier samtidig ved å skrive inn produkttypene atskilt med linjeskift.
    4. Merk av for produktene du vil ha med i Performance Max-annonsene, så vises de i kolonnen til høyre. For å fjerne produkter, klikk på Red X icon ved siden av produktgruppen.
    5. Klikk på Lagre for å fullføre konfigureringen av Performance Max-kampanjen.
  3. Lag en elementgruppe ved å følge veiledningen nedenfor.
Element Anbefalinger om elementer

Bilde

Legg til opptil 15 bilder.
Logoer Legg til opptil 5 logoer.
Videoer

Hvis du ikke laster opp en video, kan Google automatisk generere en ut fra de andre elementene dine. Du kan velge bort en slik automatisk generert video ved å laste opp en video når du lager eller starter kampanjen.

I begge disse tilfellene endrer Google automatisk størrelsen på videoannonsene dine for å maksimere resultatene og heve annonsekvaliteten på ulike plattformer. Husk at hvis du ikke har tenkt å laste opp en video, må du vurdere hvordan reklameelementene i den automatisk genererte videoen blir seende ut hvis størrelsen endres.

Hvis du ikke har noen video, kan du bruke Video Creation-verktøyet i Google Ads til å lage en video, men bit deg merke i disse retningslinjene:

• Legg til opptil 5 videoer.
  • Velg videoformater basert på hvor annonsene skal kjøres. Horisontale videoer kan justeres for visning i vertikale og kvadratiske formater.
Finn ut hvordan du lager videoer ved hjelp av elementbiblioteket.
Overskrifter (maks 30 tegn) Legg til opptil 5 overskrifter.
Lange overskrifter (maks 90 tegn) Legg til opptil 5 lange overskrifter.
Beskrivelser

Kort beskrivelse (maks 60 tegn)

• Legg til 1 kort beskrivelse.

Lang beskrivelse (maks 90 tegn)

• Legg til opptil 4 lange beskrivelser.

Merk: Lange beskrivelser støttes ikke i lokale formater.

Handlingsfremmende oppfordring Velg en handlingsfremmende oppfordring som passer til målene dine, for eksempel «registrer deg» eller «abonner».
Bedriftsnavn Legg til navnet på bedriften eller merkevaren din. Dette vises i annonseteksten.
Alternative annonsenettadresser Legg til banen for visningsadressen, og velg en annen endelig nettadresse for mobil.
Endelig nettadresse Når utvidelse av endelige nettadresser er slått på, kan Google erstatte den endelige nettadressen med en mer relevant landingsside basert på brukerens søk. Google kan også generere elementer, beskrivelser og dynamiske overskrifter som matcher landingssiden. Finn ut mer om elementer som er opprettet automatisk.
Egendefinerte etiketter

Merk: Denne innstillingen vises bare for kontoer som har konfigurerte sidefeeder og en sidefeed tilknyttet kampanjen. Finn ut hvordan du konfigurerer sidefeeder.

For å ta med bestemte nettadresser fra sidefeeder i Performance Max-kampanjeannonsene dine må du angi egendefinerte etiketter i feeden for å indikere hvilke nettadresser som skal brukes. Når utvidelse av endelige nettadresse er slått på i Performance Max-kampanjen, bruker vi sidefeeder til å bekrefte at vi indekserer de angitt nettadressene. Men annonsene i kampanjen kan fortsatt vises på andre landingssider enn de oppført i sidefeeden.

Tips: Du kan opprette én eller flere elementgrupper med elementer relatert til ett enkelt tema eller én målgruppe. Etter det kan du kombinere elementer fra den samme gruppen for å lage annonser som blir vist på YouTube, Google Søk, Google Maps og Google-partnernettsteder samt i Gmail, Discovery-feeden og Displaynettverket. Hold markøren over spørsmålstegnikonet for å finne ut mer om kravene.

Du kan opprette én elementgruppe før du lanserer Performance Max-kampanjen, men du kan legge til flere i ettertid. Elementene kombineres automatisk i alle aktuelle formater, og den mest relevante annonsen vises.

Målgruppesignaler

Med målgruppesignaler kan du legge til målgruppeforslag for å gjøre det enklere for Google Ads-automatiseringen å optimalisere for målene du har valgt. Selv om det er valgfritt, anbefaler vi at du bruker målgruppesignaler, for da får Google AI best mulig grunnlag for å optimalisere kampanjen.

Husk at Performance Max også kan vise annonser til relevante målgrupper som ikke omfattes av signalene. Dette skjer bare i tilfeller der dette med stor sannsynlighet bidrar til at du får konverteringer og når de aktuelle resultatmålene.

Annonsekvalitet

Annonsekvalitet gir en indikasjon på hvor relevante annonsekombinasjonene er, og omfanget deres. Hvis du har unikt og relevant innhold, er det enklere å få vist den rette annonsen til kundene og oppnå bedre annonseresultater.

Annonseelementer

Med annonseelementer kan du vise mer informasjon i annonsene dine, slik at folk får flere grunner til å utforske eller følge oppfordringene i dem. Elementer inneholder nyttige bedriftsdata (f.eks. priser, beliggenheter og ekstra linker) og vises under annonser. Derfor anbefaler vi at du bruker elementer i Performance Max-kampanjer. Finn ut mer om elementer.

I Performance Max-kampanjer er annonseelementer knyttet til bestemte markedsføringsmål, og de har en fremtredende plassering i tråd med kampanjemålet. Med annonseelementer kan du

• vise informasjon som gir brukere muligheten til å finne ut mer om bedriften
  • vise handlinger som inviterer brukere til å gjøre mer enn bare å besøke nettstedet – du kan for eksempel gi dem muligheten til å ringe bedriften, sende inn et skjema for potensielle salg eller se bedriftens beliggenheter
  • stimulere til mer interaksjon mellom bedriften og brukerne og oppmuntre dem til å innhente mer informasjon om bedriften

Video Creation-verktøyet i Google Ads

Når du lager kampanjer, kan du enten laste opp dine egne videoer eller bruke det kostnadsfrie Video Creation-verktøyet i Google Ads til å lage vertikale eller horisontale videoer du kan bruke i kampanjene. Hvis du ikke har noen videoelementer og heller ikke vil bruke videoer som genereres automatisk, bør du vurdere å teste ut Video Creation-verktøyet. Du kan lage en video i Google Ads ved å velge en mal fra elementbiblioteket og laste opp disse elementene:

• merkevareelementer, for eksempel logoer eller merkevarefarger
  • bilder, for eksempel produkt- eller livsstilsbilder
  • videovennlige budskap

Når du lager en video, endrer Google automatisk størrelsen på videoannonsene dine for å maksimere resultatene og heve annonsekvaliteten på ulike plattformer. Husk at du også kan beskjære eller endre fokus i bilder i Google Ads før du lager og laster opp videoen til en YouTube-kanal du skal bruke i forbindelse med kampanjen. Finn ut hvordan du lager videokampanjer.

Trinn 5/6: Fastsett ønsket budsjett

Med budsjettet fastsetter du en månedlig belastningsgrense for enkeltkampanjer. Belastningsgrensen er det gjennomsnittlige dagsbudsjettet du angir, ganget med det gjennomsnittlige antallet dager i en måned. Selv om kostnadene dine varierer fra dag til dag, betaler du aldri mer enn den månedlige belastningsgrensen. Finn ut mer om kostnadsgrenser.

I Performance Max-kampanjer bør du gjøre følgende:

• Fastsett et gjennomsnittlig dagsbudsjett på minst tre ganger CPA-en eller kostnaden per konvertering for konverteringshandlingene du velger å bruke i kampanjen. Du kan når som helst endre budsjettet.
  • Sjekk kontoen din daglig for å se kampanjeresultatene du har oppnådd så langt.
  • Husk at på dager når det er sannsynlig at annonsene kan få mer trafikk, kan kostnadene være opptil det dobbelte av det gjennomsnittlige dagsbudsjettet. Men slike dager utjevnes av dager med lavere forbruk enn det gjennomsnittlige dagsbudsjettet.

Trinn 6/6: Gjennomgå og publiser kampanjen

Før du fullfører konfigureringen av kampanjen, får du gjennomgå et sammendrag med detaljert informasjon om den nye kampanjen. Velg Publiser kampanjen for å fullføre prosessen.

Viktig: I land der CSS-programmet er tilgjengelig, kan Performance Max-kampanjer brukes sammen med alle tjenester for prissammenligning. Annonsene vises på de vanlige søkeresultatsidene og på andre sider valgt av tjenesten for prissammenligning. Finn ut mer om annonsering via tjenester for prissammenligning.