Kauppiaskeskus-syötettä käyttävän Maksimitulokset-kampanjan luominen

Jos olet vähittäiskauppias, voit käyttää Maksimitulokset-kampanjoita Google Kauppiaskeskus ‐syötteen kanssa verkkokauppasi ja toimipisteesi tuotteiden mainostamiseen, sivustosi ja toimipisteesi liikenteen lisäämiseen sekä myyntivalmiiden liidien etsimiseen. Lue lisää Shopping-mainoksista.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit luoda Maksimitulokset-kampanjan, johon on linkitetty Kauppiaskeskus-tili ja ‐syöte. Lue lisää syötteistä.

Maksimitulokset-kampanja perustuu Googlen tekoälyyn, jonka avulla voit luoda kampanja-asetukset, joilla saat mainonnasta enemmän hyötyä. Kun luot kampanjaa, saatat saada ilmoituksia ongelmista, jotka voivat vaikuttaa tuloksiin. Tarkista ja ratkaise ongelmat kampanjan luomisen navigointivalikon avulla. Lue lisää toimivan kampanjan luomisesta.

Vinkki: Jos tämän artikkelin tavoitteet eivät vastaa Google Adsissa asettamiasi kampanjatavoitteita, Google tarjoaa muita Maksimitulokset-kampanjan luontivaihtoehtoja. Lue lisää muista tavoista luoda Maksimitulokset-kampanja.

Sisällys:

Ennen kuin aloitat

• Varmista, että Kauppiaskeskus-tililläsi on tarvittavat tuotetiedot, kuten yritystiedot, verotiedot (vain Yhdysvallat), toimitusasetukset, kaikki tuotetiedot sisältävä syöte sekä sivusto, joka on vahvistettu ja jonka omistajaksi olet ilmoittautunut.
  • Varmista, että Google Ads ‑tilisi on linkitetty Kauppiaskeskus-tiliisi.
  • Automaattisesti luotuja elementtejä ei voi käyttää Shopping-mainoksissa.

Ohjeet

Jos käytät Kauppiaskeskus-syötettä, luo Maksimitulokset-kampanja seuraamalla alla olevia ohjeita. Jos et ole ennen käyttänyt konversioseurantaa, perehdy verkkosivuston konversioseurannan käyttöönottoon, ennen kuin valitset tavoitteita.

Vaihe 1/6: Kampanjan luominen ja tavoitteen valitseminen

1. Klikkaa Google Ads ‐tililtä Luo-painiketta Create Button ja valitse Kampanja.
  2. Valitse kampanjatavoitteeksi "Myynti", "Liidit", "Liikenne verkkosivustolle" tai "Toimipistekäynnit ja paikalliset tarjoukset" tai luo kampanja ilman tavoitekohtaista opastusta.
  3. Kun olet vahvistanut konversiotavoitteesi ja valinnut kampanjatyypiksi Maksimitulokset, voit klikata Jatka.
    • Huom. Tilin oletustavoitteet ovat valittuina automaattisesti, mutta voit poistaa niitä tai lisätä uusia tavoitteita sen mukaan, millaisia tuloksia haluat saada.
  1. Valitse Kauppiaskeskus-tilisi ja tuotteiden myyntimaa tai syötetunniste.
  2. Nimeä kampanja.
  3. Valitse Jatka.

Hyvä muistaa

• Päivitä tai poista epäolennaiset tai vanhentuneet tavoitteet: Konversiotavoitteet kannattaa päivittää, jotta voit saada parempia tuloksia ja jotta tavoitteita ei tarvitse poistaa jatkuvasti. Voit muokata tai poistaa epäolennaisia tavoitteita klikkaamalla kolmen pisteen kuvaketta 3 dot icon tai päivittää tilitason konversiotavoitteet Konversiot-kohdasta.
  • Aseta konversioarvot: Aseta konversioarvot eri tavoitteille tai konversioille, jos ne ovat yrityksellesi eriarvoisia. Jos kampanjasi on esimerkiksi optimoitu sekä puheluille että toiminnalle verkkosivustolla, voit asettaa keskimääräiseksi myyntitilauksen arvoksi puhelun arvon. Googlen tekoäly optimoi mainonnan tavoitteiden mukaan niin, että voit saavuttaa mahdollisimman korkean mainostuoton (ROAS).

Vaihe 2/6: Hintatarjousasetusten valitseminen

1. Valitse Hintatarjoukset-kohdasta hintatarjousstrategia.
    • Konversiot: Jos valitset "Aseta toimintakohtainen hintatavoite" ‐vaihtoehdon, kampanja pyrkii saavuttamaan lisäämäsi CPA-tavoitteen.
    • Konversioarvo: Jos valitset "Aseta tavoiteltu mainostuotto" ‑vaihtoehdon, kampanja pyrkii saavuttamaan lisäämäsi ROAS-tavoitteen.
  2. Valitse Asiakashankinta-kohdasta "Muokkaa hintatarjouksia saadaksesi uusia asiakkaita" ‐vaihtoehto, jos haluat tarkentaa kohdeyleisöä hintatarjousstrategiasta riippumatta. Lue lisää uusasiakashankintatavoitteesta
    • Huom. Jos haluat tehdä hintatarjouksia uusista asiakkaista, sinun on lisättävä yleisösegmentti, jossa on vähintään 1 000 aktiivista jäsentä vähintään yhdessä verkostossa.
  1. Jos optimoit toimipistetavoitteita sisältävän kampanjan uusasiakashankinnalle, kampanjan mainokset kohdistetaan uusille asiakkaille seuraavien perusteella:
    • aiemmat verkko-ostoskonversiot
    • asiakaskohdistuksen kautta jaetut asiakaslistat.

Uusasiakashankinnan tiedot näkyvät konversioiden yhteenvetosivun hankintapaneelissa. Huomaa, että ainoa toimipistetavoitteita tukeva tila on "Vain uusi asiakas". Jos valitset Uuden asiakkaan arvo ‐tilan, kampanjaa ei optimoida uusasiakashankinnalle ja se julkaistaan tavallisena Maksimitulokset-kampanjana.

Hintatarjousstrategian valitseminen

Tavoitteidesi perusteella Maksimitulokset-strategia auttaa asettamaan oikean hintatarjouksen jokaiseen huutokauppaan kampanjan optimoimiseksi.

• Jos seuraat konversioiden arvoja, suosittelemme käyttämään konversioarvon maksimoivaa hintatarjousstrategiaa.
  • Jos et seuraa arvoja ja kaikki konversiot ovat sinulle yhtä tärkeitä, harkitse konversiomäärän maksimoivaa hintatarjousstrategiaa.

Lue lisää hintatarjouksen ja budjetin valitsemisesta.

Vaihe 3/6: Kampanja-asetusten valitseminen

1. Siirry "Kampanja-asetukset"-sivulla Sijainnit-kohtaan ja valitse kohdistusalueet.
  2. Jos haluat kohdistaa mainonnan sijaintiin, jota ei näy listassa, valitse Lisää uusi sijainti. Lisää sitten haluamasi paikan nimi ja valitse Kohdista tai Sulje pois.
    • Jos haluat kohdistaa mainonnan tiettyihin paikkoihin sijainnin sisällä, valitse Lähellä ja jälleen Kohdista tai Sulje pois.
  3. Valitse avattavasta Kielet-valikosta kielet, joita asiakkaasi puhuvat. Voit valita useita kieliä, jos haluat mainosten näkyvän tietyille asiakasryhmille.
    • Huom. Jos haluat lisää aluekohdistusvaihtoehtoja, käytä tarkennettua hakua. Voit lisätä useita sijainteja kerralla tai lisätä sijainnin ja sen ympärillä olevan säteen, jolle haluat kohdistaa mainoksesi.
  4. Valitse haluamasi lisäasetukset Lisää asetuksia ‐kohdasta. Valitse Seuraava.
Huom. Shopping-mainosten elementit luodaan automaattisesti vain, jos kampanjaan on liitetty Kauppiaskeskus-syöte.

Automaattisesti luotujen elementtien laittaminen päälle

Jos pidät automaattisesti luodut elementit valittuina, Maksimitulokset-kampanjoihin voidaan luoda elementtejä automaattisesti, jos Googlen tekoäly ennustaa, että kampanjatulokset voisivat parantua. Googlen tekoäly valikoi laskeutumissivuiltasi tekstiä ja kuvia, jotka näkyvät mainoksissasi silloin, kun niiden ennustetaan parantavan tuloksia. Voit myös lisätä kampanjaan tietoja (esim. brändivärit), joiden avulla kampanjaa voidaan personoida.

Jos Google Adsin automaattisesti luotujen elementtien asetukset (tekstielementit ja lopullinen URL) ovat valittuina ja päällä kampanjassa, lopullinen URL-osoite voidaan korvata asiakkaan aikeiden kannalta osuvammalla verkkotunnuksella ja laskeutumissivusi sisällön pohjalta voidaan luoda dynaaminen otsikko, kuvaus ja mainoselementtejä. Laittamalla tämän ominaisuuden päälle voit parantaa kampanjasi mainosten näkymismahdollisuuksia.

Huom. Jos lisäät kampanjaan vain toimipistetavoitteita (esim. toimipistekäynnit, yhteydenotot tai reittiohjeklikkaukset), lopullisen URL-osoitteen laajennusta ei tueta.

Lisää asetuksia

Lisää asetuksia ‐kohdasta voit lisätä mainosten ajoituksen, kampanjan alkamis- ja päättymispäivän ja URL-asetukset.

Mainosten ajoitus

Mainosten ajoituksen avulla voit valita, minä päivinä ja kellonaikoina mainoksesi näkyy. Tiettyjen tavoitteiden kannalta voi olla hyödyllistä, että mainoksesi näkyy vain yrityksesi aukioloaikoina tai silloin, kun voit vastata asiakkaiden tiedusteluihin.

Brändiliikenteen poissulkeminen

Huom. Brändilistaominaisuutta ollaan parhaillaan ottamassa käyttöön Maksimitulokset-kampanjoissa, mutta se ei ole vielä kaikkien käyttäjien saatavilla.

Voit estää Maksimitulokset-kampanjan mainoksia näkymästä tietyillä brändihauilla (myös kirjoitusvirheitä sisältävien hakujen yhteydessä) luomalla tilillesi brändilistan ja käyttämällä sitä Maksimitulokset-kampanjassa.

Lue lisää Haku- ja Maksimitulokset-kampanjoiden brändiasetuksista.

Kampanjan URL-valinnat

Seurantatiedot lisätään seurantamalliin. Maksimitulokset-kampanjoissa tuetaan vain tili- tai kampanjatason seurantamallia. Alemmalla tasolla (esim. mainos- tai tuoteryhmätasolla) olevat seurantamallit poistetaan automaattisesti.

Voit muokata lopullista URL-osoitetta käyttämällä mallissa olevia URL-parametreja. Kun joku klikkaa mainosta, laskeutumissivun URL-osoite luodaan näiden tietojen avulla.

Sivusyötteet

Sivusyötteiden avulla voit lisätä joukon URL-osoitteita, joita käytetään Maksimitulokset-kampanjasi mainoksissa. Niiden perusteella voidaan myös luoda dynaamista sisältöä (esim. otsikoita tai kuvauksia), kun niiden ennustetaan vastaavan käyttäjän aikeita paremmin.

Huom. Jos haluat käyttää sivusyötteitä, automaattisesti luotujen elementtien on oltava päällä. Tätä ominaisuutta ei voi käyttää Maksimitulokset-kampanjoissa, jotka on yhdistetty Google Kauppiaskeskukseen.

Lue lisää sivusyötteiden käyttämisestä Maksimitulokset-kampanjoissa.

Vaihe 4/6: Elementtiryhmän ja elementtien luominen

Google luo oletusarvoisesti elementtejä automaattisesti puolestasi, mutta voit myös julkaista kampanjan ilman elementtejä. Suosittelemme kuitenkin lisäämään omia elementtejä, jotta kampanja voi näkyä mahdollisimman laajasti kaikilla alustoilla ja tuottaa optimaalisia tuloksia.

Jos liität kampanjaan Kauppiaskeskus-syötteen, elementtejä luodaan syötteen pohjalta automaattisesti eikä sinun tarvitse toimittaa lisäelementtejä. Suosittelemme kuitenkin lataamaan otsikoita, kuvauksia ja kuvia, joiden avulla Googlen tekoäly voi luoda ja optimoida mainosaineistosi automaattisesti.

Listausryhmät ovat pakollisia, ja ne sisältävät oletuksena kaikki valitulla Kauppiaskeskus-tilillä olevat tuotteet. Lataa elementit alla olevien ohjeiden mukaan myös siinä tapauksessa, että olet luomassa Shopping-mainosta.

1. Lisää elementtiryhmälle yksilöllinen nimi Elementtiryhmä-sivulla.
  2. Vahvista kampanjan listausryhmät. Listausryhmien avulla voit valita, mitkä tuotteet näkyvät kampanjoidesi mainoksissa. Oletuksena valittuina ovat kaikki liitetyn Google Kauppiaskeskus ‐tilin tuotteet, mutta jos haluat käyttää vain tiettyjä tuotteita, tee näin:
    1. Klikkaa Kaikki tuotteet ‐kohdan vieressä näkyvää kynäkuvaketta Muokkaa asetusta, kynäkuvake.
    2. Valitse Vain valitut tuoteryhmät mainoksiasi varten.
    3. Voit valita tuotteita avattavasta valikosta kategorian, brändin, tuotetunnuksen, kunnon, tuotetyypin, kanavan tai omien tunnisteiden mukaan. Voit myös valita useita arvoja kerralla lisäämällä tuotetyyppejä manuaalisesti rivinvaihdoilla eroteltuina.
    4. Valitse Maksimitulokset-kampanjoiden mainoksiin sisällytettävät tuotteet, niin ne näkyvät oikealla olevassa sarakkeessa. Voit poistaa tuotteita klikkaamalla tuoteryhmän vierestä Red X icon.
    5. Viimeistele Maksimitulokset-kampanjan luominen klikkaamalla Tallenna.
  3. Luo elementtiryhmä seuraamalla alla olevia ohjeita.
Elementti Elementtiä koskevat ohjeet

Kuva

Lisää enintään 15 kuvaa
Logot Lisää enintään 5 logoa.
Videot

Jos et lataa videota, Google saattaa luoda sellaisen automaattisesti muista elementeistäsi. Jos et halua käyttää automaattisesti luotua videota, lataa video kampanjan luomisen tai julkaisun aikana.

Kummassakin tapauksessa Google muuttaa videomainosten kokoa automaattisesti tulosten ja mainoksen vahvuuden parantamiseksi eri alustoilla. Muista, että jos et aio ladata videota, sinun tulee pohtia, miltä automaattisesti luodussa videossa näkyvät mainoselementit näyttävät erikokoisina.

Jos sinulla ei ole videota, luo sellainen Google Adsin videotyökalulla seuraamalla näitä ohjeita:

• Lisää enintään 5 videota.
  • Valitse videomainosmuodot sen mukaan, missä mainoksesi näkyvät. Vaakasuuntaisia videoita saatetaan muokata, jotta ne voivat näkyä neliön muotoisina tai pystysuuntaisina.
Lue lisää siitä, miten voit luoda videon elementtikirjastossa.
Otsikot (enintään 30 merkkiä) Lisää enintään 5 otsikkoa
Pitkät otsikot (enintään 90 merkkiä) Lisää enintään 5 pitkää otsikkoa
Kuvaukset

Lyhyt kuvaus (enintään 60 merkkiä)

• Lisää yksi lyhyt kuvaus

Pitkä kuvaus (enintään 90 merkkiä)

• Lisää enintään 4 pitkää kuvausta

* Pitkiä kuvauksia ei tueta paikallisissa mainosmuodoissa.

Toimintakehotus Valitse tavoitteidesi mukainen toimintakehotus, esimerkiksi "Rekisteröidy" tai "Tilaa".
Yrityksen nimi Lisää yrityksesi tai brändisi nimi, joka näkyy mainoksesi tekstissä.
Mainoksen URL-valinnat Lisää näkyvän URL-osoitteesi polku ja valitse mobiililaitteille jokin toinen lopullinen URL.
Lopullinen URL Kun lopullisen URL-osoitteen laajennus on päällä, Google voi korvata lopullisen URL-osoitteen osuvammalla laskeutumissivulla käyttäjän hakulausekkeiden perusteella. Google voi myös luoda dynaamisia otsikoita, kuvauksia ja elementtejä, jotka vastaavat laskeutumissivuasi. Lue lisää automaattisesti luoduista elementeistä.
Omat tunnisteet

Huom. Asetus näkyy vain tileillä, joilla on käytössä sivusyötteitä, ja vain kun kampanjaan on liitetty sivusyöte. Lue lisää sivusyötteiden käyttöönotosta.

Jos haluat käyttää tiettyjä sivusyötteisiin sisältyviä URL-osoitteita Maksimitulokset-kampanjan mainoksissa, valitse syötteestäsi omia tunnisteita, joiden perusteella käytettävät URL-osoitteet valitaan. Kun lopullisen URL-osoitteen laajennus on päällä Maksimitulokset-kampanjassasi, sivusyötteet auttavat varmistamaan, että lisäämme sen sisältämät URL-osoitteet hakemistoon, mutta kampanjassa voidaan käyttää niiden lisäksi muitakin laskeutumissivuja.

Vinkki: Voit luoda yhden tai useamman elementtiryhmän, jonka sisältämät elementit liittyvät yksittäiseen teemaan tai yleisöön. Kun olet luonut elementtiryhmiä, voit yhdistellä samaan ryhmään kuuluvia elementtejä ja luoda näin mainoksia, jotka näkyvät Google Haussa, Google Mapsissa, Display-verkostossa, YouTubessa, Gmailissa, Discovery-fiidissä ja Google-kumppanisivustoilla. Vie hiiri kysymysmerkkikuvakkeen päälle, niin näet lisätietoa vaatimuksista.

Voit luoda yhden elementtiryhmän ennen Maksimitulokset-kampanjan julkaisemista ja lisää ryhmiä sen jälkeen. Lisäämistäsi elementeistä kootaan automaattisesti mainoksia kaikkia sopivia mainosmuotoja käyttäen, ja asiakkaille kohdistetaan aina osuvin mainosaineisto.

Yleisösignaalit

Yleisösignaalien avulla voit lisätä yleisöehdotuksia, jotka auttavat Google Adsin automaattisia ominaisuuksia optimoimaan kampanjan valitsemillesi tavoitteille. Yleisösignaalien lisääminen on valinnaista, mutta ne voivat auttaa Googlen tekoälyä kampanjan optimoinnissa ja nopeuttaa oppimista.

Maksimitulokset‐kampanjan mainokset saattavat näkyä myös signaaliesi ulkopuolelle jääville, jos heidän konvertoitumisensa on hyvin todennäköistä ja voit heidän avullaan saavuttaa tulostavoitteesi.

Mainoksen vahvuus

Mainoksen vahvuus kertoo mainosaineistoyhdistelmien osuvuudesta ja monipuolisuudesta. Osuvampi ja yksilöllisempi sisältö voi auttaa sinua kohdistamaan asiakkaille juuri heille sopivia mainoksia ja parantamaan mainoksen tuloksia.

Mainoselementit

Mainoselementit laajentavat mainoksia ja antavat ihmisille lisää syitä katsoa niitä tai reagoida niihin. Elementeillä saat mainoksen alapuolelle hyödyllistä bisnesdataa, kuten toimipisteiden sijainteja, lisälinkkejä ja hintoja. Siksi elementtejä kannattaa käyttää Maksimitulokset-kampanjoissa. Lue lisää elementeistä.

Maksimitulokset-kampanjoissa mainoselementit on sidottu tiettyihin markkinointitavoitteisiin, eli mainoksessa näkyvät elementit riippuvat siitä, mikä tavoite kampanjalle on valittu. Mainoselementit voivat

• tarjota käyttäjälle mahdollisuuden saada lisätietoa yrityksestäsi
  • kannustaa käyttäjää toimimaan, esimerkiksi käymään sivustolla, soittamaan yritykseen, lähettämään liidilomakkeen tai tarkistamaan toimipisteiden sijainnit
  • kannustaa hankkimaan lisätietoa yrityksestä tai tarjota uusia tapoja olla tekemisissä yrityksen kanssa.

Google Adsin videotyökalu

Voit joko ladata omia videoita kampanjan luomisen yhteydessä tai luoda kampanjoihisi vaaka- tai pystysuuntaisia videoita Google Adsin maksuttomalla videotyökalulla. Jos sinulla ei ole videoelementtiä etkä halua käyttää automaattisesti luotuja videoita, harkitse videotyökalun käyttöä. Jos haluat luoda videon Google Adsissa, valitse malli elementtikirjastosta ja lataa

• brändielementtejä (esim. logo tai brändivärit)
  • kuvia (esim. tuote- tai lifestyle-kuvia)
  • videoihin sopivia viestejä.

Kun luot videon, Google muuttaa videomainosten kokoa automaattisesti tulosten ja mainoksen vahvuuden parantamiseksi eri alustoilla. Muista, että voit myös rajata kuvia tai muuttaa niiden tarkennusta Google Adsissa, ennen kuin luot ja lataat videon YouTube-kanavalle kampanjaa varten. Lue lisää Videokampanjan luomisesta.

Vaihe 5/6: Budjetin asettaminen

Budjettisi kertoo, mikä on yksittäisen kampanjan kuukausittainen laskutusmäärä. Laskutusmäärä saadaan kertomalla asettamasi keskimääräinen päiväbudjetti keskimääräisellä kuukauden päivien määrällä. Mainontaan käytetty summa voi vaihdella päivittäin, mutta et kuitenkaan maksa enempää kuin kuukausittaisen laskutusmääräsi verran. Lue lisää käyttörajoista.

Hyvä huomata Maksimitulokset-kampanjoissa:

• Aseta keskimääräiseksi päiväbudjetiksi summa, joka on vähintään kolminkertainen kampanjaan valittujen konversiotapahtumien CPA-hintaan tai konversiokohtaiseen hintaan nähden. Voit muuttaa budjettia joustavasti milloin tahansa.
  • Tarkista tilisi päivittäin nähdäksesi, millaisia tuloksia kampanjasi ovat tuottaneet.
  • Muista, että päivinä, jolloin voit saada mainoksilla enemmän liikennettä, kulusi voivat olla jopa kaksi kertaa keskimääräisen päiväbudjettisi verran. Tilanne kuitenkin tasaantuu päivinä, jolloin kulut alittavat keskimääräisen päiväbudjettisi.

Vaihe 6/6: Kampanjan tarkistaminen ja julkaiseminen

Ennen kuin viimeistelet kampanjan luomisen, sinut ohjataan yhteenvetosivulle, jolta voit tarkistaa uuden kampanjasi tiedot. Kun olet valmis, valitse Julkaise kampanja.

Tärkeää: Hintavertailupalveluohjelmaan osallistuvissa maissa Maksimitulokset-kampanjoita voi käyttää minkä tahansa hintavertailupalvelun kanssa. Mainokset näkyvät yleisillä hakutulossivuilla ja kaikilla muilla alustoilla, jotka hintavertailupalvelussa on otettu käyttöön. Lue lisää hintavertailupalveluiden käyttämisestä mainonnassa.