[GA4-migratie] De gevolgen van automatisch gemigreerde doelgroepen voor uw campagnes

Google Analytics 4 (GA4) heeft Universal Analytics (UA) vervangen. Sinds 1 juli 2023 verwerken standaard Universal Analytics-property's geen gegevens meer. (Voor Universal Analytics 360-property's met een lopende bestelling geldt een eenmalige verlenging voor gegevensverwerking die eindigt op 1 juli 2024.) Het is essentieel dat u uw Universal Analytics-property migreert naar Google Analytics 4. Ontdek meer informatie over de overstap naar Google Analytics 4.

Sinds 1 juli 2023 worden er geen gebruikers meer toegevoegd aan doelgroepsegmenten die eerder zijn ingesteld via een standaard Universal Analytics-property (UA). UA-property's hebben tot 1 juli 2023 nieuwe hits verwerkt. Het is belangrijk dat u nu overstapt op GA4 om te zorgen dat GA4-doelgroepen voldoende tijd hebben om gebruikers te verzamelen, aangezien de UA-property geen nieuwe hits meer verwerkt. Ontdek welke gevolgen automatisch gemaakte GA4-property's hebben voor uw Google Ads-account.

De deadline voor de migratie naar Google Analytics 4 is verstreken. Ontdek meer informatie over de overstap naar Google Analytics 4.

Wat verandert er?

• U kunt straks geen nieuwe doelgroepen in Google Ads meer instellen via een UA-property. U moet een nieuwe GA4-property maken.
  • U kunt uw UA-doelgroep migreren naar een GA4-doelgroepsegment. Meer informatie vindt u in de migratiehandleiding voor doelgroepen.
  • We willen de overstap makkelijker maken. Daarom worden uw Google Ads-campagnes die een UA-doelgroep targeten automatisch gemigreerd zodat ze een vergelijkbaar GA4-doelgroepsegment targeten. U kunt zich misschien afmelden voor dit gedrag.

Voordelen

• De toekomst van Analytics: AI van Google Analytics 4 is ontworpen voor een voortdurend veranderend ecosysteem. Ontdek meer informatie over voorspellende doelgroepen en voorspellende statistieken.
  • Innovaties: U krijgt toegang tot nieuwe en exclusieve functies die alleen beschikbaar zijn in Google Analytics 4.
  • Inzichten zonder cookies: Google Analytics 4 biedt privacyveilige klantinzichten met of zonder cookies. Ontdek meer over updates voor Google-doelgroepen.

Hoe koppelen we uw op GA4 gebaseerde segmenten aan campagnes waarvoor UA Analytics wordt gebruikt?

We hebben vergelijkbare Google Analytics 4-doelgroepsegmenten toegevoegd aan de campagnes en advertentiegroepen die nu UA-doelgroepen gebruiken om de overgang te versoepelen.

• Sinds mei 2023 stelt Installatieassistent in GA4 een algemene GA4-property in voor iedereen die nog afhankelijk is van Universal Analytics-doelgroepen en zich niet heeft afgemeld.
  • De nieuwe Google Analytics 4-property wordt gekoppeld aan hetzelfde Google Ads-account als de vergelijkbare UA-property. Nieuwe doelgroepen worden automatisch geëxporteerd van GA4 naar Google Ads.
  • De vergelijkbare segmenten op basis van GA4 zijn toegevoegd aan respectievelijke campagnes/advertentiegroepen die UA-doelgroepen gebruiken. U kunt zich misschien afmelden voor dit gedrag.
  • Voeg via het formulier afzonderlijke Google Ads-account-ID's toe als u zich wilt afmelden. Als u een ID van een Google Ads-manageraccount toevoegt, worden gekoppelde afzonderlijke Google Ads-accounts niet afgemeld.
  • Niet alle doelgroeptypen worden automatisch ingesteld. We raden u nog steeds aan handmatige migratie te gebruiken omdat dat de beste manier is om uw campagnes te migreren van UA- naar GA4-doelgroepen. Ga voor meer informatie naar [UA→GA4] Migratiehandleiding voor doelgroepen.

Hoe weet ik of ik momenteel Universal Analytics of Google Analytics 4 gebruik?

Als u momenteel Universal Analytics gebruikt, staat er een blauwe melding bovenaan uw Google Analytics-account met de tekst 'Vanaf 1 juli 2023 verwerkt Universal Analytics geen nieuwe gegevens meer in standaardproperty's'. Als u die melding eerder heeft gesloten, wordt deze misschien niet meer weergegeven.

U kunt ook naar uw property-ID kijken:

• Property-ID's voor Universal Analytics beginnen met UA en eindigen met een cijfer (UA-XXXXXXXXX-1).

• Property-ID's voor Google Analytics 4 bevatten alleen cijfers (XXXXXXXXX).