[GA4] Om Google Analytics 4-målgruppeværktøj

Universal Analytics (UA) er blevet erstattet af Google Analytics 4 (GA4). Fra og med den 1. juli 2023 bliver der ikke længere behandlet data på almindelige Universal Analytics-ejendomme. (360 Universal Analytics-ejendomme med en aktuel ordre modtager en engangsforlængelse af behandling, som slutter den 1. juli 2024). Det er vigtigt, at du migrerer din Universal Analytics-ejendom til Google Analytics 4. Se, hvordan du skifter til Google Analytics 4

Målgruppeværktøjet til Google Analytics 4 (GA4) giver dig mulighed for at oprette nye Google Analytics-målgrupper direkte på din Google Ads-konto. Du kan oprette en GA4-målgruppe i Målgruppeadministrator, og når du opretter en kampagne.

Denne animation guider dig gennem konfigurationen af et Google Analytics-segment.

Kontoejere, -administratorer og -brugere kan oprette kampagnespecifikke målgrupper uden at skifte mellem Google Analytics 4 og Google Ads. Nye GA4-målgrupper, der er oprettet via GA4-målgruppeværktøjet i Google Ads, deles automatisk med alle tilknyttede konti, hvor "annoncetilpasning" er aktiveret.

I denne artikel kan du læse om, hvordan du opretter en Google Analytics-målgruppe med din tilknyttede Google Ads-konto.

Før du begynder

Sørg for at linke din Google Analytics 4-konto til din Google Ads-konto. Du skal bruge en Google-konto med følgende tilladelser:

• I Google Ads skal Google-kontoen have administratoradgang til en Google Ads-konto (eller en Google Ads-managerkonto). Du skal også konfigurere automatisk tagging på Google Ads-kontoen.
  • Google Ads-kontoen skal som minimum have tilladelse til at bruge brugeradgang på markedet i den tilsvarende Google Ads-ejendomskonfiguration til Google Analytics-linkning. Hvis du ikke kan redigere eller oprette dine Analytics-målgrupper på din Google Ads-konto, betyder det, at din konto ikke har nok tilladelser.

Sådan fungerer det

For at lette ændringerne har vi knyttet tilsvarende Google Analytics 4-målgruppesegmenter til kampagner og annoncegrupper, der i øjeblikket bruger UA-målgrupper.

• Fra og med maj 2023 konfigurerer GA4 Konfigurationsassistent en grundlæggende GA4-ejendom til alle, der stadig bruger Universal Analytics-målgrupper og ikke har fravalgt dette.
  • Den nye Google Analytics 4-ejendom vil blive knyttet til den samme Google Ads-konto som den tilsvarende UA-ejendom. Nye målgrupper eksporteres automatisk fra GA4 til Google Ads.
  • De tilsvarende GA4-baserede segmenter er blevet føjet til respektive kampagner/annoncegrupper, som bruger UA-målgrupper. Du kan muligvis fravælge denne adfærd.
  • Hvis du vil fravælge dette, skal du tilføje individuelle Google Ads-konto-id'er i formularen. Hvis du tilføjer et Google Ads-managerkonto-id, medfører det ikke, at individuelle Google Ads-konti fravælges
  • Bemærk, at Ikke alle målgruppetyper konfigureres automatisk. Vi anbefaler stadig manuel migrering som den bedste metode til at flytte dine kampagner fra UA- til GA4-målgrupper. Få flere oplysninger i [UA -> GA4] Migreringsguiden for målgrupper.

Få flere oplysninger om migrering af målgrupper til Google Analytics 4.

Bemærk! Alle målgrupper gemmes i Google Ads som segmenter og på GA-ejendommen som målgrupper.

Opret et Google Analytics-segment for en ny kampagne

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.
  1. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Kampagner i sektionsmenuen.
  3. Klik på Kampagner.
  4. Klik på plusknappen , og klik påNy kampagne.
  5. Vælg dit mål, og vælg kampagnetypen. Klik derefter på Fortsæt.
  6. Klik på Tilføj en målgruppe på kortet "Publikum", mens du opretter kampagnen.
  7. Klik på + Ny målgruppe i det nye vindue.
  8. Klik på søgefeltet i sektionen "Dine data", og klik på + Dine data.
  9. Vælg "Google Analytics-segmenter" under "Segmenttyper, der drives af andre produkter".
  10. Rul ned, og klik på søgefeltet under "Vælg en Google Analytics-ejendom".
  11. Du kan se alle de Google Analytics-ejendomme, der er anført i rullemenuen.
    • Hvis den ønskede GA4-ejendom ikke er tilknyttet:
      1. Klik på Link ny ejendom i rullemenuen.
      2. Vælg en Google Analytics-ejendom, som du vil tilknytte, i det nye vindue, og klik på Næste.
      3. Slå kontakten til for alle de data, du vil dele med Google Ads, og klik på Link.
      4. Klik på Udfør, når du har tilknyttet din ejendom.
    • Hvis den ønskede ejendom ikke er aktiveret:
      1. Klik på den angivne ejendom.
      2. Klik på Administrer indstillinger.
      3. Slå kontakten "Importér Google Analytics-målgrupper" til, og klik på Gem ændringer.
    • Hvis brugeren ikke har tilladelse til at oprette en målgruppe for den ønskede ejendom:
      1. Klik på den angivne ejendom.
      2. Klik på Anmod om adgang for at bede ejeren af ejendommen om tilladelse.
      3. Du modtager en mail, når din anmodning er blevet godkendt.
  12. Vælg den ønskede GA4-tilknyttede ejendom, og klik på Fortsæt.
  13. Du modtager en notifikation, der bekræfter oprettelsen af din nye målgruppe, og derefter klikker du på Udfør.
  14. Klik på Gem målgruppe i vinduet "Ny målgruppe", og genoptag oprettelsen af kampagnen.

Få flere oplysninger om, hvordan du opretter en målgruppe.

Bemærk! Du kan holde markøren over den valgte målgruppe og klikke på "Se definition" for at gennemgå den valgte målgruppe.

Opret en Google Analytics-målgruppe i Målgruppeadministrator

1. Klik på ikonet Værktøjer Tools Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Delt samling på sektionsmenuen.
  3. Klik på Målgruppeadministrator.
  4. Klik på knappen på fanen "Dine datasegmenter", og klik på + Google Analytics-segmenter på rullelisten.
  5. Søg efter den GA4-tilknyttede ejendom, og klik på Fortsæt.
  6. Klik på Opret en tilpasset målgruppe i sektionen "Start fra bunden" i vinduet "Opbyg ny målgruppe".
  7. Opret en målgruppe i overensstemmelse med dit krav, og klik på Gem og udgiv.
  8. Du modtager en notifikation, der bekræfter oprettelsen af din nye målgruppe, og derefter klikker du på Udfør.
Bemærk! Hvis antallet af målgrupper på GA4-ejendommen har nået grænsen, underrettes brugeren og kan ikke oprette en ny målgruppe.