App-conversies bijhouden met een app-attributiepartner

De integratie met een externe app-attributiepartner (AAP) levert u naadloze conversietracking om die u een betrouwbare manier biedt om een provider te koppelen en conversies te importeren in Google Ads.

Voordelen

• Gestroomlijnde integratie
  • Vroege toegang tot nieuwe meetfuncties in vergelijking met andere externe providers van app-analyse
  • Minder rapportageverschillen tussen Google Ads en uw app-analyse
  • Eenvoudiger gegevens importeren in Google Ads

Hoe AAP-integratie van derden werkt

Google Ads werkt samen met verschillende externe providers van app-analyse om app-conversieanalyses bij te houden. Hieronder vindt u meer informatie over hoe deze integratie werkt:

Conversies bijhouden voor apps in Google Ads mogelijk maken met een externe app-attributiepartner

Het programma App-attributiepartnerpartner (AAP) van Google biedt externe app-analysecertificering voor de volgende geselecteerde mobiele meetpartners. Dankzij deze samenwerking heeft u toegang tot de beste analyses voor uw Google Ads-campagnes. Klik hieronder op de door u gekozen externe provider om aan de slag te gaan:

Hieronder vindt u de methoden waarmee u app-conversies kunt doorgeven aan providers van analyses:

App-conversiegebeurtenissen verzamelen via een AAP-SDK van derden

Gebruik integratie met AAP-SDK van derden om app-conversiegebeurtenissen te verzamelen en door te geven aan Google Ads voor campagneattributie. Klik hieronder op de gewenste provider om een SDK van derden in te stellen:
  • Adjust: Volg deze Android- en iOS-handleidingen voor deep links om ervoor te zorgen dat Google klik-ID's van verwijzende URL's kan krijgen van Adjust voor attributie. Android-SDK versie 4.12 of hoger is vereist.
  • Airbridge: Volg deze Android- en iOS-handleidingen voor deep links om ervoor te zorgen dat Google klik-ID's van verwijzende URL's kan krijgen van Airbridge voor attributie.
  • AppsFlyer: Lees deze handleiding voor deep links om ervoor te zorgen dat Google klik-ID's van verwijzende URL's van AppsFlyer kan krijgen voor attributie. Android-SDK versie 4.8.5 of hoger van AppsFlyer is vereist.
  • Branch: Lees deze Android- en iOS-handleidingen voor deep links om ervoor te zorgen dat Google klik-ID's van verwijzende URL's van Branch kan krijgen voor attributie. Branch Android SDK v5.1.3+ en iOS SDK v1.43.1+ zijn vereist.
  • Kochava: Lees deze Android en iOS-handleidingen voor deep links om ervoor te zorgen dat Google klik-ID's van verwijzende URL's van Kochava kan krijgen voor attributie.
  • Singular: Lees deze Android- en iOS-handleidingen voor deep links om ervoor te zorgen dat Google klik-ID's van verwijzende URL's van Singular kan krijgen voor attributie. Singular Android SDK v12.0.0+ en iOS SDK v11.0.6+ zijn vereist.
  • Tenjin: Lees deze handleiding voor deep links om ervoor te zorgen dat Google klik-ID's van verwijzende URL's van Tenjin kan krijgen voor attributie.

App-conversiegebeurtenissen verzamelen via een externe AAP-server-naar-server integratie

Gebruik integratie van AAP-server-naar-server van derden om app-conversiegebeurtenissen te verzamelen en door te geven aan Google Ads voor campagneattributie. Server-naar-server gebeurtenissen van derden instellen:

Rapportageverschillen met AAP's van derden beperken

Er zijn meerdere factoren die kunnen leiden tot verwachte app-conversieverschillen tussen Google Ads en rapporten van derden, bijvoorbeeld als er sprake is van attributie via meerdere netwerken. Buiten onvermijdelijke verschillen is het van groot belang dat conversieperioden worden afgestemd om grotere verschillen te voorkomen. Hieronder vindt u meer informatie over aanbevolen instellingen voor de conversieperiode en om verschillen te verminderen:

Opmerking: Het Google Ads-supportteam kan geen hulp bieden met AAP-websites of -platforms van derden. Neem rechtstreeks contact op met uw externe metingspartner voor begeleiding of om problemen op te lossen.