Een externe provider van app-analyse aan Google Ads koppelen

Als u een externe provider van app-analyse gebruikt om uw conversies via mobiele apps bij te houden en te meten, kunt u gegevens uit uw externe account importeren door het account aan uw Google Ads-account te koppelen. U kunt ook uw provider van app-analyse van derden koppelen aan Google Ads om het maken van remarketinglijsten aan te zetten. Vraag een vertegenwoordiger van de externe provider van app-analyse u te helpen bij het instellen van de externe app-SDK.

Als u een koppeling tussen uw Google Ads-account en uw externe account wilt instellen, moet u een koppeling-ID genereren. Deze deelt u met de externe provider of voert u rechtstreeks in het externe account in. Voor elke app die u via een externe provider bijhoudt, moet u een afzonderlijke koppeling-ID genereren. Nadat u de koppeling-ID heeft gegenereerd en deze met uw externe provider heeft gedeeld, kunt u conversiegebeurtenissen importeren in Google Ads.

In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe u uw externe app aan uw account kunt koppelen en hoe u deze koppeling met andere accounts kunt delen.

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Een nieuwe koppeling maken

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheer Admin Icon.
  2. Klik op Gekoppelde accounts.
  3. Klik onder 'App-analyse van derden' op Details.
  4. Maak een keuze uit de volgende opties:
    • Als u nog nooit providers van app-analyse aan uw Google Ads-account heeft gekoppeld, klikt u op Koppeling-ID maken.
    • Als u eerder providers van app-analyse aan uw Google Ads-account heeft gekoppeld en nu een extra koppeling wilt maken, klikt u op de plusknop om een nieuwe provider of app te koppelen.

Opmerking: U moet beheerderstoegang tot het account hebben om een koppeling-ID te kunnen maken.

5. Selecteer uw provider van app-analyse. Als deze niet is vermeld in het dropdownmenu, selecteert u Andere provider en geeft u de ID van uw provider op. Als u de ID niet weet, neemt u contact op met de provider. U kunt ook samen met de provider de ID in de handleiding voor ontwikkelaars vinden.
  6. Selecteer het platform voor uw mobiele app.
  7. Zoek uw app op met behulp van het veld 'Uw app opzoeken'.
  8. Klik op Koppeling-lD maken.
  9. Klik op de kopieerknop om uw koppeling-ID te kopiëren. Plak deze koppeling-ID in uw externe account.
  10. Klik op Gereed. Uw status wordt weergegeven als 'Niet geverifieerd' totdat u uw koppeling-ID heeft toegevoegd aan uw externe account en de conversiegegevens worden ingevoerd in Google Ads.

Een koppeling delen met andere Google Ads-accounts

Als u in meerdere Google Ads-accounts campagnes voor dezelfde app beheert, raden we u aan conversies voor meerdere accounts bij te houden en in uw manageraccount een koppeling-ID in te stellen voor uw externe provider van app-analyse. Zo kunt u via de koppeling-ID van het manageraccount app-conversies bijhouden voor alle accounts die u beheert.

Als u niet voor meerdere accounts conversies kunt bijhouden (bijvoorbeeld omdat u met meerdere bureaus werkt), kunt u echter ook één koppeling-ID delen met een ander Google Ads-account. Het account vanwaaruit u deelt, is de 'eigenaar' van de koppeling-ID. Alleen de eigenaar van de koppeling-ID kan de koppeling-ID delen met andere accounts. Elk account dat de uitnodiging van de eigenaar heeft geaccepteerd, kan uit de tool van de betreffende externe provider van app-analyse conversies importeren voor de app die is gekoppeld aan de gedeelde koppeling-ID.

Opmerking: Als u met een of meer bureaus werkt, doet u er verstandig aan zelf eigenaar te worden van de koppeling-ID's van al uw apps. U kunt dan desgewenst koppeling-ID's met andere accounts delen of koppelingen met andere accounts verwijderen. Als u bijvoorbeeld met een bepaald bureau werkt en u uw Google Ads-gegevens bij een ander bureau wilt onderbrengen, hoeft u alleen maar de koppeling met het account van uw oude bureau te verwijderen.

Zelfs als u uw eigen accounts niet actief beheert, raden we u aan om een koppeling-ID te genereren in een account waarvoor u over beheerderstoegang beschikt en deze te delen met andere accounts die de koppeling-ID nodig hebben voor het bijhouden van conversies of voor remarketing.

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheer Admin Icon.
  2. Klik op Gekoppelde accounts.
  3. Klik onder 'App-analyse van derden' op Details.
  4. Klik op Opties in de kolom 'Acties' voor de koppeling die u wilt delen. U kunt een van de volgende dingen doen:
    • Als u een koppeling-ID wilt delen met een ander account:
      1. Selecteer Delen met een ander account.
      2. Geef de klant-ID op van het account waarmee u de koppeling wilt delen en klik op Volgende.
      3. Klik op Uitnodiging verzenden.
    • Als u een koppeling wilt verwijderen die u eerder heeft geaccepteerd, klikt u op Koppeling verwijderen. Klik vervolgens in het weergegeven dialoogvenster nogmaals op Ontkoppelen.
    • Als u een gedeelde koppeling van een ander account wilt accepteren, klikt u op Koppeling accepteren in de kolom 'Acties' voor gedeelde koppelingen in de tabel.
    • Als u de koppeling uit gedeelde accounts wilt verwijderen, klikt u op Toegang verwijderen.
    • Als u een app en gedeelde accounts wilt ontkoppelen, selecteert u App ontkoppelen.

Opmerking: Een Google Ads-account kan de koppeling-ID delen met maximaal twintig andere accounts. Als u de koppeling-ID wilt delen met meer dan twintig accounts, kunt u accounts aan uw manageraccount koppelen en 'Conversies bijhouden voor meerdere accounts' instellen.

Een koppeling-ID opnieuw genereren

U kunt uw koppeling-ID opnieuw genereren in de kolom 'Acties' in uw account. Wanneer u de koppeling-ID echter opnieuw genereert, werkt uw oude koppeling-ID niet meer en moet u de koppeling-ID meteen updaten in de tool van uw externe provider van analyse.

Web to App Connect

Als u zowel een website als een mobiele app heeft, kunt u app-conversies bijhouden instellen via Web to App Connect. Nadat u Conversies bijhouden en deep links heeft ingesteld via de Web to App Connect-interface in Google Ads (zodat u vanuit uw advertenties rechtstreeks kunt linken naar uw bedrijfs-app), kunt u uw klanten een naadloze Web to App-gebruikerservaring bieden en uw conversiepercentages gemiddeld verdubbelen voor advertentieklikken die in uw app terechtkomen in vergelijking met uw mobiele website.

Met Web to App Connect kunnen klanten makkelijk een actie uitvoeren, of ze nu iets kopen, zich aanmelden of artikelen aan hun winkelwagen toevoegen. Bovendien kunt u in de Web to App Connect-interface deze in-app conversieacties bijhouden en aanbevelingen krijgen om uw campagne te verbeteren.

Volg de 3 stappen hieronder om aan de slag te gaan met Web to App Connect:

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Planning.
  3. Klik op App-advertentiehub. Daarmee gaat u naar de Web to App Connect-interface.

Meer informatie over beter converteren met de Web to App Connect-interface.