Over 'conversies bijhouden' voor mobiele apps

Als u Google Ads gebruikt om mobiele Android- of iOS-apps te promoten, kunt u met 'conversies bijhouden' nagaan hoe effectief de klikken op uw advertenties zijn om app-installaties en in-app-activiteit te genereren. In dit artikel beschrijven we de verschillende typen mobiele conversies en leggen we uit hoe u deze kunt bijhouden.

Typen conversies via mobiele apps die u kunt bijhouden

U kunt verschillenden soorten conversies bijhouden voor Android- en iOS-apps:

• App-installaties: Met 'conversies bijhouden' kunt u meten hoe effectief uw advertenties zijn om installaties van uw mobiele apps te genereren. Er zijn verschillende manieren om dit bij te houden:
    • Downloads van Google Play: Voor Android-apps kunt u bijhouden wanneer iemand die op uw advertentie heeft geklikt, uw app downloadt in de Google Play Store. Conversies worden automatisch bijgehouden via Google Play en u hoeft geen trackingcode toe te voegen aan uw app.

• Eerste keer geopend: Voor zowel Android- als iOS-apps kunt u bijhouden wanneer iemand die op uw advertentie heeft geklikt, na de installatie voor het eerst uw app opent. Deze optie is beschikbaar als u Firebase of een provider van app-analyse van derden gebruikt.

• In-app-acties, zoals aankopen: Als u Google Ads gebruikt om aankopen of andere acties in uw app te stimuleren, kunt u met 'conversies bijhouden' de effectiviteit van uw campagnes meten. U kunt in-app-aankopen automatisch bijhouden voor Android-apps die gebruikmaken van in-app-facturering. Bovendien kunt u aangepaste in-app-acties bijhouden in Firebase, door code toe te voegen aan uw app of door gebruik te maken van een provider van app-analyse van derden.

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

'Conversies bijhouden' voor mobiele apps instellen

Er zijn verschillende manieren om conversies via mobiele apps bij te houden, afhankelijk van het platform van uw app en hoe u bijhouden wilt instellen. Klik op de onderstaande links voor instructies:

Opmerking: U kunt conversies in mobiele apps bijhouden via een app-analysetool van derden. Dit kan echter alleen worden ingesteld in de nieuwe AdWords-versie.

Waar u rapporten kunt bekijken

U kunt de resultaten van uw app-advertenties bekijken op het tabblad Campagnes. Als u 'conversies bijhouden' gebruikt om app-installaties en in-app-acties te tellen, kunt u de kolommen die u ziet zo aanpassen dat deze het aantal downloads en in-app-conversies van uw advertenties weergeven.

Beveiliging en privacy voor het bijhouden van websites

Google hanteert strenge veiligheidsnormen. Alleen pagina's met de Google-conversietag worden bijgehouden via dit programma. We maken gebruik van gegevensversleuteling en beveiligde servers.

Zorg ervoor dat u gebruikers duidelijke en uitgebreide informatie geeft over de gegevens die u verzamelt op uw websites en toestemming krijgt voor die verzameling als dat wettelijk verplicht is.