App-conversies bijhouden met kliktracking van derden

Als u kliktracking van derden gebruikt in het Google Display Netwerk, kan Google app-installaties automatisch als conversies tellen als u autotagging inschakelt. In dit artikel leggen we uit hoe u autotagging inschakelt om conversies voor app-installatie bij te houden.

Instructies

1. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Instellingen.
  2. Klik bovenaan de pagina op Accountinstellingen.
  3. Klik op het gedeelte Autotagging.
  4. Als u autotagging wilt inschakelen, vinkt u het selectievakje aan naast 'Tag de URL waarop mensen doorklikken vanuit mijn advertentie'.
  5. Klik op Opslaan.

Meer informatie over hoe u autotagging instelt.

Nadat u autotagging heeft ingeschakeld, wordt er aan het einde van uw bestemmings-URL een extra stukje code (een 'verwijzende CGI-parameter') geplaatst. Deze code bevat aanvullende gegevens voor het bijhouden van conversies en ziet er als volgt uit (www.exampletracker.com staat voor de URL van de leverancier van de gebruikte trackingmethode):

www.exampletracker.com/?referrer=gclid%3D123xyz

De kliktracker van derden moet de volledige parameter referrer= behouden wanneer deze wordt omgeleid naar de Google Play Store. Er kunnen ook andere subparameters worden toegevoegd. De bovenstaande URL moet bijvoorbeeld omleiden naar iets als dit:

play.google.com/store?id=abcd.com&referrer=gclid%3D123xyz

Voordat u uw campagne start, moet u de bestemmings-URL met de toegevoegde verwijzende parameter testen. Zorg ervoor dat deze omleidt naar de juiste Google Play Store-URL.

Kliktracking van derden in het zoeknetwerk van Google

In het zoeknetwerk van Google zijn klikomleidingen voor advertenties voor Android-apps uitgeschakeld en is kliktracking van derden niet beschikbaar. We raden u aan een conversieactie 'Installatie van Android-app (eerste keer geopend)' te gebruiken om uw conversies bij te houden.

Als u echter een analyseoplossing van derden toepast die gebruikmaakt van bevestigde installaties, kunt u via de ValueTrack-parameters toch nuttige gegevens over klikken verzamelen. De volgende ValueTrack-parameters worden automatisch aan de klik-URL toegevoegd:

• network
  • creative
  • campaignid
  • keyword
  • matchtype
  • loc_physical_ms

Meer informatie over ValueTrack.