App-conversies bijhouden met app-analyse van derden

Dit artikel heeft alleen betrekking op het nieuwe, verbeterde Google Ads. Bepaal welke versie van Google Ads u gebruikt.

Als u een app-analysetool van derden gebruikt om conversies via uw mobiele apps bij te houden en te meten, kunt u gegevens over app-conversies uit die tool importeren.

Opmerking: Deze integratie met app-analysetools van derden is bedoeld ter vervanging van de oude server-naar-serververbinding, waarbij gebruik wordt gemaakt van postback-URL's. Alle Google Ads-accounts die tot nu toe de oude methode gebruikten voor de integratie met derden, worden automatisch gemigreerd naar de nieuwe situatie. Meer informatie

In dit artikel leggen we uit hoe u gegevens over app-conversies uit uw tool van derden kunt importeren. Geïmporteerde conversieacties gaan pas conversies rapporteren vanaf het moment dat u de gebeurtenis in Google Ads importeert. Dit geldt zowel voor Google Ads als voor uw app-analysetool van derden.

Voordat u begint

Voordat u conversies uit uw app-analysetool van derden kunt importeren, heeft u het volgende nodig:

• Een koppeling met uw app-analysetool van derden
  • Gebeurtenissen, ingesteld in uw account van derden

Instructies

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven in uw account op het gereedschapspictogram .
  3. Klik onder Meting op Conversies.
  4. Klik op de plusknop .
  5. Selecteer App in de lijst met conversietypen.
  6. Selecteer App-analyse van derden en klik op Doorgaan.
  7. Vink het vakje aan naast elke gebeurtenis die u wilt importeren en klik op Importeren en doorgaan.
  8. Klik op Gereed.
  9. Uw conversiegebeurtenis van derden wordt nu weergegeven in de tabel Conversieacties. Klik op de naam van de gebeurtenis voor meer informatie.
  10. Indien gewenst, kunt u de conversie-instellingen zoals de standaardwaarde of de conversieperiode afzonderlijk bewerken voor elke conversieactie die u heeft geïmporteerd.
Opmerking: Gebeurtenissen die niet voor conversies worden geïmporteerd, worden nog wel gebruikt om remarketinglijsten te genereren. Importeer een gebeurtenis niet als een conversie als u de gebeurtenis alleen wilt gebruiken voor remarketinglijsten.