Rapportage over maximale prestaties in Google Analytics

Google Analytics 4 (GA4) heeft Universal Analytics (UA) vervangen. Sinds 1 juli 2023 verwerken standaard Universal Analytics-property's geen gegevens meer. (Voor Universal Analytics 360-property's met een lopende bestelling geldt een eenmalige verlenging voor gegevensverwerking die eindigt op 1 juli 2024.) Het is essentieel dat u uw Universal Analytics-property migreert naar Google Analytics 4. Ontdek meer informatie over de overstap naar Google Analytics 4.

Performance Max is een op doelen gebaseerde campagne waarmee u via een enkele campagne toegang heeft tot alle Google Ads-voorraad.

De rapportage is gestroomlijnd in Google Ads voor prestatiegerichte doeleinden. Er zijn echter een aantal zaken die u moet overwegen over hoe Performance Max-campagnes worden getoond in Google Analytics-producten.

Overwegingen

• Een Performance Max-campagne is nog steeds een Google Ads-campagne. Daarom zijn alle overwegingen over Google Analytics en Google Ads ook van toepassing op Performance Max-campagnes.
  • Rapporten over Performance Max-campagnes werken zoals bedoeld op het tabblad Campagnes. Gegevens van campagnes voor maximale prestaties kunnen worden opgesplitst in meerdere rijen als ze worden gebruikt in combinatie met de dimensies Campagne of Campagne-ID. We raden u aan in dergelijke gevallen het tabblad Campagnes te gebruiken.
  • Filters (rapporten, weergaven of de combinatie van beide) die niet werken met campagnes voor maximale prestaties, zoals Advertentiegroep, Campagnetermen en Campagnecontent, kunnen ertoe leiden dat statistieken niet correct worden weergegeven. U kunt deze filters het beste verwijderen voordat u het rapport van een campagne voor maximale prestaties bekijkt.
  • Performance Max telt conversies die afkomstig zijn van conversies na volledige weergave, terwijl Google Analytics deze conversies standaard niet telt. Lees meer informatie over hoe u conversiegebeurtenissen instelt en beheert in GA4.
Opmerking: Upgrade naar Google Analytics 4, waarin rapportage over Performance Max-campagnes volledig wordt ondersteund.