12 vinkkiä Google Adsissa mainostamiseen

12 vinkkiä Google Ads ‑kampanjoilla menestymiseen [pääbanneri]

Useimmille Google Adsia käyttäville mainostajille on tärkeää saada suurin mahdollinen hyöty jokaisesta mainontaan käytetystä eurosta. Tässä on joitakin Google Ads ‑yhteisön asiantuntijoiden antamia vinkkejä Google Adsissa mainostamiseen.

Decide your marketing objectives to find success with Google

Keskity mainontatavoitteisiisi

Ennen kuin luot Ads-kampanjan, päätä, millaiset mainontatavoitteesi ovat. Kun päätät tavoitteesi ennen kampanjan luomista etkä vasta sen jälkeen, varmistat, että kohdistus, budjetti ja muodot ovat optimaalisen tehokkaita. Näin pystyt myös asettamaan realistisia tavoitteita sille, millaisia tuloksia saat kullakin kampanja-asetuksella.

12 vinkkiä Google Ads ‑kampanjoilla menestymiseen | Budjetti [kuvake]

Jaa budjetti tulosten perusteella

Jos hoidat useita kampanjoita, kohdista suurempi osa budjetista kampanjoihin, jotka toimivat paremmin ja jotka auttavat sinua saavuttamaan liiketoimintatavoitteesi. Kohdista vastaavasti pienempi osa budjetista kampanjoihin, joilla teet kokeiluja tai joiden sijoitetun pääoman tuottoprosentti on alhaisempi.

12 vinkkiä Google Ads ‑kampanjoilla menestymiseen | Mainokset [kuvake]

Ymmärrä yleisöäsi

Tehokkaiden mainosten luominen usein edellyttää, että käytät aikaa sen pohtimiseen, kenen toivot näkevän mainoksesi ja reagoivan niihin. Mieti, millaisia erityisiä tarpeita ja kysymyksiä heillä saattaa olla, ja vastaa heidän kysymyksiinsä ja tarpeisiinsa tuotetiedoissasi, mainostekstissäsi ja muussa sisällössä. Tästä voit katsoa mainosten luomiseen liittyvät parhaat käytännöt Sovelluskampanjoille, Display-verkoston kampanjoille, Hakukampanjoille, Älykkäille Shopping-kampanjoille ja Videokampanjoille.

12 vinkkiä Google Ads ‑kampanjoilla menestymiseen | Sijainti [kuvake]

Käytä tarvittaessa aluekohdistusta

Käytä tarkennettuja sijaintiasetuksia kampanjan luomisen aikana ja sen jälkeen, jolloin optimoit aluekohdistuksen ja kampanjan tulokset paranevat.

12 vinkkiä Google Ads ‑kampanjoilla menestymiseen | Näyttötiheyden rajoitus [kuvake]

Estä käyttäjiä näkemästä mainoksiasi liikaa

Rajoita näyttötiheyden rajoitustoiminnolla sitä, kuinka monta kertaa kampanjasi mainokset näkyvät samalle käyttäjälle. (Ominaisuus on käytettävissä Display‑ ja Videokampanjoissa.) Näin varmistat, että asiakkaasi ja potentiaaliset asiakkaasi eivät näe mainostasi liikaa.

12 vinkkiä Google Ads ‑kampanjoilla menestymiseen | Sisältökohdistus [kuvake]

Kohdista mainokset osuvasti

Sisältökohdistus, kuten avainsanaan, sijoitteluun ja/tai aiheeseen kohdistaminen, mahdollistaa mainosten näyttämisen osuvan sisällön yhteydessä, kun asiakkaat ja potentiaaliset asiakkaat katselevat sitä. Laajemmassa mittakaavassa voit käyttää myös yleisökohdistusta, kuten demografista kohdistusta, uudelleenmarkkinointia, omia yleisöjä ja asiasta kiinnostuneita yleisöjä, jotka kohdistavat asiakkaaseen sivun sisällön sijaan.

12 vinkkiä Google Ads ‑kampanjoilla menestymiseen | Havainnointi-asetus [kuvake]

Hyödynnä havaintoja optimoinnissa

Hyödynnä mahdollisuuksien mukaan havaintoasetusta. Havaintoasetus ei vaikuta siihen, missä ja kenelle mainoksesi näkyvät, mutta sen avulla voit kuitenkin seurata, miten mainoksesi toimivat valittujen sijoittelujen, aiheiden tai yleisöjen yhteydessä, kun kampanjasi on käynnissä. Voit hyödyntää näiden raporttien dataa mainostesi toiminnan optimoinnissa.

12 vinkkiä Google Ads ‑kampanjoilla menestymiseen | Yhdistä kampanjat [Icon]

Yksinkertaista

Jos mahdollista, yhdistä samantyyppiset kampanjat, niin sinulla on vähemmän kampanjoita hoidettavana ja seurattavana ja budjetti on helpompi jakaa kampanjoille optimaalisella tavalla.

12 vinkkiä Google Ads ‑kampanjoilla menestymiseen | Eri kampanjatyypit [Icon]

Käytä kampanjatyyppejä strategisesti

Käytä kuitenkin eri kampanjatyyppejä, jos eri mainostyyppien näyttäminen eri paikoissa voi auttaa sinua saavuttamaan liiketoimintatavoitteesi. Lue lisää käytettävissä olevista kampanjatyypeistä, jotta voit valita markkinointitavoitteisiisi parhaiten sopivat kampanjatyypit.

Käytä Smart Biddingia, jotta menestyt Google Ads ‑kampanjoilla [kuvake]

Tee hintatarjoukset tarkoituksenmukaisesti

Käytä Smart Biddingia, kun se on hyödyllistä ja sopivaa. Hakukampanjoissa älykkäät hintatarjoukset asetetaan reaaliajassa hakutermin tasolla, ja muissa kampanjatyypeissä käytetään kymmeniä eri signaaleja optimaalisen hintatarjouksen asettamiseen.

Offline-konversioseurannan vinkit Google Ads ‑kampanjoilla menestymiseen | [kuvake]

Seuraa konversioiden laatua

Käytä konversioseurantaa ja offline-konversioiden seurantaa konversioiden laadun optimointiin. Offline-konversioiden seurannan avulla voit seurata konversioita, kun liidit siirtyvät pidemmälle myyntisuppilossa. Voit hyödyntää Google Adsin kanssa myös Google Analyticsia, niin saat tarkempia käyttötietoja.

Tee aina testejä, jotta menestyt Google Ads ‑kampanjoilla | [kuvake]

Testaa, testaa ja vielä kerran testaa

Testaa, niin saat lisätietoja, ja sitten optimoi. Voit esimerkiksi näyttää saman tuotteen mainoksia, joissa on eri teksti, niin näet, mikä teksti ja/tai kuvat toimivat tehokkaimmin. Voit myös testata erilaisia kohdistusvaihtoehtoja. Testitulosten perusteella voit sitten optimoida mainoksesi siten, että ne sisältävät parhaiden toimivat materiaalit.