Tuotteiden lisääminen videomainoksiin

Animaatio Aktivoivasta videokampanjasta, johon on liitetty tuotteita.

Tee YouTube-videomainoksistasi virtuaalinen julkisivusi lisäämällä Videokampanjaan tuotesyöte. Näin videomainosten alla voi näkyä selattavia tuotekuvia, jotka innostavat asiakkaita siirtymään sivustollesi lukemaan lisää yrityksestäsi tai tekemään ostoksia.

Mainostajat, jotka lisäävät Aktivoivaan videokampanjaansa tuotesyötteen, saavat keskimäärin yli 60 % enemmän konversioita alhaisemmalla hinnalla (lähde: Googlen sisäinen globaali data, maaliskuu 2021, verrattaessa 941:tä tuotesyötteen sisältävää kampanjaa tuotesyötteettömiin kampanjoihin). Jos kampanjasi tavoitteena on tietoisuuden tai harkinnan lisääminen, voit luoda Brand Lift ‐tutkimuksen mitataksesi kampanjan aikaansaamaa parannusta.

Näin se toimii

• Kun käyttäjä näkee Videomainoksesi, sen alapuolella oleva paneeli laajenee automaattisesti tuotteidesi esittelytilaksi. Tällä hetkellä tuotteet näkyvät silloin, kun käyttäjän mobiililaite on pystyasennossa.
  • Käyttäjä voi valita tuotekuvan ja siirtyä sen kautta suoraan tuotteen laskeutumissivulle saadakseen lisätietoja ja ostaakseen tuotteen.
  • Tuotekuvia on oltava vähintään neljä, jotta ne voivat näkyä Videomainoksen alla.

Vaatimukset

1. Luo Kauppiaskeskuksessa tuotesyöte.
    • Lisää syötteeseen vähintään neljä tuotetta. Suosittelemme kuitenkin lisäämään useampia tuotteita, jotta saat Videokampanjalla parhaat mahdolliset tulokset.
    • Lisää kaikista tuotteista kuvia, jotka näkyvät mainoksen yhteydessä (kuvasuhde 0,6–1,4). Mainoksessa käytetään vain ensisijaista kuvaa.
    • Tuotteiden on oltava Shopping-mainoksia ja personoitua mainontaa koskevien käytäntöjen mukaisia.
  2. Ota Kauppiaskeskus-tililläsi käyttöön Shopping-mainokset. Jos et ole käyttänyt Kauppiaskeskusta aiemmin, rekisteröidy siihen Google-tililläsi.
  3. Linkitä Kauppiaskeskus-tilisi Google Ads ‑tiliisi.

Parhaat käytännöt: Valintamerkkikuvake Parhaat käytännöt

• Tarkista, että syötteessä on oikeat tuotetiedot.
  • Varmista, että tuotesyötteen tuotteet ovat saatavilla maissa, joihin kohdistat mainonnan. Kampanjan tuotteiden saatavuus perustuu tuotesyötteen asetuksiin.
  • Käytä item_group_id-määritettä laajoissa syötteissä, jotka sisältävät samoja tai samankaltaisia tuotteita. Määritteen avulla voit ryhmitellä tuoteversiot syötteessäsi, jotta mainoksessasi ei näy useita samanlaisia tuotekuvia.
  • Ota kampanjoita suunnitellessasi huomioon, että uusien tuotesyötteiden hyväksymiseen voi mennä kolme päivää.
  • Lisää kampanjaasi Googlen videokumppanit, jotta kampanjan tavoittavuus paranee ja mainokset näkyvät myös YouTuben ulkopuolella. Googlen videokumppanit ovat laadukkaita julkaisijoiden verkkosivustoja ja sovelluksia.

Hyvä muistaa

• Kun kampanja sisältää tuotesyötteen, kaikissa kampanjan mainoksissa on oltava toimintakehotus. Jos et lisää omaa toimintakehotusta, jokaisessa mainoksessa näkyy automaattisesti toimintakehotuksena "Osta nyt".
  • Google Ads Editor ei tue tällä hetkellä tuotesyötteiden lisäämistä Videokampanjoihin.
  • Mainosimpressioiden yhteydessä ei välttämättä näy aina tuotteita.
  • Jos kampanjaan on liitetty elementtejä (esim. sivustolinkkielementtejä), syötteeseen sisältyvät tuotteet näkyvät aina ensin (niillä alueilla, joissa tuotteet voivat näkyä). Jos tavoitteesi on "Liidit", liidilomake-elementit näkyvät ensin tuotteidesi sijaan.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Tuotesyötteen lisääminen uuteen kampanjaan

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa ja klikkaa sitten Kampanjat.
  3. Klikkaa pluspainiketta ja valitse Uusi kampanja.
  4. Valitse tavoitteeksi Myynti, Liidit, Liikenne verkkosivustolle, Tuotteen ja brändin harkinta tai Bränditietoisuus ja tavoittavuus.
  5. Valitse kampanjatyypiksi Video.
  6. Klikkaa Seuraava.
  7. Vieritä Tuotesyöte-osion kohdalle ja laajenna se.
  8. Klikkaa valintaruutua ja valitse Kauppiaskeskus-tililtäsi tuotesyöte.

Huom. Varmista, että valitset oikean tuotesyötteen, sillä et voi muuttaa sitä kampanjan tallentamisen jälkeen.

9. Vieritä mainosryhmän Tuotesuodatin-osion kohdalle ja laajenna se.
  10. Valitse tuotteet, joiden haluat näkyvän mainosryhmässä. Kaikki syötteen tuotteet näkyvät oletuksena, ellet valitse toista vaihtoehtoa.

Jos haluat, että kaikki tuotteet näkyvät mainoksissa, järjestelmä valitsee tuotteet syötteestä niiden potentiaalisten tulosten perusteella. Jos haluat, että käyttäjät näkevät juuri heitä kiinnostavia tuotteita, luo tilillesi datasegmentti.

• Käytä kaikkia tuotteita: Mainoksissa voivat näkyä kaikki syötteen tuotteet, jotka täyttävät ehdot.
    • Valitse tiettyjä tuotteita: Valitse itse tuotteet, jotka voivat näkyä videomainoksen alla.
    • Luo omia suodattimia: Tuotteet näkyvät luomiesi omien tunnisteiden perusteella.
    • Ei tuotteita: Estä mainosryhmän tuotteiden näkyminen (esim. jos tuotteet eivät sovi yhteen videomainoksen kanssa). Tästä on hyötyä, jos sinulla on samassa kampanjassa useita mainosryhmiä.
  11. Jos näet jonkin tuotteen vieressä varoituskuvakkeen, klikkaa sitä ja ratkaise ongelmat. Muutoin tuotteet eivät välttämättä näy mainoksessa. Tuotteiden näkyminen edellyttää, että sinulla on vähintään neljä hyväksyttyä tuotetta.
  12. Viimeistele kampanjan luominen. Näet esikatselun mainoksestasi ennen kampanjan viimeistelyä.
  13. Klikkaa Luo kampanja.

Tuotesyötteen lisääminen aiemmin luotuun kampanjaan

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa ja klikkaa sitten Kampanjat.
  3. Klikkaa Asetukset-välilehteä.
  4. Valitse muokattava kampanja.
  5. Vieritä Tuotesyöte-osion kohdalle ja laajenna se.
  6. Klikkaa valintaruutua ja valitse Kauppiaskeskus-tililtäsi tuotesyöte.
  7. Klikkaa Tallenna. Kaikki syötteen tuotteet näkyvät mainoksissa oletuksena. Jos haluat valita, mitkä tuotteet mainosryhmien mainoksissa näkyvät, siirry mainosryhmän asetuksiin ja avaa Tuotesuodatin-osio.

Näin tarkistat kampanjan tuotesyötteen tulokset

Voit ryhmitellä mainosryhmät nähdäksesi, millaisia tuloksia tuotesyötteesi tuottaa tai mihin käyttäjät siirtyvät tuotetta klikattuaan.

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa ja klikkaa sitten Kampanjat.
  3. Klikkaa kampanjaa, joka sisältää tuotesyötteen.
  4. Klikkaa segmenttikuvaketta Segmentti.
  5. Valitse Klikkaustyyppi.
    • Klikkaustyyppi ryhmittelee mainosryhmät mainoksiisi kohdistuneen käyttäjien toiminnan mukaan. Tuotesyötteen mittarit näkyvät tilastotaulukossa.

Tuotesyötteen tuloksia ei kannata verrata kampanjan kaikkeen liikenteeseen, sillä kampanja sisältää myös sellaista liikennettä, joka ei täytä tuotesyötteiden ehtoja ja jossa käyttäjien toiminta ja tulokset ovat hyvin erilaisia. Jos haluat verrata tuotesyötteen sisältäviä kampanjoita tuotesyötteettömiin kampanjoihin, luo videokokeilu.