Vergelijk de functies en versies van Cloud Identity

In de tabellen hieronder ziet u de verschillen tussen Cloud Identity Premium en Cloud Identity Free.

Opmerking: Zie Google Workspace-versies vergelijken voor een lijst met functies van verschillende Google Workspace-versies.

Kiezen tussen Free en Premium service

Alles openen   |   Alles sluiten

Apparaatbeheer

Licentievereisten gelden voor gebruikers, niet voor apparaten. Gebruikers die willen inloggen op een beheerd apparaat, moeten een ondersteunde licentie hebben voordat een bepaalde functie wordt toegepast.

Fundamenteel eindpuntbeheer

De volgende functies zijn standaard beschikbaar.

Cloud Identity Free

Cloud Identity Premium
Basisbeheer van mobiele apparaten
Afdwingen van toegangscodes op basisniveau (mobiel)
Account op afstand wissen (mobiel)
Fundamenteel beheer voor computers
Computers die eigendom zijn van het bedrijf
Op afstand uitloggen (computers)
Eindpuntverificatie
Google-referentieprovider voor Windows
Apparaatinventaris
Apparaatrapporten op basisniveau
Netwerkbeheer
Beheer van Android-apps

Geavanceerd eindpuntbeheer

Voor de volgende functies is vereist dat een Cloud Identity-beheerder geavanceerd mobiel beheer aanzet. Geavanceerd eindpuntbeheer bevat ook alle functies die onder 'Fundamenteel eindpuntbeheer' staan.

Cloud Identity Free

Cloud Identity Premium
Geavanceerd beheer van mobiele apparaten
Afdwingen van standaard en sterke toegangscodes
Beveiligingsbeleid voor mobiele apparaten
Beheer van iOS-apps
Apparaten goedkeuren
Windows-apparaatbeheer
Apparaten blokkeren
Apparaat op afstand wissen
Android-werkprofielen
Apparaatrapporten op geavanceerd niveau

Zakelijk eindpuntbeheer

Voor de volgende functies is vereist dat een Cloud Identity-beheerder geavanceerd beheer van mobiele apparaten aanzet. Ze kunnen alleen worden gebruikt in de Premium versie. Zakelijk eindpuntbeheer bevat ook alle functies die onder Fundamenteel eindpuntbeheer en Geavanceerd eindpuntbeheer staan.

Cloud Identity Free

Cloud Identity Premium
Android-apparaten die eigendom zijn van het bedrijf
Zero-touch enrollment voor Android
iOS-apparaten die eigendom zijn van het bedrijf
Gegevensbescherming op iOS
Apparaat op afstand wissen (Windows)
Controlelogboek Apparaten
Rapport van inactieve apparaten die eigendom zijn van het bedrijf
Mobiele apps selectief distribueren
Beheerregels
Certificaten voor mobiele apparaten
Contextbewuste toegang
Directory Beveiliging

Cloud Identity Free

Cloud Identity Premium
Gebruikersveiligheidsbeheer
Gebruikers kunnen wachtwoord zelf herstellen
Verificatie in 2 stappen met beheer van beveiligingssleutels
Functies om verificatie in 2 stappen af te dwingen
Functies om verificatie in 2 stappen af te dwingen met beheer van beveiligingssleutels
Functies om verificatie in 2 stappen af te dwingen met vereisen van beveiligingssleutels
Meldingen over wachtwoordsterkte
Wachtwoordbeheer
Gegevensverlies voorkomen *   ✔ *
Direct sessiebeheer
Google-beveiligingscentrum **   ✔ **
Contextbewuste toegang

* DLP voor Drive is beschikbaar voor Cloud Identity Premium-gebruikers die ook een licentie hebben voor Google Workspace-versies waarin het Drive-controlelogboek kan worden gebruikt.

** Sommige functies in het beveiligingscentrum, zoals gegevens over Gmail en Google Drive, zijn niet beschikbaar in Cloud Identity Premium.

Single sign-on (SSO) en geautomatiseerde registratie Rapporten Chrome-browser
  Cloud Identity Free

Cloud Identity Premium

Gebruikersbeleid/-rapporten
Chrome-synchronisatie
Facturering en support

Cloud Identity Free

Cloud Identity Premium
Facturering
Beheer van abonnementen en licenties
Support Vraag hulp aan andere Google Cloud- en Google Workspace-gebruikers in de officiële Google Cloud-community. 24x7 e-mail, telefoon, chat
SLA   99,9%

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.