Het toetsenbord van je Chromebook gebruiken

Het toetsenbord van je Chromebook werkt net als een gewoon toetsenbord, met enkele verschillen.

Unieke toetsen op je Chromebook-toetsenbord

Je unieke Chromebook-toetsen worden meestal van links naar rechts weergegeven op de bovenste rij van het toetsenbord.

of  Gebruik de zoektoets of de Launcher-toets om te zoeken, je apps weer te geven en te communiceren met de Google Assistent.
Druk op Alt + Zoeken  om Caps Lock in of uit te schakelen. Of druk op Alt + Launcher
Naar de vorige pagina gaan
Naar de volgende pagina gaan
De huidige pagina vernieuwen
De pagina op volledig scherm weergeven
Alle geopende vensters weergeven
Een screenshot maken
De helderheid van het scherm verlagen
De helderheid van het scherm verhogen
 Het elektronische privacyscherm inschakelen
De helderheid van de achtergrondverlichting van het toetsenbord verlagen
De helderheid van de achtergrondverlichting van het toetsenbord verhogen
Terugspoelen naar de vorige track
Afspelen/onderbreken
Doorgaan naar de volgende track
Het geluid uitschakelen
Het volume verlagen
Het volume verhogen

Tip: Als je een Windows-toetsenbord met je Chromebook gebruikt, werkt de Windows-toets tussen Ctrl en Alt als de zoektoets  of de Launcher-toets .

Je toetsenbordinstellingen wijzigen

De functies van Ctrl, Alt en de zoek- of Launcher-toets wijzigen

Je kunt de zoek- of Launcher-toets bijvoorbeeld instellen als Caps Lock-toets.

1. Log in op je Chromebook als je dit nog niet hebt gedaan.
  2. Selecteer rechtsonder de tijd. Of druk op Alt + Shift + s.
  3. Selecteer Instellingen .
  4. Selecteer in het gedeelte 'Apparaat' de optie Toetsenbord.
  5. Gebruik de menu's om de functies van de toetsen te wijzigen.
Woorden aan je woordenboek toevoegen

Een woord toevoegen aan je woordenboek:

1. Klik met de rechtermuisknop op het woord.
    • Tip: Je kunt ook drukken op Zoeken  + Shift + Volume omhoog . Of druk op Launcher  + Shift + Volume omhoog .
  2. Selecteer Toevoegen aan woordenboek

Meerdere woorden toevoegen aan je woordenboek:

1. Log in op je Chromebook als je dit nog niet hebt gedaan.
  2. Selecteer rechtsonder de tijd. Of druk op Alt + Shift + s.
  3. Selecteer Instellingen .
  4. Selecteer onder 'Apparaat' de optie Toetsenbord en dan Taal- en invoerinstellingen wijzigen.
  5. Selecteer onder 'Invoermethode' naast het ingeschakelde toetsenbord de optie Nieuw tabblad .
    • Het tabblad 'Toetsenbordinstellingen' wordt geopend.
  6. Selecteer linksonder de knop Woordenboekitems bewerken.
  7. Geef een woord op in het veld 'Een nieuw woord toevoegen' en selecteer Woord toevoegen.
  8. Als je een woord uit het woordenboek wilt verwijderen, selecteer je de X naast het woord.
Woorden automatisch corrigeren

Automatische correctie of spellingcontrole inschakelen:

1. Log in op je Chromebook als je dit nog niet hebt gedaan.
  2. Selecteer rechtsonder de tijd. Of druk op Alt + Shift + s.
  3. Selecteer Instellingen .
  4. Selecteer onder Apparaat de optie Toetsenbord en dan Taal- en invoerinstellingen wijzigen.
  5. Selecteer Invoermethode.
  6. Selecteer naast het ingeschakelde toetsenbord de optie Nieuw tabblad .
  7. Kies naast 'Automatische correctie' het gewenste autocorrectieniveau.
    • Als je wilt dat er meer wordt gecorrigeerd terwijl je typt, kies je Agressief.

Tip: Als je meer dan één toetsenbordtaal hebt, moet je autocorrectie inschakelen voor elke taal. Sommige toetsenborden hebben geen autocorrectie.

Voorgestelde woorden weergeven terwijl je typt

Belangrijk: Woordvoorspelling werkt momenteel alleen in Gmail.

1. Log in op je Chromebook als je dit nog niet hebt gedaan.
  2. Selecteer rechtsonder de tijd. Of druk op Alt + Shift + s.
  3. Selecteer Instellingen .
  4. Selecteer onder Apparaat de optie Toetsenbord en dan Taal- en invoerinstellingen wijzigen.
  5. Selecteer Invoermethode.
  6. Selecteer naast het ingeschakelde toetsenbord de optie Nieuw tabblad .
  7. Kies naast 'Autocorrectie' de optie Bescheiden of Agressief.
  8. Vink het selectievakje Voorspelling voor volgend woord inschakelen aan.

Problemen met je toetsenbord oplossen

Als de toetsen voor volume of helderheid niet werken, heb je mogelijk al de minimum of maximum grens van het volume of de helderheid bereikt.

Als de toetsen Vorige of Volgende niet werken, check je of die iconen ook zijn uitgegrijsd in een webbrowser. Als de knop Vorige op een webpagina bijvoorbeeld grijs is, is er bij de browser geen vorige pagina bekend waar naar kan worden teruggegaan.

Als je andere problemen ondervindt met je toetsenbord, probeer je deze stappen:

1. Schakel de Chromebook uit en weer in.
  2. Probeer de toetsen uit terwijl je browst als gast. Als de toetsen werken, verwijder je het account met het probleem op je Chromebook en voeg je het opnieuw toe.
  3. Voer een harde reset uit op je Chromebook-hardware.
  4. Als je problemen ondervindt met het eigenaarsaccount, moet je de Chromebook terugzetten op de fabrieksinstellingen.

Als je na het uitvoeren van deze stappen nog steeds problemen ondervindt, neem je contact op met de fabrikant van je Chromebook.

Meer doen met je toetsenbord