Inzoomen op het scherm van je Chromebook of het scherm vergroten

Als je items op je Chromebook-scherm beter wilt bekijken, kun je de schermresolutie wijzigen, inzoomen of de schermweergave vergroten.

Een pagina groter of kleiner maken

Je kunt de weergegeven pagina groter of kleiner maken maar het formaat van de andere items op het scherm op dezelfde grootte houden:

• De pagina groter maken: Druk op Ctrl en het plusteken Inzoomen.
  • De pagina kleiner maken: Druk op Ctrl en het minteken Uitzoomen.
  • Zoom resetten: Druk op Ctrl + 0.

Je kunt ook alle pagina's groter maken of de tekengrootte wijzigen.

Alles op je scherm groter of kleiner maken

Als je alles op het scherm groter of kleiner wilt maken, inclusief de rij met apps en tabbladen, wijzig je de schermresolutie.

• De resolutie verlagen om je scherm groter te maken: Druk op Ctrl + Shift en het plusteken Inzoomen.
  • De resolutie verhogen om je scherm kleiner te maken: Druk op Ctrl + Shift en het minteken Uitzoomen.
  • Resolutie resetten: Druk op Ctrl + Shift + 0.

Opmerking: Tik op een touchscreen met twee vingers op een gedeelte van het scherm en houd dit vast. Spreid je vingers vervolgens (om in te zoomen) of knijp ze samen (om uit te zoomen).

Je scherm vergroten

Je kunt op je scherm inzoomen alsof je een vergrootglas gebruikt.

Het hele scherm vergroten

Als je snel het volledige scherm wilt vergroten, druk je op Ctrl + Zoeken + m of volg je de onderstaande stappen.

1. Selecteer rechtsonder de tijd. Of druk op Alt + Shift + s.
  2. Klik op Instellingen Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Klik in het gedeelte 'Toegankelijkheid' op Toegankelijkheidsfuncties beheren.
  5. Schakel onder Weergave de optie Vergrootglas op volledig scherm inschakelen in.
  6. Als je een zoomniveau wilt kiezen, klik je naast 'Zoomniveau op volledig scherm' op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.

Tip: Gebruik op een touchscreen twee vingers twee vingers om het scherm te schuiven nadat je hebt ingezoomd.

Een deel van het scherm vergroten

Je ziet het vergrote gedeelte in het bovenste deel van je scherm. Je standaardscherm wordt hieronder weergegeven. Als je snel het bovenste gedeelte van het scherm wilt vergroten, druk je op Ctrl + Zoeken + d of volg je de onderstaande stappen.

1. Selecteer rechtsonder de tijd. Of druk op Alt + Shift + s.
  2. Klik op Instellingen Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Klik in het gedeelte 'Toegankelijkheid' op Toegankelijkheidsfuncties beheren.
  5. Schakel onder Weergeven de optie Gedockt vergrootglas inschakelen in.
  6. Kies het gewenste zoomniveau door naast 'Gedockt zoomniveau' op de pijl-omlaag Pijl-omlaag te klikken.
  7. Bovenaan het scherm zie je het ingezoomde gedeelte. Als je wilt wijzigen wat er wordt vergroot, verplaats je de muisaanwijzer.

Opmerking: Wanneer je in het onderste gedeelte van het scherm iets typt, zie je bovenaan wat je typt, maar dan ingezoomd.

Het vergrotingsniveau wijzigen of schuiven

• Vergroting verhogen: Druk op Ctrl + Alt + helderheid verhogen Helderheid verhogen. Je kunt ook op Ctrl + Alt drukken en daarna met twee vingers omhoog scrollen.
  • Vergroting verlagen: Druk op Ctrl + Alt + helderheid verlagen Helderheid verlagen. Je kunt ook op Ctrl + Alt drukken en daarna met twee vingers omlaag scrollen.
  • De vergrote weergave schuiven: Verplaats de muisaanwijzer in een willekeurige richting. Je kunt ook op Tab drukken om op het scherm van item naar item te gaan.

Meer hulp ontvangen

Making Your Chromebook Easier to See