Het toetsenbord van je Chromebook gebruiken

Het toetsenbord van je Chromebook werkt net als een gewoon toetsenbord, met enkele verschillen.

Unieke toetsen op je Chromebook-toetsenbord

Je unieke Chromebook-toetsen worden meestal van links naar rechts weergegeven op de bovenste rij van het toetsenbord.

Zoeken Zoeken in apps en op internet
Druk op Alt + Zoeken om Caps Lock in of uit te schakelen.
Vorige pagina Naar de vorige pagina gaan (F1)
Volgende pagina Naar de volgende pagina gaan (F2)
Vernieuwen De huidige pagina vernieuwen (F3)
Volledig scherm De pagina op volledig scherm weergeven (F4)
schakelen tussen vensters Alle geopende vensters weergeven (F5)
Helderheid verlagen De helderheid van het scherm verlagen (F6)
Helderheid verhogen Het scherm helderder maken (F7)
Dempen Het geluid uitschakelen (F8)
Volume verlagen Het volume verlagen (F9)
Volume verhogen Het volume verhogen (F10)

Opmerking: Als je een Windows-toetsenbord gebruikt met je Chromebook:

• werken de F-toetsen als bovenstaande toetsen (soms met enkele verschillen),
  • werkt de Windows-toets tussen Ctrl en Alt als zoektoets.

Je toetsenbordinstellingen wijzigen

De functies van Ctrl, Alt en de zoektoets wijzigen

Je kunt de zoektoets bijvoorbeeld instellen als Caps Lock-toets.

1. Log in op je Chromebook als je dit nog niet hebt gedaan.
  2. Selecteer rechtsonder de tijd. Of druk op Alt + Shift + s.
  3. Selecteer Instellingen Instellingen.
  4. Selecteer in het gedeelte 'Apparaat' de optie Toetsenbord.
  5. Gebruik de menu's om de functies van de toetsen te wijzigen.
Woorden aan je woordenboek toevoegen

Als je een woord wilt toevoegen aan je woordenboek, klik je met de rechtermuisknop op het woord of druk je op Zoeken + Shift + Volume omhoog Volume verhogen en selecteer je Toevoegen aan woordenboek

Meerdere woorden toevoegen aan je woordenboek:

1. Log in op je Chromebook als je dit nog niet hebt gedaan.
  2. Selecteer rechtsonder de tijd. Of druk op Alt + Shift + s.
  3. Selecteer Instellingen Instellingen.
  4. Selecteer onder 'Apparaat' de optie Toetsenbord en dan Taal- en invoerinstellingen wijzigen.
  5. Selecteer Spellingcontrole.
  6. Selecteer Aangepaste spelling.
  7. Geef een woord op in het veld 'Een nieuw woord toevoegen' en selecteer Woord toevoegen.
  8. Als je een woord uit het woordenboek wilt verwijderen, selecteer je de X naast het woord.
Woorden automatisch corrigeren

Automatische correctie of spellingcontrole inschakelen:

1. Log in op je Chromebook als je dit nog niet hebt gedaan.
  2. Selecteer rechtsonder de tijd. Of druk op Alt + Shift + s.
  3. Selecteer Instellingen Instellingen.
  4. Selecteer onder 'Apparaat' de optie Toetsenbord en dan Taal- en invoerinstellingen wijzigen.
  5. Selecteer Invoermethode.
  6. Selecteer naast het ingeschakelde toetsenbord de optie Nieuw tabblad Openen.
  7. Kies naast 'Automatische correctie' het gewenste autocorrectieniveau.
    • Als je wilt dat er meer wordt gecorrigeerd terwijl je typt, kies je Agressief.

Opmerking: Als je meer dan één toetsenbordtaal hebt, moet je autocorrectie inschakelen voor elke taal. Sommige toetsenborden hebben geen autocorrectie.

Voorgestelde woorden weergeven terwijl je typt

Opmerking: Woordvoorspelling werkt momenteel alleen in Gmail.

1. Log in op je Chromebook als je dit nog niet hebt gedaan.
  2. Selecteer rechtsonder de tijd. Of druk op Alt + Shift + s.
  3. Selecteer Instellingen Instellingen.
  4. Selecteer onder 'Apparaat' de optie Toetsenbord en dan Taal- en invoerinstellingen wijzigen.
  5. Selecteer Invoermethode.
  6. Selecteer naast het ingeschakelde toetsenbord de optie Nieuw tabblad Openen.
  7. Kies naast 'Autocorrectie' de optie Bescheiden of Agressief.
  8. Vink het selectievakje Voorspelling voor volgend woord inschakelen aan.

Problemen met je toetsenbord oplossen

Als de toetsen voor volume of helderheid niet werken, heb je mogelijk al de minimum of maximum grens van het volume of de helderheid bereikt.

Als de toetsen Vorige of Volgende niet werken, controleer je of die pictogrammen ook zijn uitgegrijsd in een webbrowser. Als de knop Vorige op een webpagina bijvoorbeeld grijs is, is er bij de browser geen vorige pagina bekend waar naar kan worden teruggegaan.

Als je andere problemen hebt met je toetsenbord, kun je het volgende proberen:

1. Zet de Chromebook uit en vervolgens weer aan.
  2. Probeer de toetsen uit terwijl je als gast browst. Als de toetsen werken, verwijder je het account waarin problemen optreden uit je Chromebook en voeg je het vervolgens weer toe.
  3. Als er problemen met het eigenaarsaccount zijn, reset je de Chromebook.

Als je na het uitvoeren van deze stappen nog steeds problemen ondervindt, neem je contact op met de fabrikant van je Chromebook.

Meer doen met je toetsenbord