Tiedoston lataaminen

Jos haluat tallentaa tiedoston tai kuvan tietokoneelle tai laitteelle, lataa se. Tiedosto tallennetaan oletuslataussijaintiisi.

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Siirry sivustolle, jolla ladattava tiedosto sijaitsee.
  3. Tallenna tiedosto.
    • Useimmat tiedostot: Klikkaa latauslinkkiä. Voit myös klikata tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valita Tallenna nimellä.
    • Kuvat: Klikkaa kuvaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Tallenna kuva nimellä.
    • Videot: Osoita videota. Klikkaa Lataa . Jos tämä toiminto ei ole saatavilla, videon omistaja tai hostaussivusto on estänyt lataamisen.
    • PDF-tiedostot: Klikkaa tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Tallenna linkki nimellä.
    • Verkkosivut: Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Lisää työkaluja ja sitten Tallenna sivu nimellä.
  4. Valitse pyydettäessä tallennussijainti ja sitten Tallenna.
    • Suoritettavat tiedostot (.exe, .dll, .bat): Jos tiedosto on luotettava, valitse Tallenna. Valitse Hylkää, jos et ole varma ladattavan tiedoston sisällöstä.
  5. Kun aloitat latauksen, oikeassa yläkulmassa osoitepalkin vieressä näkyy latauksen edistymiskuvake . Kun lataus on valmis, latausalue avautuu.
  6. Avaa tiedosto valitsemalla Avaa uusi .
    • Voit myös avata tiedoston klikkaamalla sitä.
Vinkkejä
  • Jos haluat nähdä ylimääräisiä toimintoja, kuten Näytä kansiossa , osoita tiedostonimeä.
  • Jos lataat tai olet ladannut äskettäin tiedoston, latausalue tulee näkyviin. Äskettäin ladatut tiedostot näkyvät osoitepalkin oikealla puolella.
  • Jos haluat nähdä kaikki lataukset, mutta latausaluetta ei näy osoitepalkin oikealla puolella, valitse Lisää ja sitten Lataukset.
  • Voit vetää ladatun tiedoston toiseen kansioon, ohjelmaan tai verkkosivustolle. Jos haluat siirtää ladattua tiedostoa, klikkaa tiedostoa latausalueella ja vedä se haluamaasi paikkaan.

Katso, miten tiedostojen latausvirheet voi korjata.

Oletuslatauslupien muuttaminen
Voit antaa vierailemillesi sivustoille luvan ladata toisiinsa liittyviä tiedostoja yhdessä.
  1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sittenAsetukset.
  3. Valitse Yksityisyys ja turvallisuus ja sitten Sivustoasetukset.
  4. Valitse Lisäluvat ja sitten Automaattiset lataukset.
  5. Valitse vaihtoehto, jonka haluat oletusasetukseksi.
Latauksen pysäyttäminen tai peruuttaminen
  1. Voit keskeyttää tai perua tiedoston latauksen oikeasta yläkulmasta.
  2. Osoita tiedostonimeä.
  3. Valitse Keskeytä , Jatka tai Peruuta.
Ladattujen tiedostojen listan etsiminen
  1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Lataukset.
    • Avaa tiedosto klikkaamalla sen nimeä. Se avautuu kyseisen tiedostotyypin oletussovelluksessa.
    • Jos haluat poistaa latauksen historiastasi, valitse tiedoston oikealta puolelta Poista Poista. Tämä poistaa tiedoston Chromen Lataukset-sivulta, mutta ei tietokoneeltasi.
PDF-tiedostojen oletuslatauslupien muuttaminen
Voit päättää, ladataanko tai avataanko PDF-tiedostot Chromessa, kun siirryt sivustolle.
  1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sittenAsetukset.
  3. Valitse Yksityisyys ja turvallisuus ja sitten Sivustoasetukset.
  4. Valitse Muut sisältöasetukset ja sitten PDF-dokumentit.
  5. Valitse vaihtoehto, jonka haluat oletusasetukseksi.
Muokatun PDF-tiedoston lataaminen

Voit muokata PDF:ää verkossa ja tallentaa sitten muokatun version tietokoneelle.

1. Avaa PDF-tiedosto verkossa.
  2. Kirjoita PDF-tiedostoon.
  3. Valitse Lataa ja sitten Muokattu.

Vinkki: Voit avata muokatun PDF:n, jonka olet tallentanut, ja jatkaa sen muokkaamista.

Lataussijainnin vaihtaminen

Voit valita tietokoneeltasi sijainnin, jonne lataukset tallennetaan oletuksena, tai valita haluamasi sijainnin jokaisen latauksen yhteydessä.

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset ja sitten Lataukset.
  3. Muuta latausasetuksia näin:
    • Voit vaihtaa latauksien oletussijaintia klikkaamalla Muuta ja valitsemalla haluamasi tallennuspaikan.
    • Jos haluat valita kullekin lataukselle oman sijainnin, laita päälle Kysy, minne kukin tiedosto tallennetaan ennen lataamista.
Latauksien oletussijainnit

Jos et ole vaihtanut latauksien oletussijaintia, Google Chrome lataa tiedostot seuraaviin sijainteihin:

• Windows 10 tai uudempi: \Käyttäjät\<käyttäjänimi>\Ladatut tiedostot
  • Mac: /Users/<username>/Downloads
  • Linux /home/<username>/Downloads

Lisää aiheesta