Tiedoston lataaminen

Jos haluat tallentaa tiedoston tai kuvan tietokoneelle tai laitteelle, lataa se. Tiedosto tallennetaan oletuslataussijaintiisi.

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Siirry sivulle, jolla ladattava tiedosto sijaitsee.
  3. Tallenna tiedosto:
    • Useimmat tiedostot: Klikkaa latauslinkkiä. Voit myös klikata tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valita Tallenna nimellä.
    • Kuvat: Klikkaa kuvaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Tallenna kuva nimellä.
    • Videot: Osoita videota. Valitse Lataa Lataa. Jos tämä toiminto ei ole saatavilla, videon omistaja tai isäntäsivusto on estänyt lataamisen.
    • PDF-tiedostot: Klikkaa tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Tallenna linkki nimellä.
    • Verkkosivut: Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Lisää työkaluja ja sitten Tallenna sivu nimellä.
  4. Valitse pyydettäessä tallennussijainti ja sitten Tallenna.
    • Suoritettavat tiedostot (.exe, .dll, .bat): Jos tiedosto on luotettava, vahvista valitsemalla Tallenna. Valitse Hylkää, jos et ole varma ladattavan tiedoston sisällöstä.
  5. Kun lataus on valmis, näet tiedoston Chrome-ikkunasi alalaidassa. Avaa tiedosto klikkaamalla sen nimeä.

Jos haluat löytää tiedoston tietokoneeltasi, klikkaa tiedostonimen vierestä alanuolta Alanuoli ja sitten Näytä kansiossa tai Lisää 더보기 ja sitten Näytä Finderissa. Aiemmin lataamasi tiedostot näkyvät myös Lataukset-sivulla.

Katso, miten korjata tiedostojen latausvirheet.

Latauksen pysäyttäminen tai peruuttaminen

1. Etsi näytön alareunasta latautuva tiedosto, jonka latauksen haluat pysäyttää tai peruuttaa.
  2. Valitse näytön alareunasta tiedostonimen vierestä alanuoli Alanuoli tai Lisää 더보기.
  3. Valitse Pysäytä, Jatka tai Peruuta.

Ladattujen tiedostojen luettelon tarkastelu

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Lataukset.
    • Avaa tiedosto klikkaamalla sen nimeä. Se avautuu kyseisen tiedostotyypin oletussovelluksessa.
    • Jos haluat poistaa latauksen historiastasi, valitse tiedoston oikealta puolelta Poista Poista. Tämä poistaa tiedoston Chromen Lataukset-sivulta, mutta ei tietokoneeltasi.

Muokatun PDF-tiedoston lataaminen

Voit muokata PDF:ää verkossa ja tallentaa sitten muokatun version tietokoneelle.

1. Avaa PDF-tiedosto verkossa.
  2. Kirjoita PDF-tiedostoon.
  3. Valitse Lataa Lataa ja sitten Muokattu.

Vinkki: Voit avata muokatun PDF:n, jonka olet tallentanut, ja jatkaa sen muokkaamista.

Lataussijainnin vaihtaminen

Voit valita tietokoneeltasi sijainnin, jonne lataukset tallennetaan oletuksena, tai valita haluamasi sijainnin jokaisen latauksen yhteydessä.

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sittenAsetukset.
  3. Valitse alareunasta Lisäasetukset.
  4. Siirry Lataukset-osioon ja muuta latausasetuksia:
    • Voit vaihtaa latauksien oletussijaintia klikkaamalla Vaihda ja valitsemalla haluamasi tallennuspaikan.
    • Jos haluat mieluummin valita sijainnin kunkin latauksen yhteydessä, valitse Kysy, minne kukin tiedosto tallennetaan ennen lataamista ‑valintaruutu.

Latauksien oletussijainnit

Jos et ole vaihtanut latauksien oletussijaintia, Google Chrome lataa tiedostot seuraaviin sijainteihin:

• Windows 10, 8, 7 ja Vista: \Käyttäjät\<käyttäjänimi>\Ladatut tiedostot
  • Mac: /Käyttäjät/<käyttäjänimi>/Ladatut tiedostot
  • Linux: /koti/<käyttäjänimi>/Ladatut tiedostot