Kom igång med Google My Business för kedjor

Kedjor kan hantera företagsinformation och anpassa sina företagsprofiler i Google Sök och Maps med hjälp av Google My Business.

Ägare till kedjor kan använda funktionerna i Google My Business från ett verifierat Google My Business-konto när de vill behålla nuvarande kunder och komma i kontakt med potentiella kunder.

Läs mer om hur du registrerar dig för Google My Business.

Vad du kan göra

Du kan välja vilken information om ditt företag potentiella kunder ska se i din företagsprofil. Här är några saker som går att göra via företagsprofilen:

• Hantera dina uppgifter. Du kan använda ett kalkylblad när du vill uppdatera flera uppgifter samtidigt, t.ex. öppettider och telefonnummer.
  • Ägna dig åt dina kunder. Reagera på recensioner och svara på vanliga frågor.
  • Lägga upp foton av hög kvalitet. Visa kunderna vad de kommer att få se innan de kommer.
  • Kontrollera vem som har tillgång till dina företagsprofiler med hjälp av platsgrupper.
  • Skapa annonser som stärker stärka företagets onlinenärvaro.

Så ser kunderna dina uppgifter

När kunder söker efter ett företag på Google kan din företagsprofil visas i sökresultaten. Faktorer som sökrelevans, geografiskt avstånd och kedjans prominens avgör om uppgifter om kedjan visas.

Uppgifterna om kedjan som visas i företagsprofilen kan innehålla

• webbplats
  • vägbeskrivning
  • telefonnummer
  • kundrecensioner
  • foton
  • kort beskrivning av företaget.

Ett verifierat Google My Business-konto gör att antalet dubbla företagsprofiler som visas för företaget kan styras. De flesta dubbletter tas bort vid en massverifiering, men du kan också flagga företagsprofiler för borttagning.

Hantera din Företagsprofil

Verifiera ditt företag och få kontobehörighet som ägare.
Nedan beskrivs hur du gör anspråk på företagsinformationen och hanterar kontot.
Kommunicera med kunder
Nedan följer några sätt att öka medvetenheten om ditt företag och engagemanget med dina kunder.
  • Skapa inlägg: Du kan skapa inlägg för att hålla dina kunder uppdaterade om kedjans försäljningsevenemang, nya eller populära produkter och tjänster. Inlägg kan också tilltala potentiella kunder med erbjudanden.
  • Svara på kundrecensioner: Svara på kundrecensioner och bygg upp nuvarande kunders förtroende och få nya potentiella kunder.
  • Visa dina produkter: Du kan använda annonser för lokala butikslager när du vill visa upp dina produkter och bygga upp en närvaro på ytor med hög trafik. Annonser för lokala butiker visar kunderna vilka typ av produkter ett företag säljer och om butiken passar kundernas behov.
  • Svara på kundfrågor: I Google Maps på Android kan kunderna fråga och svara på frågor om ditt företag. Du kan också svara direkt på dessa frågor och svar.
  • Kommunicera med kunderna direkt: Med appen Google My Business kan du chatta med kunder som hittar dina företagsprofiler och svara på deras frågor. Meddelanden till kunder kan hjälpa till att behålla nuvarande kunder och attrahera potentiella kunder.
  • Rapportera eventuella oriktiga recensioner: Du kan flagga en recension för borttagning om den bryter mot policyriktlinjerna för Google Maps.
Hantera uppgifterna om kedjan
Nedan beskrivs hur du kan hantera kedjans uppgifter.
Hantera kedjans attribut
Google använder en mängd olika källor till uppgifterna om en kedjas erbjudanden. Om du anser att attributen för din kedja är fel kontaktar du supporten för att lösa problemet.
Vissa attribut, till exempel ”har wifi” eller ”har uteservering”, kan ändras av företagets ägare. Läs mer om vilka attribut du kan redigera och hur du kan redigera dem
Ange platsinformation om det finns en annan byggnad
Om en filial till företaget ligger i en annan byggnad, t.ex. ett köpcentrum som det redan finns uppgifter om i Google My Business, kan du begära att denna information visas i företagsprofilen. Detta kan vara praktiskt för kedjor som inte har några skyltar eller namn på byggnaden där de finns.
Obs! Google kan inte garantera att denna information visas när ditt företag söks.