Kom i gang med Google Min bedrift for kjeder

Det er mulig å bruke Google Min bedrift til å administrere bedriftsinformasjon for kjeder og tilpasse bedriftsprofilene deres på Google Søk og Maps.

Fra bekreftede Google Min bedrift-kontoer kan eiere av kjeder bruke Google Min bedrift-funksjonene til å prøve å beholde nåværende kunder og tiltrekke potensielle kunder.

Finn ut mer om hvordan du registrerer deg for Google Min bedrift.

Dette kan du gjøre

Du kan velge hvilken informasjon potensielle kunder ser om bedriften i bedriftsprofilen din. Dette er noe av det du kan gjøre via bedriftsprofilen:

• Administrer informasjonen din. Du kan bruke regneark til masseoppdatering av informasjon, for eksempel åpningstider og telefonnumre.
  • Engasjer kundene dine. Du kan svare på anmeldelser og vanlige spørsmål.
  • Legg ut bilder av høy kvalitet. Vis kundene hva de kommer til å få se hvis de besøker bedriften.
  • Kontrollér hvem som har tilgang til bedriftsprofilene dine, med beliggenhetsgrupper.
  • Opprett annonser for å bedre bedriftens tilstedeværelse på nettet.

Slik ser kunder informasjonen din

Når kunder søker etter en bedrift på Google, kan bedriftsprofilen din bli vist i søkeresultatene. Faktorer som søkerelevans, kundens posisjon og kjedens prominens avgjør om informasjonen om kjeden din blir vist når kunder søker etter bedrifter.

Denne informasjonen om kjeden din kan bli vist i bedriftsprofilen din:

• nettsted
  • veibeskrivelse
  • telefonnummer
  • kundeanmeldelser
  • bilder
  • kort sammendrag av bedriftens virksomhet

Med en bekreftet Google Min bedrift-konto blir det enklere å kontrollere antallet dupliserte bedriftsprofiler som vises for bedriften din. De fleste duplikatoppføringer blir korrigert i løpet av prosessen for massebekreftelse, men du kan også merke bedriftsprofiler for fjerning.

Administrer bedriftsprofilen

Bekreft bedriften din, og få eierskap til den via kontoen din
Slik gjør du krav på bedriftsinformasjonen og administrerer kontoen:
Kommuniser med kunder
Nedenfor ser du noen eksempler på hvordan du kan skape økt bevissthet rundt bedriften din og engasjement hos kunder:
  • Lag innlegg: Du kan lage innlegg for å holde kundene oppdatert om kjedens salgsarrangementer, nye eller populære produkter og tjenester. Med innlegg kan du også tiltrekke potensielle kunder ved hjelp av tilbud.
  • Svar på kundeanmeldelser: Svar på kundeanmeldelser for å skape tillit hos nåværende kunder og få nye potensielle kunder.
  • Vis frem produktene dine: Du kan bruke annonser for varer i butikk til å vise frem produktene dine og skape tilstedeværelse på plattformer med mye trafikk. Med annonser for varer i butikk kan kunder se hvilke typer produkter bedrifter selger, og om butikker har det kundene leter etter.
  • Svar på spørsmål fra kunder: I Google Maps på Android kan kunder stille og svare på spørsmål om bedriften din. Du kan også svare direkte på disse vanlige spørsmålene.
  • Send meldinger direkte til kunder: Med Google Min bedrift-appen kan du chatte med kunder som finner bedriftsprofilen din, og svare på spørsmålene deres. Ved å sende meldinger direkte til kunder kan du prøve å beholde nåværende kunder og tiltrekke potensielle kunder.
  • Rapportér potensielt upassende anmeldelser: Du kan merke anmeldelser for fjerning hvis de bryter med retningslinjene for Google Maps
  • Legg til en oppføringsadministrator: Du kan legge til en oppføringsadministrator som kan hjelpe deg med å administrere bedriftsprofilene dine. Oppføringsadministratorer kan redigere bedriftsinformasjon, administrere innlegg, svare på anmeldelser, legge ut bilder, legge ut spørsmål og svar samt laste ned statistikk.
Administrer informasjonen om kjeden din
Nedenfor ser du eksempler på hvordan du kan administrere informasjonen om kjeden din:
  • Skriv et bedriftssammendrag: På Google Maps kan det hende du ser et kort sammendrag av det kjeden din tilbyr. Hvis du mener at deler av denne informasjonen er uriktig, kan du kontakte oss, så kan vi gjøre de nødvendige endringene for deg.
  • Ta med informasjon om bedriften: Skriv en kort beskrivelse av bedriften din, for eksempel hva den tilbyr, hva som gjør den spesiell, bedriftens bakgrunn og annen informasjon kundene kan ha nytte av.
  • Angi spesielle åpningstider for bedriften: Du kan legge inn spesielle åpningstider på forhånd for dager når bedriften din har andre åpningstider enn normalt, for eksempel i forbindelse med offentlige fridager og spesielle begivenheter. Hvis du angir spesielle åpningstider, forblir de vanlige åpningstidene uendret alle andre dager.
  • Opprett bestillingslinker: Gjør det mulig for kunder å bestille eller reservere direkte, ved å registrere deg for å samarbeide med en planleggingsleverandør
  • Inkluder handlinger, for eksempel bestillinger eller reservasjoner på nettet: Bedriftsprofilen din kan inneholde linker til bestemte handlinger, for eksempel bestillinger eller reservasjoner på nettet.
Administrer attributtene for kjeden din
Google bruker ulike kilder til å samle inn informasjon om hva kjeder tilbyr. Hvis du mener at attributtene som er oppgitt for kjeden din, er uriktige, kan du kontakte brukerstøtten for å få hjelp med å løse problemet.
Enkelte attributter, for eksempel «Har Wi-Fi» eller «Har bord utendørs», kan endres av bedriftseieren. Finn ut mer om hvilke attributter du kan endre, og hvordan du kan endre dem
Angi informasjon om beliggenheten hvis den befinner seg innenfor en annet bedrift
Hvis en avdeling av bedriften din ligger innenfor en annen bedrift, for eksempel et kjøpesenter som allerede er oppført på Google Min bedrift, kan du be om at denne informasjonen vises i bedriftsprofilen din. Dette kan være nyttig hvis en kjede ikke har skilt som vises på utsiden av bygningen den befinner seg i.
Merk: Google kan ikke garantere at denne informasjonen vises når noen søker etter bedriften din.