Google My Businessin käytön aloittaminen – ohjeet ketjuille

Ketjut voivat ylläpitää Google My Businessin avulla yritystietojaan ja muokata Google Haussa ja Mapsissa näkyvän yritysprofiilinsa mieleisekseen.

Kun Google My Business ‑tili on vahvistettu, ketjun omistaja voi Google My Businessin ominaisuuksien avulla sitouttaa nykyisiä asiakkaita ja houkutella uusia potentiaalisia asiakkaita.

Lue lisää Google My Businessiin rekisteröitymisestä.

Mitä voit tehdä?

Voit valita, mitä tietoja yritysprofiilissasi näytetään potentiaalisille asiakkaille. Yritysprofiilin avulla voit tehdä muun muassa seuraavia asioita:

• Ylläpitää yritystietojasi. Laskentataulukon avulla voit päivittää kerralla useita tietoja, kuten aukioloaikoja ja puhelinnumeroita.
  • Pitää yhteyttä asiakkaisiin. Voit vastata arvosteluihin ja usein kysyttyihin kysymyksiin.
  • Postata laadukkaita kuvia. Näytä asiakkaillesi, mitä paikan päällä on odotettavissa.
  • Määrittää sijaintiryhmien avulla, kenellä on pääsy yritysprofiileihisi.
  • Luoda mainoksia yrityksesi verkkonäkyvyyden parantamiseksi.

Miten asiakkaat näkevät tietosi?

Kun asiakkaat tekevät hakuja Googlessa, yritysprofiilisi voi näkyä hakutuloksissa. Esimerkiksi sellaiset tekijät kuin osuvuus, asiakkaan etäisyys kaupasta ja ketjusi näkyvyyspotentiaali määrittävät, näytetäänkö ketjusi tiedot asiakkaan haun yhteydessä.

Yritysprofiilissa voidaan näyttää ketjustasi esimerkiksi seuraavat tiedot:

• verkkosivusto
  • reittiohjeet
  • puhelinnumero
  • asiakkaiden lisäämät arvostelut
  • kuvat
  • lyhyt yhteenveto yrityksestä.

Vahvistetun Google My Business ‑tilin avulla voit poistaa mahdolliset yritysprofiilisi kopiot. Yleensä kopiot poistetaan sijaintien joukkovahvistuksen aikana, mutta voit myös merkitä yritysprofiilin poistettavaksi.

Yritysprofiilin ylläpitäminen

Yrityksen vahvistaminen ja omistajuuden pyytäminen
Seuraavien ohjeiden avulla voit ilmoittautua yritystietojen omistajaksi ja hoitaa tiliäsi:
Yhteydenpito asiakkaisiin
Seuraavassa on esimerkkejä siitä, miten voit tehdä yritystäsi tunnetuksi ja pitää yhteyttä asiakkaisiin:
Ketjun tietojen ylläpitäminen
Seuraavassa on esimerkkejä siitä, miten voit ylläpitää ketjusi tietoja:
Ketjun määritteiden muuttaminen
Google kerää ketjun tarjontaa koskevat tiedot useista eri lähteistä. Jos ketjusi määritteet ovat virheellisiä, ota yhteyttä tukeen asian korjaamiseksi.
Yrityksen omistaja voi muokata osaa määritteistä, kuten Ilmainen Wi-Fi ja Terassi. Lue lisää siitä, mitä määritteitä voit muokata ja miten se tehdään
Sijaintitietojen määrittäminen, jos toimipaikka sijaitsee rakennuskompleksissa
Jos yrityksesi toimipaikka sijaitsee esimerkiksi ostoskeskuksessa, jonka tiedot näkyvät jo Google My Businessissa, voit pyytää tämän tiedon näyttämistä yritysprofiilissasi. Tämä voi olla hyödyllistä ketjuille, joilla ei ole kylttejä rakennuksen julkisivussa.
Huom. Google ei voi taata, että tämä tieto tulee näkyviin, kun yritystäsi haetaan.