Komma igång med Analytics

Konfigurera Google Analytics för första gången
Den här artikeln är avsedd för den som inte har använt Google Analytics tidigare och vill konfigurera Analytics för en webbplats och/eller app för första gången.
  1. Skapa ett Analytics-konto. Besök google.com/analytics. Skapa ett konto genom att klicka på Kom igång gratis. Om du redan har ett Google Analytics-konto kan du klicka på Logga in på Analytics.
  2. Konfigurera Analytics på din webbplats och/eller i din app.

Valfria aktiviteter

• Utforska Google Analytics 4-gränssnittet.
  • Lägg till användare som behöver ha åtkomst till Analytics och ange behörigheter för dem.
  • Läs mer om händelser – själva byggstenarna i din data.
  • Markera dina viktigaste händelser som konverteringar.
  • Länka till ditt Google Ads-konto. Exportera dina Analytics-målgrupper och konverteringshändelsedata till Google Ads. Se Google Ads-kampanjdata i beteenderapporterna i Analytics.