Denne artikkelen handler om Google Analytics 4-områder. Se delen om Universal Analytics hvis du fortsatt bruker et Universal Analytics-område, siden denne typen område slutter å behandle data 1. juli 2023 (1. oktober 2023 for Analytics 360-områder).

Kom i gang med Analytics

Konfigurer Google Analytics for første gang
Vi har skrevet denne artikkelen spesielt for de som ikke har tidligere erfaring med Google Analytics, og som vil konfigurere Analytics i en app og/eller på et nettsted for aller første gang.
  1. Opprett en Analytics-konto. Gå til google.com/analytics. Du kan opprette en konto ved å klikke på Kom i gang i dag. Hvis du allerede har en Google Analytics-konto, kan du klikke på Logg på Analytics.
  2. Konfigurer Analytics i appen din og/eller på nettstedet ditt.

Valgfrie aktiviteter

• Utforsk Google Analytics 4-grensesnittet.
  • Legg til brukere som vil ha tilgang til Analytics, og angi hvilke tillatelser de skal ha.
  • Finn ut mer om hendelser, byggesteinene i dataene dine.
  • Merk de viktigste hendelsene som konverteringer.
  • Tilknytt Google Ads-kontoen din. Eksportér Analytics-målgruppene og dataene om konverteringshendelser til Google Ads. Se Google Ads-kampanjedata i Analytics-atferdsrapportene dine.