Dit artikel gaat over Google Analytics 4-property's. Als u een Universal Analytics-property gebruikt, bekijkt u het gedeelte over Universal Analytics van dit Helpcentrum.

Aan de slag met Google Analytics

Google Analytics voor het eerst instellen
Dit artikel is bedoeld voor iedereen die Google Analytics voor het eerst gebruikt en Analytics voor het eerst instelt voor een website en/of app.
  1. Maak een Analytics-account. Ga naar google.com/analytics. Als u een account wilt maken, klikt u op Kosteloos aan de slag. Als u al een Google Analytics-account heeft, klikt u op Inloggen bij Analytics.
  2. Stel Analytics in op uw website en/of app.

Optionele activiteiten

• Verken de interface van Google Analytics 4.
  • Voeg gebruikers toe die toegang tot Analytics nodig hebben en stel rechten voor ze in.
  • Bekijk meer informatie over gebeurtenissen, de bouwstenen van uw gegevens.
  • Markeer uw belangrijkste gebeurtenissen als conversies.
  • Koppel naar uw Google Ads-account. Exporteer uw Analytics-doelgroepen en conversiegebeurtenisgegevens naar Google Ads. Bekijk Google Ads-campagnegegevens in uw Analytics-gedragsrapporten.