Tämä artikkeli koskee Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuksia. Jos käytät vielä Universal Analytics ‐mittauskokonaisuutta, joka ei enää käsittele dataa 1.7.2023 alkaen (Analytics 360 ‐mittauskokonaisuudet: 1.10.2023 alkaen), siirry Universal Analytics ‐osioon.

Analyticsin aloitusopas

Google Analyticsin ensimmäinen käyttöönotto
Tämä artikkeli on tarkoitettu kaikille niille, jotka käyttävät Google Analyticsia ensimmäistä kertaa ja haluavat ottaa Analyticsin käyttöön verkkosivustolla tai sovelluksessa.
  1. Luo Analytics-tili. Siirry osoitteeseen google.com/analytics. Luo tili klikkaamalla Get started today (Aloita jo tänään). Jos sinulla on jo Google Analytics ‑tili, klikkaa Sign in to Analytics (Kirjaudu Analyticsiin).
  2. Ota Analytics käyttöön verkkosivustolla tai sovelluksessa.

Valinnaiset toiminnot

• Tutustu Google Analytics 4 ‑käyttöliittymään.
  • Lisää käyttäjiä, jotka tarvitsevat pääsyn Analyticsiin, ja valitse heille luvat.
  • Lue lisää tapahtumista eli datan rakennuspalikoista.
  • Merkitse tärkeimmät tapahtumat konversioiksi.
  • Luo linkki Google Ads ‑tilille. Vie Analytics-yleisöt ja konversiotapahtumadata Google Adsiin. Näytä Google Ads ‑kampanjan data Analyticsin Käyttäytyminen-raporteissa.