[GA4] Konfigurer Analytics til et website og/eller en app

Se, hvordan du konfigurerer Google Analytics til dit website eller din app, ved at oprette en Google Analytics 4-ejendom og tilføje en datastrøm.
Denne artikel henvender sig til alle, der vil konfigurere Analytics (ved hjælp af en Google Analytics 4-ejendom) på et nyt website eller i en ny app. Hvis du har behov for et sporings-id af typen "UA-", skal du i stedet læse denne artikel.
Har du flere websites og/eller apps? Få flere oplysninger om, hvordan du strukturerer din Analytics-konto.

Opret en Analytics-konto

Første trin består i at oprette og konfigurere en Analytics-konto, medmindre du allerede har en. Spring videre til oprettelse af en ejendom, medmindre du vil oprette en separat konto for det aktuelle website og/eller den aktuelle app. Du kan f.eks. oprette en anden konto, hvis dette website og/eller denne app tilhører en separat virksomhed.

1. Klik på Opret konto under Administrator i kolonnen Konto.
  2. Navngiv kontoen. Konfigurer indstillingerne for datadeling for at styre, hvilke data du deler med Google.
  3. Klik på Næste for at føje den første ejendom til kontoen.

Opret en ny Google Analytics 4-ejendom

Du skal have rollen Redaktør for at kunne føje ejendomme til en Google Analytics-konto. Hvis du har oprettet denne konto, har du automatisk rollen Redaktør.

Du kan tilføje op til 100 ejendomme (alle kombinationer af Universal Analytics- og Google Analytics 4-ejendomme) på en Analytics-konto. Kontakt din supportrepræsentant, hvis du vil hæve denne grænse.

Sådan opretter du en ejendom:

1. Fortsætter du fra "Opret en Analytics-konto" ovenfor? Hvis det er tilfældet, kan du gå videre til trin 2.  Ellers skal du gøre følgende:
    • Find kolonnen Konto under Administrator for at sikre dig, at du har valgt den rette konto. Klik derefter på Opret ejendom i kolonnen Ejendom.
  2. Angiv et navn til ejendommen (f.eks. "Min virksomheds website"), og vælg rapporteringstidszone og -valuta. Hvis en besøgende kommer til dit website på en tirsdag i vedkommendes tidszone, men det er mandag i din tidszone, registreres besøget som et besøg om mandagen.
    • Hvis du vælger en tidszone, hvor der bruges sommertid, justerer Analytics automatisk i henhold hertil. Brug Greenwich Mean Time, hvis du ikke vil justere for sommertid.
    • Ændring af tidszonen påvirker kun data fra det tidspunkt, hvor du foretager ændringen. Ændringen anvendes ikke med tilbagevirkende kraft. Hvis du ændrer tidszonen for en allerede oprettet ejendom, kan du muligvis se et fladt punkt eller en spids i dataene på grund af tidsforskydningen (enten fremad eller bagud). Når du har opdateret indstillingerne, anvendes den tidligere valgte tidszone muligvis stadig på dine rapportdata i et kort stykke tid, indtil Analytics-serverne har behandlet ændringen.
    • Vi anbefaler, at du højst én gang om dagen ændrer tidszonen for en ejendom, så Analytics kan behandle ændringen.
  3. Klik på Næste. Vælg branchekategori og virksomhedsstørrelse.
  4. Klik på Opret, og acceptér servicevilkårene for Analytics og tillægget vedrørende databehandling.

Tilføj en datastrøm

1. Fortsætter du fra "Opret en ejendom" ovenfor? Hvis det er tilfældet, kan du gå videre til trin 2.  Ellers skal du gøre følgende:
    1. Find kolonnen Konto under Administrator for at sikre dig, at den ønskede konto er valgt. Find derefter kolonnen Ejendom for at sikre dig, at den ønskede ejendom er valgt.
    2. I kolonnen Ejendom skal du klikke på Datastrømme > Tilføj strøm.
  2. Klik på iOS-app, Android-app eller Web.

iOS-app eller Android-app

Når du tilføjer en appdatastrøm, opretter Analytics et tilsvarende Firebase-projekt og en appdatastrøm og linker automatisk Firebase-projektet til din ejendom, hvis dit projekt og din ejendom ikke allerede er linket.

Du kan linke til et allerede oprettet Firebase-projekt, men det skal gøres fra Firebase (for en GA4-ejendom, som endnu ikke er linket til Firebase). Få oplysninger om, hvordan det gøres.
  1. Angiv iOS-pakke-id'et eller Android-pakkenavnet, appnavnet og (hvis der er tale om en iOS-app) App Store-id'et, og klik derefter på Registrer app.
  2. Klik på Næste, og følg vejledningen for at downloade konfigurationsfilen til din app.
  3. Klik på Næste, og følg vejledningen for at føje Google Analytics til Firebase-SDK'et til din app.
  4. Klik på Næste.
  5. Start din app for at bekræfte installationen af SDK, og at appen kommunikerer med Googles servere.
  6. Klik på Udfør. Du kan også klikke på Spring dette trin over, hvis du vil fuldføre appkonfigurationen på et senere tidspunkt.
Website
  1. Angiv dit primære websites webadresse, f.eks. "eksempel.dk", og et navn på strømmen, f.eks. "Eksempel A/S (webstrøm)".
  2. Du har mulighed for at aktivere eller deaktivere forbedret måling. Forbedret måling indsamler automatisk sidevisninger og andre hændelser. Når datastrømmen er oprettet, kan du altid gå tilbage og individuelt deaktivere de forbedrede målingshændelser, som du ikke vil indsamle. Så vi anbefaler, at du aktiverer forbedret måling nu.
  3. Klik på Opret strøm.

Konfigurer dataindsamling (for websites)

Du skal føje Analytics-tagget til dine websider for at begynde at få vist data på din nye Google Analytics 4-ejendom.

Føj tagget til et websiteværktøj eller et CMS-hostet website (f.eks. WordPress, Shopify osv.)

Google Sites, Wix, WooCommerce og Wordpress.com

Hvis du bruger Google Sites, Wix, WooCommerce eller Wordpress.com, kan du følge vejledningen nedenfor for at finde dit "G"-id og indsætte det i det Google Analytics-felt, dit CMS angiver.

Sådan finder du dit id af typen "G-":

1. Log ind på din Google Analytics-konto.
  2. Klik på Administrator.
  3. Vælg din ejendom øverst i kolonnen Ejendom.
  4. Klik på Datastrømme i kolonnen Ejendom.
  5. Klik på datastrømmen for dit website.
  6. Dit id af typen "G-" vises øverst til højre.Measurement ID in the Web stream details pane

Angiv dit "G"-id i det relevante felt i dit CMS:

Alle andre websiteværktøjer

Hvis du bruger et andet CMS-system eller websiteværktøj end Google Sites, Wix, WooCommerce eller Wordpress.com, skal du indsætte dit Google-tag på dit website ved hjælp af den tilpassede HTML-funktion i dit CMS-system.

1. Log ind på din Google Analytics-konto.
  2. Klik på Administrator.
  3. Vælg din ejendom øverst i kolonnen Ejendom.
  4. Klik på Datastrømme > Website i kolonnen Ejendom.
  5. Klik på datastrømmen for dit website.
  6. Klik på Se tagvejledning under Google-tag.
  7. Vælg Foretag installation manuelt på siden Installationsvejledning:
    • På skærmen kan du se JavaScript-kodestykket for Google-tagget til din konto. Dit Google-tag er hele den kodedel, der starter med

<!-- Google tag (gtag.js) -->

og slutter med

</script>.

Indsæt dit Google-tag på dit website ved hjælp af CMS's tilpassede HTML-funktion. Følg CMS-vejledningen om, hvordan du gør det, nedenfor:

• Awesome Motive: Kontakt Awesome Motive-support for at få vejledning.
  • Vejledning til Blogger
  • Cart.com: Kontakt Cart.com-support for at få vejledning.
  • Drupal: Kontakt Drupal-support for at få vejledning.
  • Vejledning til Duda
  • Vejledning til GoDaddy
  • Vejledning til Hubspot
  • Vejledning til Magento
  • One.com: Kontakt One.com-support for at få en vejledning.
  • PrestaShop: Kontakt PrestaShop-support for at få vejledning.
  • Salesforce (Demandware): Kontakt Salesforce-support for at få vejledning.
  • Vejledning til Shopify
  • Site Kit: Kontakt Site Kit-support for at få vejledning.
  • Vejledning til Squarespace (kun tilgængeligt for brugere med et abonnement på "Virksomhed og handel")
  • TYPO3: Kontakt TYPO3-support for at få vejledning.
  • VTEX: Kontakt VTEX-support for at få vejledning
  • Vejledning til Weebly

Det kan vare op til 30 minutter, før dataindsamlingen begynder. Derefter kan du bruge rapporten Realtid til at bekræfte, at du modtager data.

Tilføj Google-tagget direkte på dine websider

Du skal have adgang til HTML-koden på dine websider. Bed din webudvikler om at følge denne fremgangsmåde, hvis du ikke selv kan fuldføre vejledningen.

1. Log ind på din Google Analytics-konto.
  2. Klik på Administrator.
  3. Vælg din ejendom øverst i kolonnen Ejendom.
  4. Klik på Datastrømme > Website i kolonnen Ejendom.
  5. Klik på datastrømmen for dit website.
  6. Klik på Se tagvejledning under Google-tag.
  7. Vælg Foretag installation manuelt på siden Installationsvejledning:
    • På skærmen kan du se JavaScript-kodestykket for Google-tagget til din konto. Dit Google-tag er hele den kodedel, der starter med

<!-- Google tag (gtag.js) -->

og slutter med

</script>.

Indsæt dit Google-tag lige efter <head> på alle sider på websitet.

Det kan vare op til 30 minutter, før dataindsamlingen begynder. Derefter kan du bruge rapporten Realtid til at bekræfte, at du modtager data.

Kan du ikke se Datastrømme som valgmulighed i kolonnen Ejendom? Det skyldes, at du får vist en Universal Analytics-ejendom i stedet for den GA4-ejendom, du lige har oprettet. Gå til din nye GA4-ejendom ved hjælp af ejendomsvælgeren eller Administrator.
Tilføj dit tag ved hjælp af Google Tag Manager

I forbindelse med indsamling af grundlæggende data skal du følge vejledningen i Hjælp til Google Tag Manager for at tilføje Google Analytics: GA4-konfigurationstagget.

Find dit "G"-id (for alle platforme, der accepterer et "G"-id)

Hvis du vil bruge Google Analytics på en tjeneste eller platform, hvor der accepteres et "G"-id, skal du følge denne vejledning for at finde dit "G"-id. Angiv derefter dit "G-"-id i feltet, som din tjeneste eller platform leverer.

Sådan finder du dit id af typen "G-":

1. Log ind på din Google Analytics-konto.
  2. Klik på Administrator.
  3. Vælg din ejendom øverst i kolonnen Ejendom.
  4. Klik på Datastrømme i kolonnen Ejendom.
  5. Klik på datastrømmen for dit website.
  6. Dit id af typen "G-" vises øverst til højre.Measurement ID in the Web stream details pane