[UA→GA4] Universal Analytics ‑näkymiin liittyvät ominaisuudet Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuksissa

Alla olevasta taulukosta näet rinnakkain Universal Analyticsin raportointinäkymiin liittyvät määritykset ja ominaisuudet sekä samat tai samantyyppiset määritykset ja ominaisuudet Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuksissa.

Jotkin asetukset on siirretty Universal Analyticsin näkymäasetuksista Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuksien asetuksiin. Joissakin tapauksissa taas on otettu käyttöön samantyyppisiä, parannettuja ominaisuuksia tai Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuksissa ei vielä ole vastaavaa ominaisuutta.

Taulukossa olevista linkeistä pääset kutakin Analytics-versiota koskevaan dokumentaatioon tai siihen kohtaan Analytics-käyttöliittymässä, josta löydät kyseiset asetukset.

Universal Analyticsin näkymiin liittyvät ominaisuudet Samat/samankaltaiset ominaisuudet Google Analytics 4:ssä
Verkkosivuston URL-osoite: Näkymän asetukset Verkkosivuston URL-osoite: Verkon datastriimin asetukset
Aikavyöhyke: Näkymän asetukset Aikavyöhyke: Mittauskokonaisuuden asetukset
Oletussivu: Näkymän asetukset
URL-kyselyparametrien poissulkeminen: Näkymän asetukset
Valuutta: Näkymän asetukset Valuutta: Mittauskokonaisuuden asetukset
Robottisuodatus: Näkymän asetukset Robottisuodatus: Bottiliikenteen poissulkeminen
Mallinnusasetukset > Ota käyttöön dataan perustuvat mallit (vain 360) Attribuutiomallinnus
Sivustohaun asetukset Lähetä search-tapahtuma aina, kun käyttäjä tekee haun sivustolla.

Näkymien käyttäjähallinta

Käyttäjien ja käyttäjäryhmien lisääminen, muokkaaminen ja poistaminen

Käyttäjien luvat

Koska Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuksissa ei ole näkymiä, käyttäjien pääsyoikeuksia ja lupia käsitellään tili- ja mittauskokonaisuustasolla.

Käyttäjien ja käyttäjäryhmien lisääminen, muokkaaminen ja poistaminen

Käyttäjien luvat

Tavoitteet

Tapahtumien merkitseminen konversioiksi

Konversiotapahtumat määritetään mittauskokonaisuudelle, kun taas Universal Analyticsissa tavoitteet määritetään näkymätasolla.

Sisällön ryhmittely

Tätä ei voi tehdä käyttöliittymässä.

Käytä mittauskoodia.

Suodattimet

Datasuodattimet

• Luo sisällyttämis- ja poissulkemissuodattimia sisäiselle ja kehittäjän liikenteelle.

Tapahtumien muokkaaminen ja omat tapahtumat

• Muokkaa tapahtumien nimiä ja parametreja.

Ei-toivottujen viittausten tunnistaminen

• Sisällytä vain haluamasi viittaukset.

Alamittauskokonaisuuksien luominen (vain 360-versio)

• Luo täysimittaisia mittauskokonaisuuksia, jotka ovat 360-mittauskokonaisuuksiesi sisältämän datan osajoukkoja.
Oletusarvoinen kanavien ryhmittely Oletusarvoinen kanavien ryhmittely
Brändiin liittyvien hakusanojen hallinta
Verkkokaupan määrittäminen

Verkkokaupparaportointia ei tarvitse ottaa käyttöön käyttöliittymästä. Kaupallistamisraportteja luodaan oletusarvoisesti, ja löydät ne siirtymällä vasemmalla olevasta navigaatiopaneelista Elinkaari-kokoelmaan.

Verkkokaupan tapahtumien käyttöönotto mittauskoodin avulla

Lasketut mittarit
Segmentit

Vertailut raporteissa

Segmentit Tutki-työkalussa

Muistiinpanot
Omat kanavaryhmittelyt Omat kanavaryhmät
Omat ilmoitukset Omat vinkit
Ajoitetut sähköpostit

Vaihtoehtoisesti voit lähettää ajastettuja sähköposteja Locker Studio ‐raporteista.

Sisältöjen jakaminen