Kom igång med Analytics

Så här börjar du samla in grundläggande data från en webbplats eller mobilapp:

1. Skapa eller logga in på ditt Analytics-konto:
    • Gå till google.com/analytics
    • Gör något av följande:
      • Om du vill skapa ett konto klickar du på Kom igång gratis.
      • Om du vill logga in på ett konto klickar du på Logga in på Analytics.
  2. Skapa en egendom i ditt Analytics-konto. En egendom representerar din webbplats eller app, och är den punkt i Analytics där data från din webbplats eller app samlas.
  3. Ställ in en rapportvy i din egendom. Med vyer kan du skapa filtrerade perspektiv för din data, till exempel all data utom från företagets interna IP-adresser eller all data kopplad till en specifik försäljningsregion.
  4. Följ anvisningarna när du lägger till spårningskoden på din webbplats eller i din mobilapp så att du kan samla in data i din Analytics-egendom.

Nästa steg

Konfigurera ditt konto, dina egendomar och vyer för att ställa in åtkomst till din data och vilken data som är tillgänglig.

Du kan till exempel

Ändra spårningskoden så den samlar in ytterligare data, till exempel

• användarinteraktion med länkar, knappar, videokontroller och andra dynamiska element på din webbplats eller i din app. Läs mer om händelsespårning.
  • e-handelsaktivitet som hur användare interagerar med produktlistor och interna erbjudanden och hur de förflyttar sig genom köptratten och kassaproceduren. Läs mer om datainsamling och -rapportering för e-handel och förbättrad e-handel.

Ladda ned Analytics-appen

När du har installerat spårningskoden på din webbplats eller i din app och har konfigurerat ditt Analytics-konto hämtar du Analytics-appen från Google Play. Då kan du ta Analytics-rapporterna med dig överallt (i alla fall överallt där du har uppkoppling).

Läs mer om Analytics-appen

Om du vill läsa mer om Analytics kan du bläddra i hjälpcentret på support.google.com/analytics och ta en titt på de kostnadsfria onlinekurserna i Analytics Academy.