Kom i gang med Analytics

Slik begynner du å samle inn grunnleggende data fra et nettsted eller en mobilapp:

1. Opprett eller logg på Analytics-kontoen din:
    • Gå til google.com/analytics
    • Klikk på LOGG PÅ > Analytics.
    • Gjør et av følgende:
      • For å opprette en konto, klikk på Registrer deg.
      • For å logge på kontoen din, skriv inn e-postadressen og passordet som er tilknyttet kontoen.
  2. Konfigurer et område i Analytics-kontoen din. Et område representerer nettstedet ditt eller appen din, og er samlingspunktet i Analytics for dataene fra nettstedet ditt eller appen din.
  3. Konfigurer en rapporteringsvisning i området ditt. Med rapporteringsvisninger kan du opprette filtrerte perspektiver for dataene dine, for eksempel alle data bortsett fra bedriftens interne IP-adresser, eller alle data som er tilknyttet en bestemt salgsregion.
  4. Følg veiledningen for å legge til sporingskoden på nettstedet ditt eller i mobilappen din, slik at du kan samle inn data i Analytics-området ditt.

Fremgangsmåten videre

Konfigurer konto, områder og rapporteringsvisninger for å justere tilgangen til dataene dine samt hvilke data som er tilgjengelige.

Du kan for eksempel gjøre følgende:

Endre sporingskoden din for å samle inn flere data – for eksempel:

• Brukerinteraksjoner med linker, knapper, videokontroller og andre dynamiske elementer på nettstedet ditt eller i appen din. Finn ut mer om hendelsessporing.
  • Netthandelsaktivitet som brukerengasjement med produktlister og interne kampanjer, og hvor vellykket brukernes vei gjennom kjøpetrakten og betalingsprosessen er. Finn ut mer om datainnsamling og rapportering for netthandel og utvidet netthandel.
Hvis du vil vite mer om alle mulighetene i Analytics, kan du se gjennom brukerstøtten på support.google.com/analytics og ta en titt på gratiskursene på nett i Analytics-akademiet.