Aan de slag met Google Analytics

Ga als volgt te werk om te beginnen met het verzamelen van basisgegevens van een website of mobiele app:

1. Log in bij Analytics of maak een account:
    • Ga naar google.nl/analytics
    • Voer een van de volgende acties uit:
      • Als u een account wilt maken, klikt u op Kosteloos aan de slag.
      • Als u zich wilt aanmelden bij uw account, klikt u op Inloggen bij Analytics.
  2. Stel in uw Analytics-account een property in. Een property vertegenwoordigt uw website of app en vormt het verzamelpunt voor gegevens van uw site of app in Analytics.
  3. Stel een rapportageweergave op in uw property. Met weergaven kunt u uw gegevens filteren zodat u die vanuit verschillende standpunten kunt bekijken, bijvoorbeeld alle gegevens behalve de interne IP-adressen van uw bedrijf of alle gegevens die zijn gekoppeld aan een specifieke verkoopregio.
  4. Volg de instructies om de trackingcode aan uw website of mobiele app toe te voegen, zodat u gegevens kunt verzamelen in uw Analytics-property.

Volgende stappen

Configureer uw account, property's en weergaven om de toegang tot uw gegevens te bepalen en welke gegevens beschikbaar zijn.

U kunt bijvoorbeeld:

Wijzig uw trackingcode zodat u extra gegevens kunt verzamelen, zoals:

• Gebruikersinteracties met links, knoppen, videofuncties en andere dynamische onderdelen van uw site of app. Meer informatie over gebeurtenissen bijhouden.
  • E-commerceactiviteit, zoals betrokkenheid van gebruikers bij productvermeldingen en interne promoties en hoe succesvol gebruikers uw aankooptrechter en betalingsproces hebben doorlopen. Meer informatie over de gegevensverzameling en rapportage van e-commerce en geoptimaliseerde e-commerce.

De Analytics-app downloaden

Nadat u de trackingcode op uw site of in uw app heeft geïnstalleerd en uw Analytics-account heeft geconfigureerd, downloadt u de Analytics-app van Google Play zodat u de Analytics-rapporten overal mee naartoe kunt nemen (nou ja, overal waar u een verbinding heeft).

Meer informatie over de Analytics-app

Browse voor meer informatie over alle mogelijkheden van Analytics door dit helpcentrum op support.google.com/analytics en bekijk de gratis online cursussen op Analytics Academy.