Over autotagging

Autotagging is een functie die u nodig heeft voor het volgende:

• Conversies bijhouden op uw website in alle browsers.
  • Gegevens over belangrijke gebeurtenissen van Google Analytics en andere externe bronnen, zoals uw CRM-systeem (Customer Relation Management), importeren in Google Ads.
  • Google Ads-campagnes en -kostengegevens importeren in rapporten van Google Analytics.
  • Sitebetrokkenheidsstatistieken van Google Analytics, zoals het bouncepercentage en de gemiddelde sessieduur, importeren in Google Ads-rapporten.

Autotagging staat nu standaard aan voor nieuwe accounts. In dit artikel wordt uitgelegd hoe autotagging werkt en hoe u deze functie aan- of uitzet.

Opmerking: Als u verkeer van Google Ads wilt blijven bijhouden met handmatige tags en u geen integraties tussen Analytics en Google Ads wilt maken, kunt u de bestemmings-URL's in uw advertenties handmatig taggen met UTM-parameters om de gegevens te verzamelen. In Google Analytics 4 (GA4) krijgt autotagging wel voorrang op handmatige tagging omdat er geen overschrijvingsoptie is.
Sommige browsers vereisen autotagging om conversies bij te houden.

Waarom dit gebruiken?

Autotagging is een vereiste functie waarmee u, als u deze gebruikt met Conversies bijhouden van Google Ads of Google Analytics, kunt nagaan hoe effectief uw advertentieklikken resulteren in waardevolle acties van klanten, zoals aankopen op uw website, telefoongesprekken, downloads van apps, aanmeldingen voor uw nieuwsbrief en meer. De instelprocedure is afhankelijk van het type conversie. Als u Conversies bijhouden wilt instellen, moet u daarom eerst een bron voor belangrijke gebeurtenissen kiezen. Met andere woorden: u moet bepalen waar uw belangrijke gebeurtenissen vandaan komen.

Autotagging is ook vereist voor bedrijven die offline conversies willen bijhouden, zoals verkopen in de fysieke winkel als gevolg van uw online advertenties.

Hoe het werkt

Nadat iemand op uw advertentie heeft geklikt, voegt autotagging extra informatie toe aan de URL's waarop mensen klikken, namelijk een parameter met de naam GCLID (Google Click Identifier ofwel Google-klik-ID). Als iemand bijvoorbeeld klikt op uw advertentie voor www.example.com, ziet de uiteindelijke URL eruit als www.example.com/?gclid=123xyz. Als autotagging aanstaat en u een Google Analytics-tag op uw website heeft, wordt de GCLID opgeslagen in een nieuwe Google Analytics-cookie op het domein van uw site (meer informatie over hoe Google Ads websiteconversies bijhoudt).

Soms wordt de GCLID gemaakt op het moment van een vertoning in plaats van een klik. Als dat het geval is en een gebruiker opnieuw op dezelfde advertentie klikt, wordt dezelfde GCLID gebruikt. In het klikweergaverapport worden meerdere klikken op dezelfde advertentie van dezelfde gebruiker geteld als meerdere klikken in dezelfde Google-klik-ID-rij.

Een klein percentage websites staat geen willekeurige URL-parameters toe. Voor deze pagina's wordt een foutpagina weergegeven als autotagging aanstaat. Vraag uw webontwikkelaar of dit ook voor u geldt of voer een test uit door op uw advertentie te klikken. Als de link naar uw site werkt, kunt u autotagging gebruiken. Als er een foutmelding wordt weergegeven, zet u autotagging uit vanuit uw Google Ads-account. Vraag uw webontwikkelaar daarna willekeurige URL-parameters toe te staan voordat u autotagging weer aanzet.

Als uw website omleidingen gebruikt, is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de GCLID wordt doorgegeven aan de uiteindelijke landingspagina om conversies bij te houden.

Opmerking: Als u een nieuwe belangrijke gebeurtenisactie maakt, wordt autotagging automatisch geactiveerd als u Conversies bijhouden voor meerdere accounts nog niet gebruikt. Als u conversies bijhoudt voor meerdere accounts, moet u autotagging handmatig aanzetten in al uw onderliggende accounts. Controleren of autotagging is aangezet

Autotagging aan- of uitzetten

Autotagging staat standaard aan voor nieuwe accounts. Volg de onderstaande stappen om de huidige status van autotagging in uw account te controleren en deze functie aan of uit te zetten. Als u autotagging niet kunt gebruiken, kunt u door middel van handmatige tagging Google Ads-gegevens importeren in Google Analytics.

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Een illustratie van hoe u autotagging aanzet in Google Ads.

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheerder Admin Icon.
  2. Klik op Accountinstellingen.
  3. Klik op het gedeelte Autotagging.
  4. U kunt de huidige status van autotagging voor uw account checken. Als u autotagging wilt aan- of uitzetten, vinkt u het selectievakje aan of uit naast Tag de URL waarop mensen doorklikken vanuit mijn advertentie.
  5. Klik op Opslaan.

Problemen?

Een koppelingsprobleem oplossen

Als u meer hulp nodig heeft met Google Analytics in Google Ads, neemt u contact met ons op.

Web to App Connect

Als u zowel een website als een mobiele app heeft, kunt u app-conversies bijhouden instellen via Web to App Connect. Nadat u Conversies bijhouden en deep links heeft ingesteld via de Web to App Connect-interface in Google Ads (zodat u vanuit uw advertenties rechtstreeks kunt linken naar uw bedrijfs-app), kunt u uw klanten een naadloze Web to App-gebruikerservaring bieden en uw conversiepercentages gemiddeld verdubbelen voor advertentieklikken die in uw app terechtkomen in vergelijking met uw mobiele website.

Met Web to App Connect kunnen klanten makkelijk een beoogde actie afronden, of ze nu iets kopen, zich aanmelden of artikelen aan hun winkelwagen toevoegen. Bovendien kunt u in de Web to App Connect-interface deze in-app conversieacties bijhouden en aanbevelingen krijgen om uw campagne te verbeteren.

Volg de 3 stappen hieronder om aan de slag te gaan met Web to App Connect:

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Planning.
  3. Klik op App-advertentiehub. Daarmee gaat u naar de Web to App Connect-interface.

Meer informatie over beter converteren met de Web to App Connect-interface