Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

AdMob- ja AdSense-ohjelmakäytännöt

Julkaisijoille tarkoitettuja työkaluja, jotka auttavat GDPR-asetuksen noudattamisessa

Käyttäjän etu on jo kauan ollut lähtökohtana kaikessa Googlen toiminnassa. Olemme käyttäjiemme luotettavia kumppaneita emmekä milloinkaan myy käyttäjien henkilötietoja. Lisäksi edistämme avoimuutta ja annamme käyttäjille mahdollisuuden päättää mainoskokemuksiinsa liittyvistä asioista muun muassa seuraavilla työkaluilla: Oma tili, Miksi tämä mainos? ja Estä tämän mainoksen näkyminen. Tuemme myös Coalition for Better Adsin, Digital News Initiativen, Google News Initiativen ja ads.txt:n kaltaisia hankkeita, jotta voimme olla mukana luomassa toimivaa ja kestävää mainosekosysteemiä sekä auttaa sinua ja muita kaltaisiasi julkaisijoita liiketoiminnan kasvattamisessa.

Elokuussa 2017 ilmoitimme, että sitoudumme noudattamaan Euroopan unionin uutta yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR), joka koskee Euroopan talousalueella (ETA) ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa olevia käyttäjiä.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten tuemme julkaisijoita, joita asia koskee. Olemme myös vastanneet usein kysyttyihin kysymyksiin.

Rekisterinpitäjän velvollisuudet

Julkaisijoille tarkoitetuissa tuotteissamme (Google Ad Manager, Ad Exchange, AdMob ja AdSense) sekä sinä että Google toimitte itsenäisinä henkilötietojen hallinnoijina eli rekisterinpitäjinä. Google toimii rekisterinpitäjänä, sillä teemme säännöllisesti dataan liittyviä päätöksiä toimittaessamme tuotteen käyttäjille ja pyrkiessämme parantamaan sitä. Näin tapahtuu esimerkiksi silloin, kun testaamme mainosten näyttöalgoritmeja, seuraamme loppukäyttäjien viivettä ja pyrimme turvaamaan ennusteita laativan järjestelmämme tarkkuuden. Hyödynnämme dataa myös erilaisissa ominaisuuksissa, kuten avointen huutokauppojen optimoidussa hinnoittelussa, jotta voimme näyttää osuvia ja tehokkaita mainoksia. Täällä on lisätietoja siitä, miten käsittelemme dataa Ad Managerissa ja Ad Exchangessa.

Googlen julkaisijatuotteiden määrittely rekisterinpitäjäksi ei anna Googlelle mitään lisäoikeuksia dataan, joka on peräisin siitä, että julkaisija käyttää kyseisiä tuotteita. Googlen ja julkaisijoiden välisen sopimuksen ehdot sekä ominaisuuskohtaiset asetukset, joita julkaisija valitsee tuotteiden käyttöliittymistä, säätelevät jatkossakin Googlen oikeutta käyttää dataa.

Sinun ei tarvitse pyytää käyttäjän suostumusta, joka koskee käyttäjän toimintaa Googlen sivustoilla (pyydämme suostumuksen itse, kun käyttäjät käyvät sivustoillamme). Edellytämme ainoastaan, että pyydät käyttäjiltä suostumuksen siihen, millä tavoin käytät mainostuotteitamme mittauskokonaisuuksissasi. Edellytämme jo entuudestaan, että Euroopan talousalueella ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa asuvilta käyttäjiltä pyydetään suostumus tiettyjä asioita varten. Päivitämme nämä vaatimukset nyt GDPR-asetuksen mukaisiksi. Pyydämme, että lisäät linkin tälle käyttäjille näkyvälle sivulle, jolla kerrotaan, kuinka Google käsittelee dataa mainostuotteissaan. Näin tarjoat käyttäjillesi tietoa siitä, miten Google käyttää heidän henkilötietojaan, ja noudatat EU-alueella asuvan käyttäjän suostumuskäytäntöämme.

Käsittelijän ominaisuudet

Google toimii joidenkin Ad Managerin ja Ad Exchangen ominaisuuksien datan käsittelijänä. Näin ollen Google käsittelee dataa vain asiaankuuluvien julkaisijoiden puolesta ja pyynnöstä.

Julkaisijoilta peräisin olevat salatut signaalit ovat tällä hetkellä ainoa ominaisuus, joka on määritelty käsittelijän ominaisuudeksi.

Suostumuksen pyytämiseen liittyvä tuki

GDPR on asettanut mainontajärjestelmälle merkittäviä uusia velvoitteita. Lisätietoja niistä on jäljempänä lakeihin ja säädöksiin liittyvissä ohjelinkeissä. EU‑alueella asuvan käyttäjän suostumuskäytännön muutokset, joista aiemmin ilmoitimme, ovat näiden uusien vaatimusten mukaisia. Olemme myös päivittäneet EU-alueella asuvan käyttäjän suostumuskäytäntöön liittyvän ohjesivun ja lisänneet sinne vastauksia kysymyksiin, joita asiakkaat ovat meille esittäneet.

Google tarjoaa käyttöösi valinnaisia työkaluja, joiden avulla voit pyytää käyttäjien suostumusta verkkosivustoillasi ja sovelluksissa. Näitä työkaluja ovat muun muassa

Teemme jatkossakin yhteistyötä IAB Europen kanssa läpinäkyvyys- ja suostumuskehykseen liittyvissä asioissa. Pyrimme myös varmistamaan, että alan ratkaisut ovat yhteensopivia julkaisijoille tarkoitettujen Googlen mainontatuotteiden (Ad Manager ja AdSense) kanssa.

Mainosten personoinnin hallinta

Tarjoamme julkaisijoille myös seuraavia työkaluja mainosten personointia varten:

• Mainosteknologiatyökalujen (Ad Manager ‑ohjekeskus, AdMob-ohjekeskus ja AdSense-ohjekeskus) avulla voit valita kumppaneita näyttämään sivustoillasi ja sovelluksissasi mainoksia Euroopan talousalueella ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa asuville käyttäjille sekä tekemään mainoksiin liittyviä mittauksia, kun mainosjakauman myyntiin käytetään ohjelmallisia kanavia, kuten Ohjelmallinen taattu. Voit valita haluamasi kumppanit sellaisten yritysten joukosta, jotka ovat ilmoittaneet meille noudattavansa GDPR-asetuksen vaatimuksia. Kaikkien näiden yritysten on noudatettava myös datan käyttöä koskevaa käytäntöämme, jotta käyttäjien data varmasti suojataan asiaankuuluvalla tavalla. Näihin työkaluihin liittyvien mainosteknologian tarjoajien kattava luettelo on saatavilla Ad Manager-, AdSense- ja AdMob-tuotteiden ohjekeskuksista. (Mittaus- ja mainosteknologiakumppanit, jotka eivät vielä ole toimittaneet meille tarvittavia tietoja, voivat ottaa yhteyttä tällä lomakkeella.)
  • Personoimattomien mainosten (Ad Manager ‑ohjekeskus ja AdSense‑ohjekeskus) avulla voit tarjota Euroopan talousalueella ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa asuville käyttäjille mahdollisuuden valita personoidut tai personoimattomat mainokset (tai valita, että kaikille Euroopan talousalueella ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa asuville käyttäjille näytetään vain personoimattomia mainoksia). Personoimattomissa mainoksissa käytetään vain kontekstuaalisia tietoja, mukaan lukien yleisiä (kaupunkitason) sijaintitietoja. ​
    • Vaikka näissä mainoksissa ei käytetä evästeitä mainosten personoimiseen, evästeitä käytetään kuitenkin näyttötiheyden rajoittamiseen, mainosten yhteenvetoraportointiin sekä petosten ja väärinkäytön ehkäisemiseen. Siksi evästeiden käyttämiseen näihin tarkoituksiin on pyydettävä suostumus, jos käyttäjä oleskelee maassa, johon sovelletaan sähköisen viestinnän tietosuojadirektiivin evästeitä koskevia ehtoja.

Lapsia koskevat tietosuojasäädökset Euroopassa

Elokuussa 2020 ilmoitimme, että sitoudumme noudattamaan Ikäryhmälle sopivaa suunnittelua koskevia sääntöjä (AADC) Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja muita lapsia koskevia tietosuojasäädöksiä Euroopan talousalueella (ETA) ja Sveitsissä.

Ikäryhmälle sopivaa suunnittelua koskevien sääntöjen ja niihin liittyvien lapsia koskevien tietosuojasäädösten mukaan julkaisijat eivät saa kohdistaa personoituja mainoksia alle 18-vuotiaille käyttäjille Euroopan talousalueella, Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai Sveitsissä. Julkaisijana voit merkitä mainospyynnön soveltamaan rajoitettua datan käsittelyä käyttämällä TFUA-tagia, joka ilmaisee pyynnön koskevan alle 18-vuotiasta käyttäjää. Lisäksi Google ottaa käyttöön turvatoimia estääkseen sellaisten mainoskategorioiden näkymisen, jotka eivät sovellu kyseiselle ikäryhmälle.

Lisätietoja GDPR:ään liittyvistä laeista ja säädöksistä

Alla on lisätietoja GDPR:stä ja siitä, miten se vaikuttaa digitaalisiin julkaisijoihin ja mainontaan:

Mainonnassa käytettäviin evästeisiin liittyvää suostumusta koskevat ohjeet: