Kampagner

Opret en ny kampagne

For at sikre at dine kampagner viser annoncer, skal du sørge for, at dine faktureringsoplysninger er opdaterede på den Google Ads-konto, der er knyttet til din AdMob-konto.

En kampagne er en gruppe af annoncer. Hver enkelt kampagne kan indeholde flere annoncer med forskellige annonceringsmål. Annoncører skal oprette separate kampagner til de forskellige annonceringsmål. En annonce er det, som brugerne ser på deres telefoner. I AdMob bruger du annoncer til at promovere dine apps, og du bruger kampagner til at organisere dine annoncer. Du kan f.eks. oprette en kampagne med navnet "Nexus 7" med flere annoncer, der er målrettet mod Nexus 7-brugere.

Når du designer en annonce, skal du vælge en annoncetype. Sørg for at overveje de annonceformater, der kan understøtte de annoncetyper, du vælger. Nedenstående tabel kan gøre det lettere for dig at vælge.

Vælg annonceenheder i samme format som den annonce, du gerne vil oprette. Ellers risikerer du, at din annonce ikke kan vises.

Annoncetyper
  Tekst (web) Tekst (app) Billede (web) Billede (app) HTML5 Video (app)
Banner Ja Ja Ja Ja Ja Nej
Mellemliggende annonce Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Belønningsannonce Nej Nej Nej Nej Nej Ja
Native-annonce Nej Ja Ja Ja Nej Ja

Udfør følgende trin for at oprette en ny kampagne. Du skal angive kampagnens navn, mål og tidsplan og vælge annonceenheder og målretning og derefter designe annoncen.

Start en ny kampagne

1. Log ind på din AdMob-konto på https://apps.admob.dk.
  2. Klik på Kampagner.
  3. Klik på Opret kampagne
Bemærk! Det kan tage op til 6 timer, før annoncevisningen begynder på nye kampagner.

Opret en kampagne

Udfør følgende trin for at oprette en kampagne. Du indstiller kampagnetypen og måltypen først:

1. Kampagnetype: Vælg din kampagnetype.
  2. Egenannonce: En kampagne for dine egne apps og websites.
  3. Solgt direkte: En kampagne, du opretter for en annoncør.
  4. Måltype: Angiv målet for at vælge, hvordan din kampagne skal måles.
    • Formidlede annoncer (anbefales til udfyldning): Dine annoncer konkurrerer i formidlingskæden ved hjælp af en eCPM, der kan optimeres til udfyldning.
    • Antal eksponeringer: Angiv antallet af eksponeringer for din kampagne.
    • Antal klik: Angiv antallet af klik for din kampagne.
    • Procentdel af eksponeringer: Angiv procentdelen af daglige eksponeringer, der skal dirigeres til din kampagne.
  5. Klik på Fortsæt.

Vælg annonceenheder og målretning

Udfør følgende trin for at vælge dine annonceenheder:
  1. Klik på Tilføj annonceenheder
  2. Markér afkrydsningsfeltet ud for de annonceenheder, du vil vise i denne kampagne, for at føje dem til den valgte liste med annonceenheder. Du kan også klikke på Vælg alle for at tilføje alle de tilgængelige annonceenheder.
  3. Klik på Bekræft.
Hvis du vil angive brugermålretning, skal du klikke på Avanceret målretning og derefter klikke på hvert af de kriterier, som du vil redigere:
  1. Steder: Vælg de geografiske steder, du vil målrette mod.
    • Klik på Lad mig vælge... for at vælge bestemte steder.
    • Vælg Alle lande og områder, hvis du ikke vil målrette mod et bestemt geografisk sted.
  2. Sprog: Vælg det eller de sprog, du vil målrette mod.
  3. Sprog er baseret på brugerens sprogindstillinger for enheden.
  4. Dette felt er som standard angivet til Engelsk.
  5. Internetudbydere: Vælg de internetudbydere, du vil målrette mod.
  6. Dette felt er som standard angivet til Alle internetudbydere og Wi-Fi.
  7. Enheder og OS-versioner: Vælg de enheder og OS-versioner, du ønsker at målrette mod.
  8. Dette felt er som standard angivet til Alle OS-versioner og alle enheder.
  9. Demografi: Målret annoncer mod bestemte grupper af kunder, der med størst sandsynlighed er interesserede i den app, der annonceres for. Eksempel: En app for nybagte mødre, der er målrettet mod kvinder i alderen 18-44.
    • Dette felt er som standard angivet til Alle tilgængelige demografiske oplysninger.
    En meget snæver demografisk målretning betyder, at annoncerne i den målrettede kampagne vises til færre kunder. Dette kan være ønskeligt i apps til en meget snæver målgruppe. Hvis du annoncerer for en mere generel app, kan en mere generel demografisk målretning udvide din målgruppe.
  10. Klik på Fortsæt.

Juster kampagne og mål

1. Navn: Angiv et navn til din kampagne. Kampagnenavnet er ikke synligt for brugerne.
  2. Mål: Angiv et specifikt mål for din kampagne. Dette er baseret på den valgte måltype og kan være procentdelen af eksponeringer, antallet af eksponeringer eller antallet af klik, som din kampagne sigter efter.
    Inden du angiver et mål for denne kampagne, kan det være en god idé at gennemgå appens historiske data for trafik, eksponeringer og antal klik for at finde frem til tendenser og sikre, at målet kan nås inden for det planlagte tidsrum.
  3. Tidsplan: Vælg start- og slutdato for din kampagne.

For kampagner med måltypen Formidlet annonce, skal du angive en slutdato eller tillade at kampagnen kører, indtil du vælger at sætte den på pause.

Du bør angive præcise kampagnemål for at sikre dig, at dine kampagner er helt optimerede. Få flere oplysninger

Angiv avancerede indstillinger

Hvis du vil indstille frekvensbegrænsning eller annoncevisningshastighed, skal du klikke på Avancerede indstillinger:

1. Frekvensbegrænsning: Aktiverer frekvensbegrænsning, hvis du vil have mulighed for at begrænse det antal gange, dine annoncer vises for den samme person. Få flere oplysninger
  2. Annoncevisningshastighed: Angiver den hastighed, med hvilken annoncer skal vises, for at styre, hvor mange eksponeringer hver linjepost opnår:
    • Jævn: Sikrer, at hver linjepost opnår et tilstrækkeligt antal eksponeringer til at blive ved med at være "på rette kurs" hver dag. Dette er den anbefalede hastighed, hvis du administrerer flere kampagner.
    • Hurtigst muligt: Sikrer, at kampagnen opnår eksponeringer med den højest mulige hastighed. Med denne hastighed er det sandsynligt, at der opnås eksponeringer, som ellers ville være gået til andre kampagner. Dette øger chancen for, at målet for denne kampagne bliver nået.

Kør en målprognose

Udarbejdelse af prognoser hjælper dig med at sikre, at kampagner ikke konkurrerer mod hinanden, og at du når dit mål.

1. Klik på Kør prognose.
  2. Gennemgå prognoseresultaterne. Hvis du ønsker det, kan du foretage ændringer af kampagnen og køre prognosen igen.
  3. Klik på Gem og fortsæt.

Opret annoncer

Du kan vælge at oprette dine annoncer, eller du kan vende tilbage til dette trin senere ved at klikke på navnet på den eksisterende kampagne, klikke på fanen Annoncer og derefter følge vejledningen herunder.

Annoncer i en kampagne skal overholde Google-platformpolitikkerne. Få flere oplysninger.
  1. Klik på Opret ny annonce.
  2. Vælg, hvad du annoncerer for:
    • En app på Google Play: Du kan søge efter appen ved hjælp af appnavn, udviklernavn eller app-id, og vi bruger resultaterne til at oprette din annonce.
    • En app i App Store: Du kan søge efter appen ved hjælp af appnavn, udviklernavn eller app-id, og vi bruger resultaterne til at oprette din annonce.
    • En app hostet et andet sted: Angiv den destinationswebadresse, som AdMob leder brugerne hen til, når de klikker på annoncen.
    • Et website: Angiv den destinationswebadresse, som AdMob leder brugerne hen til, når de klikker på annoncen.
  3. Vælg en annoncetype, og angiv de relevante oplysninger for annoncen:

Bemærk! Annoncetypen skal være kompatibel med de annonceenheder, du har valgt tidligere, og med det, du annoncerer for.

Tekstannonce

Tekstannoncer er annoncer, der består af tekstlinjer.

Promovering af en app
    • Annoncenavn: Angiv et navn til annoncen på op til 25 tegn.
    • App/website: Klik på knappen App, hvis den ikke allerede er valgt.
    • App: Brug søgefeltet til at finde den app, annoncen skal promovere.
    • Destinationswebadresse: Angiv den webadresse, som AdMob skal føre brugerne til, når de klikker på annoncen. Denne webadresse kan ikke ses i annoncen.
    • Overskrift: Skriv det budskab på op til 25 tegn, du vil have, brugerne skal se.
    • Annoncetekst: Indtast en beskrivelse af appen, der promoveres. Der kan bruges op til 35 tegn.
    Promovering af et website
    • App/website: Klik på knappen Website, hvis den ikke allerede er valgt.
    • Annonceret webadresse: Den webadresse, der vises i annoncen. Denne webadresse kan ses i annoncen
    • Destinationswebadresse: Angiv den webadresse, som AdMob skal føre brugerne til, når de klikker på annoncen. Denne webadresse kan ikke ses i annoncen.
    • Overskrift: Skriv det budskab på op til 25 tegn, du vil have, brugerne skal se.
    • Annoncetekst: Indtast en beskrivelse af appen, der promoveres. Der kan bruges op til 35 tegn.
    Billedannonce

Billedannoncer består af én billedfil, du uploader.

Promovering af en app
    • Annoncenavn: Angiv et navn til annoncen på op til 25 tegn.
    • App/website: Klik på knappen App, hvis den ikke allerede er valgt.
    • App: Brug søgefeltet til at finde den app, annoncen skal promovere.
    • Destinationswebadresse: Angiv den webadresse, som AdMob skal føre brugerne til, når de klikker på annoncen. Denne webadresse kan ikke ses i annoncen.
    • Upload billede: Upload en billedfil fra din computer, som skal bruges som annoncemateriale.
    Promovering af et website
    • Annoncenavn: Angiv et navn til annoncen på op til 25 tegn.
    • App/website: Klik på knappen Website, hvis den ikke allerede er valgt.
    • Destinationswebadresse: Angiv den webadresse, som AdMob skal føre brugerne til, når de klikker på annoncen. Denne webadresse kan ikke ses i annoncen.
    • Upload billede: Upload en billedfil fra din computer, som skal bruges som annoncemateriale.
    HTML5-annonce
    HTML5-annoncer er kun tilgængelige, hvis du annoncerer for et website eller en app, der hostes et andet sted.

HTML5-annoncer består af en .ZIP-fil, du uploader. Filen indeholder en HTML5-annonce, der er designet i Google Web Designer.

• Annoncenavn: Angiv et navn til annoncen på op til 25 tegn.
    • Destinationswebadresse: Angiv den webadresse, som AdMob skal føre brugerne til, når de klikker på annoncen. Denne webadresse kan ikke ses i annoncen.
    • Annoncemateriale: Upload 1 .ZIP-fil, der indeholder en HTML5-annonce, der er oprettet i Google Web Designer, fra din computer, for at bruge den som annoncemateriale.
    Videoannonce

I øjeblikket understøttes kun YouTube-videoer.

Videoannoncer er kun tilgængelige, hvis du annoncerer for en app i Google Play Butik eller i App Store.

• Annoncenavn: Angiv et navn til annoncen på op til 25 tegn.
    • App: Brug søgefeltet til at finde den app, annoncen skal promovere.
    • Destinationswebadresse: Angiv den webadresse, som AdMob skal lede brugerne til, når de trykker på annoncen. Denne webadresse kan ikke ses i annoncen.
    • Videowebadresse: Angiv webadressen for den video, du vil vise i annoncen. Du kan tjekke den automatiske genererede videoeksempelvisning for at sikre, at der linkes til den rigtige video. Bemærk følgende!
      • YouTube-videoer, der ikke understøtter indlejring, kan alligevel vises i videoannoncer.
      • Videoannoncer overholder privatlivsindstillinger for video. YouTube-videoer, der er angivet som private kan ikke vises i videoannoncer. Det er udelukkende offentlige og skjulte videoer, der kan vises.
      • Der vises et statisk slutkort, hvis en video ikke bliver indlæst. Eksempel: Videoen er ikke tilladt i et bestemt land.
    • Overskrift: Skriv det budskab på op til 25 tegn, du vil have, brugerne skal se.
    • Beskrivelse: Indtast en beskrivelse af den app, der promoveres. Beskrivelsen kan være på op til 70 tegn.
    • Inkluderede oplysninger: Dette felt udfyldes automatisk. Det indeholder yderligere oplysninger, såsom pris og eventuelle bedømmelser, fra den relevante appbutik, der blev brugt til at forbedre denne annonce.
      • Prisen i annonceeksemplet er baseret på standardvalutaen og bliver justeret til valutaen baseret på brugerens placering.
      • Anmeldelser vises kun, hvis gennemsnittet er på fire stjerner eller derover og der er mere end 100 anmeldelser.
    Videoer, der vises i belønningsannonceenheder, skal være kortere end 30 sekunder.
    Responsiv displayannonce
    You must select “website” as what you’re advertising in your campaign to use responsive display ads.
    • Destinationswebadresse: Angiv den webadresse, som AdMob skal føre brugerne til, når de klikker på annoncen. Denne webadresse kan ikke ses i annoncen.
    • Overskrift: Angiv den første linje i din annonce på op til 30 tegn.
    • Lang overskrift: Angiv den første linje i din annonce, der vises i stedet for din korte overskrift i større annoncer. Den kan være på op til 90 tegn og vises muligvis med eller uden din beskrivelse.
    • Beskrivelse: Angiv en beskrivelse på op til 90 tegn af det website, der promoveres. Beskrivelsen føjes til overskriften og fungerer som en tilføjelse til overskriften i form af yderligere kontekst eller oplysninger.
    • Virksomhedsnavn: Angiv navnet på din virksomhed eller dit brand (op til 25 tegn).
    • Webadresse til video (valgfrit): Angiv webadressen til den video, du vil vise i annoncen. Vær opmærksom på følgende:
      • YouTube-videoer, der ikke understøtter indlejring, kan stadig vises i videoannoncer.
      • Videoannoncer overholder privatlivsindstillinger for video. YouTube-videoer, der er angivet som private, kan ikke vises i videoannoncer. Det er udelukkende offentlige og skjulte videoer, der kan vises.
      • Der vises et statisk slutkort, hvis en video ikke bliver indlæst. Eksempel: Videoen er ikke tilladt i et bestemt land.
    • Ansvarsfraskrivelse (valgfrit): Du kan medtage en ansvarsfraskrivelse, der fortæller brugerne om eventuelle meddelelser om samtykke eller juridiske meddelelser, der er tilknyttet annoncen. Ansvarsfraskrivelser må højst være på 90 tegn, og de må ikke indeholde links til andre websites eller ressourcer.
    • Billede i liggende format: Hvis du uploader et billede i liggende format, skal det være i billedformatet 1,91:1 og være større end 600 x 314. Filen må maksimalt fylde 5.120 kB.
    • Billede i kvadratisk format: Hvis du uploader et billede i kvadratisk format (1:1), skal det være mindst 300 x 300. Filen må maksimalt fylde 5.120 kB.
    • Tekst med opfordring til handling: Hvis du vil opfordre folk til at handle, kan din tekst med opfordring til handling vises i en række forskellige layouts. Indstillingen "Automatisk" betyder, at Google vælger en opfordring til handling for dig. Nogle annoncelayouts indeholder ikke en opfordring til handling.
  4. Klik på Forhåndsvisning for at se et eksempel på annoncen.
  5. Klik på Opret annonce
  6. Gentag trin 1 til 4 for hver annonce, som du vil oprette til denne kampagne.
  7. Klik på Udført, når du er færdig med at oprette annoncer.
For at sikre at dine kampagner viser annoncer, skal du sørge for, at dine faktureringsoplysninger er opdaterede på den Google Ads-konto, der er knyttet til din AdMob-konto.