Blokkér eller opphev blokkering av andres kontoer

Du kan unngå uønsket interaksjon ved å blokkere andre brukere i bestemte Google-produkter, for eksempel Hangouts eller Foto. Blokkeringer trer i kraft når disse brukerne logger på Google-kontoen sin.

For å blokkere andre personers kontoer, bruk «Blokkér»-handlingen i et av disse produktene.

Bruk Hangouts for å blokkere kontoer

Når du blokkerer noen i Hangouts, blokkeres vedkommendes konto også i alle produktene som er oppført under «Blokkér kontoer».

Blokkeringer gjelder ikke for Hangouts On Air. Finn ut hvordan du blokkerer brukere i Hangouts.

Bruk Google Foto for å blokkere kontoer

Når du blokkerer noen i Google Foto, blokkeres vedkommendes konto også i alle produktene som er oppført under «Blokkér kontoer».

Finn ut mer om blokkering av brukere i Google Foto.

Bruk Google Maps for å blokkere kontoer

Blokkér brukerprofiler

Du kan bruke en mobilenhet til å blokkere noen fra å kunne finne profilen din i Maps. Google Maps informerer ikke personene om at du har blokkert dem. Når du blokkerer en brukerprofil i Google Maps, blokkeres vedkommendes konto også i alle produktene som er oppført under «Blokkér kontoer».

Viktig: Personer du blokkerer, kan fremdeles finne bidragene dine i Google Maps, men de finner dem ikke i profilen din. Hvis en blokkert bruker ikke er logget på kontoen du har blokkert, kan vedkommende også finne bidragene dine.

1. Åpne Google Maps-appen Google Maps.
  2. Naviger til brukerprofilen du vil blokkere. Du finner brukerprofiler
    • øverst i innlegg eller anmeldelser fra brukeren
    • i «Følger»-fanen din, hvis du følger vedkommende
    • i «Følgere»-fanen, hvis vedkommende følger deg
    • i «For deg»-delen – trykk på vedkommendes profilbilde
  3. ved siden av vedkommendes navn: Trykk på Mer Merog så Blokkér brukeren.

Tips: Hvis du følger noen og ikke ønsker å se vedkommendes innhold lenger, kan du slutte å følge brukeren i stedet for å blokkere vedkommende.

Blokkér posisjonsforespørsler

Når du blokkerer en posisjonsforespørsel i Google Maps, blokkeres vedkommendes konto også i alle produktene som er oppført under «Blokkér kontoer».

Finn ut mer om deling av posisjonsdata og blokkering av posisjonsforespørsler i Google Maps.

Bruk YouTube for å blokkere kontoer

Når du blokkerer noen på YouTube gjennom vedkommendes kanal eller direktechat, blokkeres ikke denne kontoen i noen andre produkter.

Finn ut mer om blokkering av brukere på YouTube via kanaler og via direktechatter.

Når du blokkerer en YouTube-kontakt, blokkeres vedkommendes konto også i alle produktene som er oppført under «Blokkér kontoer».

Finn ut mer om blokkering av YouTube-kontakter.

Bruk Google Pay India for å blokkere kontoer

Når du blokkerer noen i Google Pay India, blokkeres vedkommendes konto også i alle produktene som er oppført under «Blokkér kontoer».

Finn ut mer om blokkering av personer i Google Pay India.

Se blokkerte kontoer, eller opphev blokkeringer

1. Øverst til høyre på datamaskinen din klikker du på profilbildet ditt og så Administrer Google-kontoen din.
  2. Klikk på Folk og deling i navigasjonspanelet til venstre.
  3. I «Kontakter»-delen klikker du på Blokkert.
  4. Du ser en liste over kontoer du har blokkert i Google-produkter. For å oppheve blokkeringen av noen, velg Fjern Fjern ved siden av vedkommendes navn.

Merk: Listen over «Blokkerte brukere» inkluderer ikke

• kontoer som er blokkert gjennom YouTube-kanaler eller -direktechatter
  • blokkeringer av e-postadresser eller telefonnumre

Blokkér e-postadresser eller telefonnumre

Du kan blokkere e-postadresser og telefonnumre i enkelte Google-produkter. Du kan for eksempel

Blokkeringer av e-postadresser og telefonnumre vises ikke i Blokkerte brukere-delen av Google-kontoen din. De blokkeres heller ikke i andre Google-produkter.