Endre telefonnummeret i kontoen din – sånn brukes det

Du kan legge til, oppdatere eller fjerne telefonnumre i Google-kontoen din. Telefonnumre brukes av forskjellige grunner, og du kan kontrollere hvordan numrene dine skal brukes.

Legg til, oppdater eller fjern telefonnumre

1. Åpne Google-kontoen din.
  2. Velg Personlige opplysninger og deretter Telefon under «Personlig info og personvern».
  3. Her kan du gjøre følgende:
    • Legg til et telefonnummer: Velg Legg til gjenopprettingstelefon under «Telefonnummeret ditt». (Vi anbefaler at du legger til et telefonnummer for gjenoppretting hvis du ikke allerede har gjort det.)
    • Endre telefonnummeret: Velg Endre Endre og deretter Oppdater nummeret ved siden av nummeret. Følg veiledningen.
    • Slett telefonnummeret: Velg Slett Slett og deretter Fjern nummeret ved siden av nummeret.
  4. Følg veiledningen i boksen som åpnes.

Merk: Endringer av nummeret i Google-kontoen din gjelder bare for noen Google-tjenester. Finn ut hvordan du endrer nummeret ditt for andre Google-tjenester.

Hvordan brukes telefonnumre?

Som en del av enkelte Google-tjenester

Telefonnummeret ditt er knyttet til enkelte Google-tjenester du har konfigurert eller brukt.

Du kan se noen av tjenestene som bruker telefonnummeret ditt, i Telefon-delen av Google-kontoen din. For å finne ut mer eller gjøre endringer, klikk eller trykk på de ulike tjenestene.

Det kan hende andre Google-tjenester som bruker telefonnumre, ikke er oppført på den siden. Du kan endre nummeret ditt i innstillingene for enkelte tjenester, for eksempel de nedenfor:

Endre hvordan nummeret ditt brukes

Du kan se alternativene for spesifikke tjenester ved å gå til de tilhørende innstillingene. Hvis du trenger hjelp, kan du gå til support.google.com.

Gjør det lettere å logge på og gjenopprette kontoen din

Du kan bruke telefonnummeret ditt til

Hjelp andre med å komme i kontakt med deg

Du kan administrere hvem som ser telefonnummeret ditt. For å endre hvem som kan se nummeret ditt, gå til Om meg.

Finn ut hvordan andre kan bruke telefonnummeret ditt for å finne og få kontakt med deg i Googles tjenester. For å endre disse innstillingene, gå til Telefon-delen av Google-kontoen din.

Gi annonsene du ser, et mer personlig preg

Hvis «Personlig tilpasning av annonser» er slått på, kan det hende telefonnummeret ditt brukes for å gjøre annonsene du ser, mer relevante. Hvis du for eksempel bruker telefonnummeret ditt i et lojalitetsprogram, ser du kanskje relaterte annonser når du bruker Google Søk.

Sjekk om nummeret ditt brukes på denne måten

1. Gå til Telefon-delen av Google-kontoen din.
  2. Se etter «Personlig tilpasning av annonser» ved siden av «Bruk».

Hindre at nummeret ditt brukes for annonser

Du kan la «Personlig tilpasning av annonser» være på for Google-kontoen din og samtidig hindre at nummeret ditt brukes til å skreddersy annonser.

1. Gå til Telefon-delen av Google-kontoen din.
  2. Velg Slett Slett og deretter Fjern nummeret ved siden av nummeret ditt.
  3. Gå til delen Telefonnummer for gjenoppretting i Google-kontoen din, og legg til nummeret på nytt.
  4. For å fortsette å bruke nummeret ditt med andre Google-tjenester, gå til de aktuelle tjenestene og legg det til der.

Slå av personlig tilpassede annonser

Du kan velge om du vil se personlig tilpassede annonser eller ikke, ved å endre annonseinnstillingene. Hvis «Personlig tilpasning av annonser» er slått av, brukes ikke telefonnummeret ditt for å skreddersy annonser.

Få en bedre opplevelse overalt på Google

Hvis du ser «For alle Google-tjenester» på «Telefon»-siden, kan dette nummeret brukes for alle Googles tjenester.

Sjekk om nummeret ditt brukes på denne måten

1. Gå til Telefon-delen av Google-kontoen din.
  2. Se etter «For alle Google-tjenester» ved siden av «Bruk».

Hindre at nummeret ditt brukes overalt på Google

1. Gå til Telefon-delen av Google-kontoen din.
  2. Velg Slett Slett og deretter Fjern nummeret ved siden av nummeret ditt.
  3. Gå til delen Telefonnummer for gjenoppretting i Google-kontoen din, og legg til nummeret på nytt.
  4. For å fortsette å bruke nummeret ditt med andre Google-tjenester, gå til de aktuelle tjenestene og legg det til der.

Bekreft telefonnummeret ditt

Når du konfigurerer en Google-konto, kan du fortelle Google hva nummeret til telefonen din er. Hvis du gjør det, bekrefter vi at nummeret tilhører deg, og vi prøver å bekrefte det igjen fra tid til annen for å sikre at det fremdeles tilhører deg. Finn ut mer om bekreftelse av nummeret ditt.

Google selger ikke personopplysninger – heller ikke telefonnumre. For å finne ut mer, gå til privacy.google.com.