Endre telefonnummeret i kontoen din – sånn brukes det

Du kan legge til, oppdatere eller fjerne telefonnumre i Google-kontoen din. Telefonnumre brukes av forskjellige grunner, og du kan kontrollere hvordan numrene dine skal brukes.

Viktig: Det kan ta en uke før du kan bruke det nye telefonnummeret ditt til å bekrefte at det er deg, for sensitive handlinger som å endre passord.

Legg til, oppdater eller fjern telefonnumre

1. Åpne Personopplysninger-fanen i Google-kontoen din.
  2. Velg Kontaktinformasjon og så Telefonnummer og så telefonnummeret ditt.
  3. Herfra kan du
    • legge til telefonnummeret ditt: Velg «Legg til et telefonnummer for gjenoppretting for å beskytte kontoen din» ved siden av Telefon. Velg landet som er knyttet til telefonnummeret ditt, fra rullegardinmenyen, og skriv inn telefonnummeret ditt.
    • endre telefonnummeret ditt: Ved siden nummeret ditt velger du Endre Endreog så Oppdater nummeret.
    • slette telefonnummeret ditt: Ved siden av nummeret ditt velger du Slett Slettog så Fjern nummeret.
  4. Følg veiledningen i boksen som åpnes.

Merk: Endringer av nummeret i Google-kontoen din gjelder bare for noen Google-tjenester. Finn ut hvordan du endrer nummeret ditt for andre Google-tjenester.

Hvordan brukes telefonnumre?

Som en del av enkelte Google-tjenester

Telefonnummeret ditt er knyttet til enkelte Google-tjenester du har konfigurert eller brukt.

Du kan se noen av tjenestene som bruker telefonnummeret ditt, i Telefon-delen av Google-kontoen din. For å finne ut mer eller gjøre endringer, klikk eller trykk på de ulike tjenestene.

Det kan hende andre Google-tjenester som bruker telefonnumre, ikke er oppført på den siden. Du kan endre nummeret ditt i innstillingene for enkelte tjenester, for eksempel disse:

Endre hvordan nummeret ditt brukes

Du kan se alternativene for spesifikke tjenester ved å gå til de tilhørende innstillingene. Hvis du trenger hjelp, kan du gå til support.google.com.

Gjør pålogging og kontogjenoppretting enklere

Du kan bruke telefonnummeret ditt til

Gjør det enklere for andre å komme i kontakt med deg

Du kan administrere hvem som ser telefonnummeret ditt. For å endre hvem som kan se nummeret ditt, gå til Om meg.

Finn ut hvordan andre kan bruke telefonnummeret ditt for å finne og få kontakt med deg i Google-tjenester. For å endre disse innstillingene, gå til Telefon-delen av Google-kontoen din.

Slå «Bedre annonser og Google-tjenester» på eller av

Med denne innstillingen kan telefonnummeret ditt brukes på alle Google-tjenester, slik at du ser annonser som er mer relevante for deg. Slå av innstillingen hvis du ikke vil ha personlig tilpassede annonser.

1. Åpne Google-kontoen din.
  2. Klikk på Personlig informasjon til venstre eller øverst.
  3. I «Kontaktinformasjon»-delen klikker du på Telefon.
  4. Velg telefonnummeret du vil endre.
  5. Under «Innstillinger» slår du «Bedre annonser og Google-tjenester» på eller av.
Tips: Hvis det er slått på, vises «For alle Google-tjenester» under Bruk-delen.
Få en bedre opplevelse på Google

Hvis du ser «For alle Google-tjenester» på «Telefon»-siden, kan dette nummeret brukes for alle Googles tjenester.

Sjekk om nummeret ditt brukes på denne måten

1. Gå til Telefon-delen av Google-kontoen din.
  2. Se etter «For alle Google-tjenester» ved siden av «Bruk».

Hindre at nummeret ditt brukes på Google

1. Gå til Telefon-delen av Google-kontoen din.
  2. Ved siden av nummeret ditt velger du Slett Slettog så Fjern nummeret.
  3. Gå til delen Telefonnummer for gjenoppretting i Google-kontoen din, og legg til nummeret på nytt.
  4. For å fortsette å bruke nummeret ditt med andre Google-tjenester, gå til de aktuelle tjenestene og legg det til der.

Bekreft telefonnummeret ditt

Når du konfigurerer en Google-konto, kan du også legge til telefonnummeret ditt. Hvis du gjør det, bekrefter vi at nummeret tilhører deg, og dette gjør vi igjen fra tid til annen for å sikre at nummeret fortsatt tilhører deg. Finn ut mer om bekreftelse av nummeret ditt.

Google selger ikke personopplysninger – heller ikke telefonnumre. For å finne ut mer, gå til privacy.google.com.

true
Velkommen til Google-kontoen!

Vi ser at du har fått en ny Google-konto! Finn ut hvordan du kan få en bedre opplevelse med sjekklisten for Google-kontoen din.