Endre telefonnummeret i kontoen din – sånn brukes det

Du kan legge til, oppdatere eller fjerne telefonnumre i Google-kontoen din. Telefonnumre brukes av forskjellige grunner, og du kan kontrollere hvordan numrene dine skal brukes.

Viktig: Det kan ta en uke før du kan bruke det nye telefonnummeret ditt til å bekrefte at det er deg, for sensitive handlinger som å endre passord.

Legg til, oppdater eller fjern telefonnumre

1. Åpne Gmail-appen Gmail på iPhone eller iPad. Trykk på menyen Meny og så Innstillinger og så kontoen din og så Administrer Google-kontoen din. Gå til myaccount.google.com hvis du ikke bruker Gmail.
  2. Trykk på Personlig informasjon øverst.
  3. Trykk på Telefon under «Kontaktinformasjon».
  4. Her kan du gjøre følgende:
    • Legge til et telefonnummer: Velg Legg til gjenopprettingstelefon under «Telefonnummeret ditt». (Vi anbefaler at du legger til et telefonnummer for gjenoppretting hvis du ikke allerede har gjort det.)
    • Endre telefonnummeret: Ved siden av nummeret velger du Endre telefonnummer Endre telefonnummer og så Oppdater nummeret. Følg veiledningen.
    • Slette telefonnummeret: Ved siden av nummeret velger du Fjern telefonnummeret Fjern telefonnummer og så Fjern nummeret.
  5. Følg veiledningen i boksen som åpnes.

Merk: Endringer av nummeret i Google-kontoen din gjelder bare for noen Google-tjenester. Finn ut hvordan du endrer nummeret ditt for andre Google-tjenester.

Hvordan brukes telefonnumre?

Som en del av enkelte Google-tjenester

Telefonnummeret ditt er knyttet til enkelte Google-tjenester du har konfigurert eller brukt. Følg disse trinnene for å se eller endre disse tjenestene:

1. Åpne Gmail-appen Gmail på iPhone eller iPad. Trykk på menyen Meny og så Innstillinger og så kontoen din og så Administrer Google-kontoen din. Gå til myaccount.google.com hvis du ikke bruker Gmail.
  2. Trykk på Personlig informasjon øverst.
  3. I «Kontaktinformasjon»-delen trykker du på Telefon.
  4. Under telefonnummeret ditt (ved siden av «Bruk») ser du noen av tjenestene som bruker det. For å finne ut mer eller gjøre endringer, trykk på de ulike tjenestene.

Du kan se noen av tjenestene som bruker telefonnummeret ditt, i Telefon-delen av Google-kontoen din. For å finne ut mer eller gjøre endringer, klikk eller trykk på de ulike tjenestene.

Det kan hende andre Google-tjenester som bruker telefonnumre, ikke er oppført på den siden. Du kan endre nummeret ditt i innstillingene for enkelte tjenester, for eksempel disse:

Endre hvordan nummeret ditt brukes

Du kan se alternativene for spesifikke tjenester ved å gå til de tilhørende innstillingene. Hvis du trenger hjelp, kan du gå til support.google.com.

Gjør pålogging og kontogjenoppretting enklere

Du kan bruke telefonnummeret ditt til følgende:

Gjør det enklere for andre å komme i kontakt med deg

Du kan endre hvem som kan se telefonnummeret ditt.

1. Åpne Gmail-appen Gmail på iPhone eller iPad. Trykk på menyen Meny og så Innstillinger og så kontoen din og så Administrer Google-kontoen din. Gå til myaccount.google.com hvis du ikke bruker Gmail.
  2. Trykk på Personlig informasjon øverst.
  3. Under «Velg hva andre ser» trykker du på Gå til Om meg.
  4. Endre delingsinnstillingene dine under «Personlig kontaktinformasjon».

Finn ut hvordan folk kan bruke telefonnummeret ditt til å finne og få kontakt med deg i Google-tjenestene.

Gjør annonser mer relevante for deg

Hvis «Personlig tilpasning av annonser» er slått på, kan det hende telefonnummeret ditt brukes for å gjøre annonsene du ser, mer relevante. Hvis du for eksempel bruker telefonnummeret ditt i et lojalitetsprogram, ser du kanskje relaterte annonser når du bruker Google Søk.

Sjekk om nummeret ditt brukes på denne måten

1. Åpne Gmail-appen Gmail på iPhone eller iPad. Trykk på menyen Meny og så Innstillinger og så kontoen din og så Administrer Google-kontoen din. Gå til myaccount.google.com hvis du ikke bruker Gmail.
  2. Trykk på Personlig informasjon øverst.
  3. Trykk på Telefon under «Kontaktinformasjon».
  4. Se etter «Personlig tilpasning av annonser» ved siden av «Bruk».

Hindre at nummeret ditt brukes for annonser

Du kan la «Personlig tilpasning av annonser» være på for Google-kontoen din og samtidig hindre at nummeret ditt brukes til å skreddersy annonser.

1. Gå til Telefon-delen av Google-kontoen din.
  2. Ved siden av nummeret ditt velger du Fjern telefonnummeret Fjern telefonnummer og så Fjern nummeret.
  3. Gå til delen Telefonnummer for gjenoppretting i Google-kontoen din, og legg til nummeret på nytt.
  4. For å fortsette å bruke nummeret ditt med andre Google-tjenester, gå til de aktuelle tjenestene og legg det til der.

Slå av personlig tilpassede annonser

Du kan velge om du vil se personlig tilpassede annonser eller ikke, ved å endre annonseinnstillingene. Hvis «Personlig tilpasning av annonser» er slått av, brukes ikke telefonnummeret ditt for å skreddersy annonser.

Få en bedre opplevelse på Google

Hvis du ser «For alle Google-tjenester» på «Telefon»-siden, kan dette nummeret brukes for alle Googles tjenester.

Sjekk om nummeret ditt brukes på denne måten

1. Gå til Telefon-delen av Google-kontoen din.
  2. Se etter «For alle Google-tjenester» ved siden av «Bruk».

Hindre at nummeret ditt brukes på Google

1. Åpne Gmail-appen Gmail på iPhone eller iPad. Trykk på menyen Meny og så Innstillinger og så kontoen din og så Administrer Google-kontoen din. Gå til myaccount.google.com hvis du ikke bruker Gmail.
  2. Trykk på Personlig informasjon øverst.
  3. Trykk på Telefon under «Kontaktinformasjon».
  4. Ved siden av nummeret ditt velger du Fjern telefonnummeret Fjern telefonnummer og så Fjern nummeret.
  5. Trykk på Tilbake Tilbake øverst til venstre.
  6. Trykk på Sikkerhet øverst.
  7. Under «Metoder for å bekrefte at det er deg» trykker du på Telefonnummer for gjenoppretting. Følg trinnene på skjermen for å legge til nummeret ditt på nytt.
  8. For å fortsette å bruke nummeret ditt med andre Google-tjenester, gå til de aktuelle tjenestene og legg det til der.

Bekreft telefonnummeret ditt

Når du konfigurerer en Google-konto, kan du også legge til telefonnummeret ditt. Hvis du gjør det, bekrefter vi at nummeret tilhører deg, og dette gjør vi igjen fra tid til annen for å sikre at nummeret fortsatt tilhører deg. Finn ut mer om bekreftelse av nummeret ditt.

Google selger ikke personopplysninger – heller ikke telefonnumre. For å finne ut mer, gå til privacy.google.com.