Endre telefonnummeret i kontoen din – sånn brukes det

Du kan legge til, oppdatere eller fjerne telefonnumre i Google-kontoen din. Telefonnumre brukes av forskjellige grunner, og du kan kontrollere hvordan numrene dine skal brukes.

Viktig: Det kan ta en uke før du kan bruke det nye telefonnummeret ditt til å bekrefte at det er deg, for sensitive handlinger som å endre passord.

Legg til, oppdater eller fjern telefonnumre

1. På Android-enheten din åpner du Innstillinger-appen og så Google Google-konto.
  2. Trykk på Personlige opplysninger øverst.
  3. Trykk på Telefon under «Kontaktinformasjon».
  4. Her kan du gjøre dette:
    • Legg til et telefonnummer: Velg Legg til gjenopprettingstelefon under «Telefonnummeret ditt». (Vi anbefaler at du legger til et telefonnummer for gjenoppretting hvis du ikke allerede har gjort det.)
    • Endre telefonnummeret ditt: Trykk på Endre Rediger og så Oppdater nummeret ved siden av nummeret.
    • Slett telefonnummeret ditt: Trykk på Slett Slett og så Fjern nummeret ved siden av nummeret.
  5. Følg trinnene på skjermen.

Merk: Endringer av nummeret i Google-kontoen din gjelder bare for noen Google-tjenester. Finn ut hvordan du endrer nummeret ditt for andre Google-tjenester.

Hvordan brukes telefonnumre?

Som en del av enkelte Google-tjenester

Telefonnummeret ditt er knyttet til enkelte Google-tjenester du har konfigurert eller brukt.

1. På Android-enheten din åpner du Innstillinger-appen og så Google Google-konto.
  2. Trykk på Personlige opplysninger øverst.
  3. I «Kontaktinformasjon»-delen trykker du på Telefon.
  4. Under telefonnummeret ditt (ved siden av «Bruk») ser du noen av tjenestene som bruker det. For å finne ut mer eller gjøre endringer, trykk på de ulike tjenestene.

Det kan hende andre Google-tjenester som bruker telefonnumre, ikke er oppført på den siden. Du kan endre nummeret ditt i innstillingene for enkelte tjenester, for eksempel disse:

Endre hvordan nummeret ditt brukes

Du kan se alternativene for spesifikke tjenester ved å gå til de tilhørende innstillingene. Hvis du trenger hjelp, kan du gå til support.google.com.

Gjør pålogging og kontogjenoppretting enklere

Du kan bruke telefonnummeret ditt til følgende:

Gjør det enklere for andre å komme i kontakt med deg

Du kan endre hvem som kan se telefonnummeret ditt.

1. På Android-enheten din åpner du Innstillinger-appen og så Google Google-konto.
  2. Trykk på Personlig informasjon øverst.
  3. Under «Velg hva andre ser» trykker du på Gå til Om meg.
  4. Endre delingsinnstillingene dine under «Personlig kontaktinformasjon».

Finn ut hvordan andre kan bruke telefonnummeret ditt for å finne og få kontakt med deg i Googles tjenester.

Gjør annonser mer relevante for deg

Hvis «Personlig tilpasning av annonser» er slått på, kan det hende telefonnummeret ditt brukes for å gjøre annonsene du ser, mer relevante. Hvis du for eksempel bruker telefonnummeret ditt i et lojalitetsprogram, ser du kanskje relaterte annonser når du bruker Google Søk.

Sjekk om nummeret ditt brukes for annonser

1. På Android-enheten din åpner du Innstillinger-appen og så Google Google-konto.
  2. Trykk på Personlige opplysninger øverst.
  3. I «Kontaktinformasjon»-feltet trykker du på Telefon.
  4. Se etter «Personlig tilpasning av annonser» ved siden av «Bruk».

Hindre at nummeret ditt brukes for annonser

Du kan la «Personlig tilpasning av annonser» være på for Google-kontoen din og samtidig hindre at nummeret ditt brukes til å skreddersy annonser.

1. På Android-enheten din åpner du Innstillinger-appen og så Google Google-konto.
  2. Trykk på Personlige opplysninger øverst.
  3. I «Kontaktinformasjon»-delen trykker du på Telefon.
  4. Ved siden av nummeret ditt velger du Slett Slett og så Fjern nummeret.
  5. Trykk på Tilbake Tilbake øverst til venstre.
  6. Trykk på Sikkerhet øverst.
  7. Under «Metoder for å bekrefte at det er deg» trykker du på Telefonnummer for gjenoppretting. Følg trinnene på skjermen for å legge til nummeret ditt på nytt.
  8. For å fortsette å bruke nummeret ditt med andre Google-tjenester, gå til de aktuelle tjenestene og legg det til der.

Slå av personlig tilpassede annonser

Du kan velge om du vil se personlig tilpassede annonser eller ikke, ved å endre annonseinnstillingene. Hvis «Personlig tilpasning av annonser» er slått av, brukes ikke telefonnummeret ditt for å skreddersy annonser.

Få en bedre opplevelse på Google

Hvis du ser «For alle Google-tjenester» på «Telefon»-siden, kan dette nummeret brukes for alle Googles tjenester.

Sjekk om nummeret ditt brukes på denne måten

1. På Android-enheten din åpner du Innstillinger-appen og så Google Google-konto.
  2. Trykk på Personlige opplysninger øverst.
  3. I «Kontaktinformasjon»-feltet trykker du på Telefon.
  4. Se etter «For alle Google-tjenester» ved siden av «Bruk».

Hindre at nummeret ditt brukes på Google

1. På Android-enheten din åpner du Innstillinger-appen og så Google Google-konto.
  2. Trykk på Personlige opplysninger øverst.
  3. I «Kontaktinformasjon»-delen trykker du på Telefon.
  4. Ved siden av nummeret ditt velger du Slett Slett og så Fjern nummeret.
  5. Trykk på Tilbake Tilbake øverst til venstre.
  6. Trykk på Sikkerhet øverst.
  7. Trykk på Telefonnummer for gjenoppretting under «Metoder for å bekrefte at det er deg». Følg trinnene på skjermen for å legge til nummeret ditt på nytt.
  8. For å fortsette å bruke nummeret ditt med andre Google-tjenester, gå til de aktuelle tjenestene og legg det til der.
Bekreft nummeret til Android-telefonen din

Når du konfigurerer en Google-konto, kan du fortelle Google hva nummeret til telefonen din er. Hvis du gjør det, bekrefter vi at nummeret tilhører deg, og dette gjør vi igjen fra tid til annen for å sikre at nummeret fortsatt tilhører deg. Finn ut mer om bekreftelse av nummeret ditt.

Google selger ikke personopplysninger – heller ikke telefonnumre. For å finne ut mer, gå til privacy.google.com.