Konfigurera Essentials för domänen

För: Hantera Essentials för hela organisationen

Använd den här guiden för att konfigurera ytterligare Essentials-funktioner för domänen. Detta kräver att du är ägare eller IT-administratör för organisationens domän.

Använder du inte Google Workspace ännu?Registrera dig för en kostnadsfri testperiod.

1

Registrera dig med företagets e-postadress

Registrera dig med e-postadressen på domänen där du tänker använda Essentials. Detta ska vara en adress där du för närvarande kan ta emot e-post.

Obs! Du kan inte registrera dig med en adress hos en allmän webbvärd som gmail.com eller yahoo.com. Istället måste du använda en anpassad adress, till exempel för ett företag eller en organisation.

2

Verifiera domänen om du vill låsa upp fler funktioner

medelstort företag konfigurera g suite-kontonNär du har registrerat dig för Essentials har du möjlighet att låsa upp funktioner för användarhantering (identitet), exempelvis möjligheten att skapa användarkonton och hantera användarprofiler och lösenordssäkerhet. Lås upp funktioner genom att verifiera att du eller din organisation äger domänen. Du har sedan fullständig administrativ kontroll över alla Essentials-användarkonton i organisationen.

Läs mer

3

Konfigurera ett nytt faktureringskonto för domänen

Set up billingNär du har verifierat domänen måste du skapa ett nytt faktureringskonto. Gör detta även om du redan har konfigurerat fakturering som en e-postverifierad kund i steg 1 i den här guiden. Vi skyddar dessa kunders data genom att radera deras faktureringskonton för den e-postverifierade tjänsten.

Ställ in fakturering för att undvika avstängning: När du har verifierat domänen har du 15 dagar på dig att ställa in fakturering. Om fakturering redan har ställts in måste du ställa in det igen. I annat fall stängs ditt konto av.

Läs mer

4

Öppna administratörskontot

enmansföretag logga inNär du har verifierat domänen hanterar du alla tjänster, användare och säkerhetskontroller från Googles administratörskonsol. Om du tidigare hanterade Essentials-teamet via teamöversikten i Drive utför du nu dessa uppgifter på administratörskonsolen.

Läs mer

5

Konfigurera och hantera teamet

Använd administratörskonsolen för att konfigurera och hantera användarnas konton och kontaktuppgifter.

Ställa in

Läs mer

6

Hantera videosamtal

Manage video callsKonfigurera de videomötesfunktioner du vill att användarna ska ha.

Läs mer

7

Hantera chattsamarbete

Google Chat-visning på enheter Ställ in de chattfunktioner du vill att användarna ska ha.

Läs mer

8

Jobba med molnlagring och onlinedokument

enmansföretag molnlagringImportera organisationens filer till Google Drive. Ställ in alternativ för lagring och delning av filer. Upptäck sedan en grupp effektiva dokument-, kalkylarks- och presentationsappar som fungerar med din webbläsare.

Ställa in

Läs mer

9

Hantera kalendrar

Kalender visas på en laptop(Valfritt) Slå på Kalender

Ställa in

10

Konfigurera organisationens konto

Set up your accountLägg till din logotyp. Beroende på dina affärsbehov behöver du kanske konfigurera ytterligare säkerhetsfunktioner för kontot.

Läs mer

Regionsspecifikt

11

Utbilda användarna

enmansföretag få mer utbildningFå utbildningsguider, tips, kundexempel och andra resurser som hjälper dina användare att jobba smartare och använda Essentials på arbetsplatsen.

12

Uppgradera för fler tjänster

enmansföretag öka omsättningenÄr du redo för mer? Uppgradera till Enterprise Plus om du vill lägga till Gmail i tjänstesviten.

Läs mer