Verzendlimieten voor e-mails

Systemen blijven stabiel en accounts worden veilig gehouden doordat Google beperkingen heeft ingevoerd voor het aantal e-mailberichten dat gebruikers per dag kunnen verzenden en het aantal ontvangers per bericht.

Als uw gebruikers een verzendlimiet voor e-mails overschrijden, zien ze een foutmelding zoals:

• U heeft een limiet bereikt voor het verzenden van e-mails.
  • U heeft een verzendlimiet bereikt in Gmail.
  • U heeft het maximale aantal ontvangers overschreden.

Als een van deze limieten is bereikt, kan een gebruiker maximaal 24 uur geen nieuwe berichten meer verzenden. De gebruiker heeft nog wel toegang tot zijn G Suite-account en kan binnenkomende e-mail ontvangen. De gebruiker heeft ook toegang tot zijn andere Google-services. Na deze periode worden de verzendlimieten automatisch hersteld en kan de gebruiker weer e-mails verzenden.

Verzendlimieten

Verzendlimieten kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd. Limieten per dag worden steeds toegepast over een periode van 24 uur, dus niet op een vaste tijd van de dag.

Opmerkingen:

Limiettype Limiet
Berichten per dag
Dagelijkse verzendlimiet.*
2000 (500 voor accounts in een proefperiode)
Automatisch doorgestuurde berichten
Berichten die automatisch worden doorgestuurd naar een ander account, niet meegenomen in de dagelijkse verzendlimiet.
10.000
E-mailfilters voor automatisch doorsturen
Accountfilters die automatisch e-mails doorsturen.
20
Ontvangers per bericht
Adressen in de velden Aan, Cc en Bcc van één e-mail.*
In totaal 2000 per bericht
(maximaal 500 externe ontvangers)
Ontvangers per bericht verzonden via SMTP (door POP- of IMAP-gebruikers) of de Gmail API
Adressen in de velden Aan, Cc en Bcc van één e-mail. Dit geldt ook voor e-mails die zijn verzonden via smtp-relay.gmail.com of smtp.gmail.com*
100
Totale aantal ontvangers per dag
E-mailadressen (ontvangers) tellen elke keer dat een bericht wordt verzonden; 5 e-mails die worden verzonden naar 10 adressen, tellen als 50 ontvangers in totaal.*
10.000
Externe ontvangers per dag
E-mailadressen buiten uw hoofddomein, inclusief domeinaliassen en alternatieve domeinen.
3000

Unieke ontvangers per dag
Elk e-mailadres (elke unieke ontvanger) telt slechts één keer per dag:

• 5 e-mails die worden verzonden naar 10 verschillende adressen, tellen als 10 unieke ontvangers.*
  • 5 e-mails die naar 1 adres worden verzonden, tellen als 1 unieke ontvanger*
3000 (2000 externe, 500 externe voor accounts in een proefperiode)

*Is van toepassing op interne en externe ontvangers

Wat ook meetelt voor de limieten van een gebruiker

• E-mail die vanaf een alternatief adres, of alias, van een gebruiker wordt verzonden
  • E-mail die een assistent namens u verzendt (als u dat aan een assistent overlaat)
  • E-mail die als automatisch antwoord (een Gmail-functie) wordt verzonden

Verzendlimieten voor Gmail op mobiele apparaten

Wanneer u de Gmail-app voor mobiel gebruikt in de Google Sync-modus, gelden dezelfde verzendlimieten als wanneer u Gmail gebruikt in een webbrowser (beschreven in de tabel hierboven).

Wanneer u de Gmail-app voor mobiel gebruikt in de IMAP-modus, gelden de IMAP-verzendlimieten (beschreven in de tabel hierboven).

Een opgeschort Gmail-account herstellen

In het gedeelte Gebruikers van de Google Beheerdersconsole kunnen G Suite-beheerders zien welke limieten zijn bereikt. In sommige gevallen kan een beheerder actie ondernemen om de toegang te herstellen. Zie Een opgeschort Gmail-account herstellen voor instructies.

Accounts waarvan wordt gedetecteerd dat ze spam versturen, kunnen permanent worden geblokkeerd voor het verzenden van e-mail. Bekijk het beleid ten aanzien van spam en misbruik van Google.

Limieten voor groepsberichten en accounts in een proefperiode

Als u Google Groepen gebruikt in een proefaccount voor G Suite, kunnen de verzendlimieten lager zijn dan hierboven staat. De verzendlimieten worden aan het einde van de proefperiode automatisch verhoogd.

Belangrijk: Verzendlimieten worden niet verhoogd tijdens een proefperiode. U moet een abonnement zijn gestart en de proefperiode hebben beëindigd voor uw account voordat de verzendlimieten kunnen worden verhoogd.

De verzendlimieten uit de proefperiode worden verwijderd als u aan de volgende twee vereisten voldoet:

• Het account bevindt zich niet meer in een proefperiode en er is een actief abonnement voor gestart.
  • Er is in totaal minstens $ 30 (of het equivalent daarvan in uw valuta) in rekening gebracht bij het account.

Zie Betaalde G Suite-services instellen als u de proefperiode wilt beëindigen en wilt overstappen op een betaald account.

Limieten voor Groepen en Drive en Editors van Documenten

De volgende limieten gelden voor Groepen en Drive en Editors van Documenten voor proefaccounts:

• Als u Google Groepen gebruikt, kunt u alleen groepsmails sturen naar ontvangers binnen uw organisatie.
  • Als u Drive en apps als Documenten, Spreadsheets en Presentaties gebruikt, kunt u bestanden delen met ontvangers binnen en buiten uw organisatie. Als u de Gmail-limiet voor de proefperiode heeft bereikt, kunt u bestanden delen met externe ontvangers, maar krijgen deze geen e-mailmelding waarin staat dat een bestand met ze is gedeeld.

Aanbevelingen voor het sturen van bulkmail

Hier zijn een aantal manieren om te voorkomen dat limieten worden overschreden bij het verzenden van een grote hoeveelheid e-mails, zoals voor een marketingcampagne:

• Verspreid massacommunicatie over twee dagen: Stuur berichten naar een groep ontvangers, wacht 24 uur, en stuur de berichten vervolgens naar een andere groep.
  • Stuur e-mail naar een groepsadres: Stuur e-mail naar meerdere e-mailadressen met behulp van één groepsadres. Je kunt bijvoorbeeld contact opnemen met alle gebruikers in je organisatie door iedereen in het domein toe te voegen aan een e-maillijst. Zie Groepen en Groepsbeleid en -limieten voor meer informatie.
  • Gebruik een Marketplace-oplossing: Veel externe ontwikkelaars bieden apps voor het verzenden van bulkmail. Ga naar de G Suite Marketplace voor ideeën.
    Opmerking: Google biedt geen technische support voor Marketplace-apps. Marketplace-oplossingen worden door externe ontwikkelaars gemaakt voor een algemeen publiek.
  • Bouw een App Engine-oplossing: Ontwikkelaars kunnen e-maillimieten verhogen door een aangepaste app te bouwen. Zie App Engine voor e-mail voor meer informatie.
  • Gebruik een lokale e-mailserver: Als u een lokale e-mailserver heeft, gebruik die dan om e-mail direct naar ontvangers te sturen en verzendlimieten te omzeilen. Deze lokale server moet aan uw SPF-record worden toegevoegd om te voorkomen dat berichten als spam worden gemarkeerd.
  • Bekijk onze richtlijnen voor bulkverzenden en praktische tips: Sommige e-mailontvangers markeren bulkberichten misschien als spam. U moet er daarom voor zorgen dat alle ontvangers de e-mails willen ontvangen. je kunt ook de e-mailinstellingen controleren op onjuist geconfigureerde doorstuurregels of filters. Zie Voorkomen dat e-mails aan Gmail-gebruikers worden geblokkeerd of gemarkeerd als spam voor meer informatie.