Spambeleid voor de SMTP-relayservice

Als u de SMTP-relayservice gebruikt om e-mails via Google-servers te verzenden, kunt u een e-mailmelding ontvangen wanneer wordt gedetecteerd dat grote hoeveelheden spam worden verzonden via een van uw geregistreerde G Suite-gebruikersaccounts, niet-geregistreerde gebruikersaccounts of beide. Niet-geregistreerde gebruikersaccounts horen bij uw domein of uw domeinnaam was aanwezig in het HELO-argument tijdens de SMTP-relay.

Als na 24 uur nog steeds spam wordt verzonden met een geregistreerd G Suite-gebruikersaccount, wordt het account opgeschort. U ontvangt dan een tweede melding waarin staat dat het account is opgeschort. U kunt het account herstellen wanneer het probleem is opgelost.

U ontvangt ook een tweede melding als na 24 uur nog steeds spam wordt verzonden met niet-geregistreerde G Suite-gebruikersaccounts. We raden u aan deze accounts op te schorten totdat u de oorzaak van de spam heeft achterhaald en het probleem heeft opgelost.

Waarom versturen mijn accounts spam via de relayservice?

Soms raken apparaten van gebruikers geïnfecteerd met malware, waardoor grote hoeveelheden spam worden verzonden. Apparaten die als open relays zijn geconfigureerd, kunnen ook de oorzaak van de grote hoeveelheid spam zijn. Onderzoek de bron van de spam om meer te weten te komen.

Hoe kan relay-spam schade toebrengen aan uw legitieme e-mail?

Grote hoeveelheden spam kunnen de reputatie van uw domein aantasten, waardoor legitieme e-mails in de spammap van de ontvanger worden geplaatst of worden geweigerd. Het kan er ook toe leiden dat de frequentielimieten van de relayservice worden bereikt, waardoor e-mails vertraagd worden bezorgd of de bezorging mislukt.

Waarom schort Google gebruikersaccounts op?

Google schort accounts op waaruit grote hoeveelheden spam worden verzonden via de relayservice. We doen dit om uw domeinreputatie hoog te houden en uw e-mailstroom soepel te laten verlopen. Opgeschorte accounts blijven berichten ontvangen, maar de gebruiker kan niet inloggen of berichten verzenden.

Hoe kan ik spamproblemen identificeren en oplossen?

Bekijk de verzendpatronen van de accounts die in de e-mail zijn vermeld.

Verzendpatronen van gebruikers begrijpen

Gebruik Zoeken in e-maillogboeken om het aantal en het soort berichten te bekijken dat door de gebruiker wordt doorgestuurd. Voer het IP-adres van de relayservice in het zoekveld IP-adres afzender in om te zoeken op een combinatie van de afzender en het IP-adres van de relayservice.

Als u Gmail gebruikt voor het verzenden van bulke-mails, moet u de richtlijnen voor verzenden raadplegen.

Apparaten van gebruikers onderzoeken

Onderzoek apparaten van gebruikers op basis van de IP-adressen in de kolom 'Bron-IP-adres van apparaat'.

In de melding staan maximaal tien IP-adressen die recentelijk door de afzender zijn gebruikt. Als er meerdere IP-adressen worden weergegeven, moet u de apparaatlogboeken controleren om te bepalen welk apparaat verantwoordelijk kan zijn voor de grote hoeveelheid spam. Vervolgens moet u het apparaat scannen op mogelijke virussen.

Als het bron-IP-adres een privé-IP-adres is, is het waarschijnlijk het interne adres van een apparaat in uw netwerk.