Praktische tips om het maximale te halen uit Gmail

Volg de richtlijnen en limieten in dit artikel om het maximale te halen uit Gmail. Als u deze limieten overschrijdt, kan dit gevolgen hebben voor de prestaties van Gmail en kan dit leiden tot algemene of onverwachte problemen met uw Gmail-account.

Aanbeveling Beschrijving
Vermijd bulkbewerkingen Selecteer minder dan 1000 berichten voor taken als berichten verwijderen, de prullenbak legen, labels toepassen of berichten archiveren.
Gebruik de zoekfunctie in Gmail Gebruik de zoekfunctie in Gmail op dezelfde manier als waarop u Google gebruikt om te zoeken op internet. Voer zoekwoorden in om berichten in uw account te vinden.
Gebruik filters Maak filters om uw inkomende berichten te beheren met de filters van Gmail. Filters sorteren berichten automatisch en voegen er labels aan toe. Met filters kunt u ook zoekopdrachten in Gmail verfijnen. Voor de beste Gmail-prestaties raden we u aan niet meer dan 500 filters in uw account te gebruiken.
Beperk het aantal labels

Te veel labels kunnen de verwerking van Gmail vertragen. Voor de beste Gmail-prestaties raden we u aan niet meer dan 500 labels (inclusief geneste labels) te gebruiken in uw account. Meer informatie over labels.

Als u overstapt naar een Gmail-account van Google Workspace, voegt u uw e-mailmappen samen voordat u e-mails migreert naar Gmail. Probeer meerdere labels per bericht te maken in plaats van zeer specifieke labels te gebruiken, om de ordening na de migratie beter te laten verlopen.

Meer Gmail-limieten

Google stelt limieten aan de hoeveelheid bandbreedte, de hoeveelheid opslag, het aantal serververzoeken en het aantal berichten dat uw gebruikers kunnen sturen of krijgen. Zo blijft Gmail goed werken en blijft uw account beveiligd. Deze limieten leveren geen problemen op bij normaal e-mailgebruik. Ze zijn gemaakt om misbruik van Gmail te voorkomen.

Ga voor meer informatie naar: