Exportera all data för organisationen

Vill du bara exportera en del av organisationens data? Gå till Exportera data per organisationsenhet, grupp eller användare

Du kan exportera all eller delar av organisationens data till ett Google Cloud Storage-arkiv och ladda ned den. Verktyget för dataexport exporterar all data som stöds för alla användare. Du kan sedan selektivt ladda ned exporterad data per användare och tjänst.

Om du vill låta användarna ladda ned sin data tillåter du Google Takeout och hänvisar användarna till Så här laddar du ned din Google-data.

Obs!

• Verktyget för dataexport exporterar inte följande:
    • Vissa datatyper. Läs mer om datatyper
    • Data för användarkonton som har skapats inom 24 timmar före exporten.
    • Data som har raderats om den inte lagrades enligt Google Arkiv-policyerna. Mer information finns i Google Arkiv.
  • (Google Workspace for Education-utgåvor) För organisationsenheten eller åtkomstgruppen med verktyget för dataexport ska du se till att välja åldersetiketten Alla användare är minst 18 år. Mer information finns i Styra åtkomsten till Googles tjänster efter ålder.
    Det kan ta upp till 24 timmar att införa ändringar, men det går oftast snabbare. Läs mer
  • Verktyget för dataexport har inte stöd för de begränsningar av geografiska regioner som har angetts i administratörskonsolen för värdlagring av organisationsdata. Innehållet exporteras alltid till USA.

Innan du börjar

Utöka alla  |  Komprimera alla

Krav

Om du vill exportera organisationens data måste följande krav vara uppfyllda:

• Du måste ha ett konto som avancerad administratör för Google Workspace eller Cloud Identity som är minst 30 dagar gammalt. (Om du skapade ett organisationskonto för mindre än 30 dagar sedan gäller inte detta krav.)
  • Aktivera tvåstegsverifiering (2SV) för kontot (2SV-tillämpning krävs inte). 2SV krävs endast för administratören som startar exporten. Du kan kontrollera om 2SV har aktiverats för ditt konto genom att granska kontots säkerhetsinställningar.

Tips! Om du behöver aktivera 2SV, men inte vill aktivera det för alla användare i organisationen eller organisationsenheten kan du först skapa en underordnad organisationsenhet. Flytta sedan ditt konto dit och aktivera 2SV.

• Din senaste slutförda export måste ha genomförts för mer än 30 dagar sedan. Om din senaste export misslyckades kan du starta en ny direkt eller köra en kompletteringsexport för att få data som saknas. Du kan även köra en export av en användare samtidigt som eller inom 30 dagar efter den senaste fullständiga exporten.

Obs! Om organisationen har en FedRAMP-auktorisering: Kontakta support för Google Workspace för att få åtkomst till verktyget för dataexport.

Om du vill få åtkomst till exporterad data måste Google Cloud vara aktiverat för ditt konto. Du kan bara aktivera Google Cloud för avancerade administratörer som behöver åtkomst till exporterad data. Mer information finns i Aktivera eller inaktivera Google Cloud för användare.

Exportera aviseringar och tidslinje
  • När du har startat en export får alla avancerade administratörer ett e-postmeddelande om att en dataexport har påbörjats. Exporten är tillgänglig tidigast 48 timmar efter att du har startat den. Denna väntetid bidrar till att skydda organisationens data.
  • Om Google-kontot förlorar behörigheten som avancerad administratör medan en export som du har startat pågår avbryts exporten automatiskt. Ingen data exporteras och andra avancerade administratörer får en e-postavisering om att exporten misslyckades.
  • Dataexporten tar normalt 72 timmar, men kan ta upp till 14 dagar, beroende på hur stor den är. Du får ett e-postmeddelande när processen är klar. Det är enbart administratören som startade exporten som får en e-postavisering, men alla avancerade administratörer kan visa exporten.
  • Data raderas efter 60 dagar från det att den exporterades.
    Viktigt! Data i Cloud Storage raderas 60 dagar efter att den exporterades. Data exporteras i flera paket i stället för som ett helt paket. Stora exporter kan ta flera dagar, och vissa datapaket exporteras flera dagar före andra paket. Om nedladdningen tog flera dagar raderas vissa datafiler före andra. Fastställ när de enskilda filerna raderas genom att subtrahera antalet dagar det tog för exporten att slutföras från 60. Du måste ladda ned exporten före detta datum.
  • Om du försöker exportera data igen på grund av fel (komplettering) förblir exporttiden oförändrad från och med den första dataexporten. En komplettering innebär inte att sista giltighetsdatum uppdateras. Öppna Försök igen med fel i en export.
Vilken data exporteras?

I verktyget för dataexport exporteras samma data som är tillgänglig i Google Takeout för användarna. Dessutom exporteras data som enbart är tillgänglig för administratörer, till exempel raderad data som lagras i Arkiv samt kundägd data. Kundägd data ägs av organisationen och inte enskilda användare, exempelvis Gmail-meddelanden i administratörskarantän.

Kontotyper vars data ingår i exporten
  • Licensierad och aktiv
  • Tillfälligt avstängd av en administratör
  • Arkiverad
  • Arkiv – tidigare anställd
  • För Chrome-exporter: Aktiv Google Workspace for Education-användare.
I vilken dataregion finns den exporterade datan?
Data finns i USA.
Kan jag importera exporterad data till en annan Google Workspace-domän?
Nej. Exporterad data kan inte massimporteras till en annan Google Workspace-domän. Läs mer om att överföra data mellan Google Workspace-konton.

Steg 1: Exportera användardata

Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Klicka på Dataexport på panelen till höger under Verktyg.

3. Klicka på Starta export.
  4. När exporten är klar kan du visa och ladda ned exporterad data snabbt.
    Obs! Exporterad data raderas permanent 60 dagar efter att den exporterades. Mer information finns i Exportera aviseringar och tidslinje ovan.

Steg 2: Visa och ladda ned exporterad data

Innan du börjar: Se till att du har aktiverat Google Cloud för ditt konto. Mer information finns i Aktivera eller inaktivera Google Cloud för användare.

1. Klicka på Åtkomst till arkiv i bekräftelsen eller verktyget för dataexport.

Obs! Det är enbart administratören som startade exporten som får en e-postavisering, men alla avancerade administratörer kan få åtkomst till exporten.

2. Granska statusen för exporten på administratörskonsolen eller i Google Cloud Storage:
    1. På sidan Dataexport på administratörskonsolen visas en av följande statusindikatorer för exportarkivet:
      1. Misslyckades: Ingen data exporterades.
      2. Slutförd med fel: En del data saknas i arkivet.
      3. Slutförd: All data har exporterats.
    2. I arkivet i Cloud Storage innehåller exportrapporten en felöversikt om fel uppstod. Mer information om uppgifterna i exportrapporten finns i Visa dataexportrapporten på den här sidan.

Om exporten innehöll fel kan du testa att exportera enbart den data som saknas. Anvisningar finns i Försök igen med fel i en export på den här sidan.

3. När du är redo att visa och ladda ned exporterad data klickar du på rotmappen i arkivet i Cloud Storage. Rotmappen innehåller en lista över användarmappar. Varje användarmapp innehåller en zip-fil med användarens data.

Obs! Viss data, till exempel filer på delade enheter, ägs av ett tjänstkonto i stället för en användare. I exportarkivet får tjänstkonton namnet Resurs.

4. Klicka på zip-filen och ladda ned användarens data.
  5. Packa upp filen och granska användarens data per produkt.

Försök exportera data som saknas igen

Om data saknas i exporten visas den som ett fel i exportrapporten. När du försöker göra en komplettering, det vill säga exportera data som saknas, startas en ny export av enbart den data som saknas via verktyget för dataexport.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Klicka på Dataexport på panelen till höger under Verktyg.

3. Klicka på Starta lösning.

Du får en e-postavisering när lösningsprocessen är klar. Det är enbart administratören som startade åtgärden som får en e-postavisering, men alla avancerade administratörer kan visa exporten.

Kompletterande data läggs till i ett nytt arkiv.

4. Granska den kompletterande exporten. Om det fortfarande finns exportfel (data som saknas) efter kompletteringsprocessen gör du om exporten. Du kan göra högst tre kompletteringsförsök för varje export.

Viktigt! Exportens sista giltighetsdatum förblir detsamma, med start från den första dataexporten. En komplettering innebär inte att sista giltighetsdatum uppdateras.

Om du behöver hjälp med att hämta filer som inte exporterades, kan du kontakta support för Google Workspace. De återställer exporttidsgränsen så att du kan starta en fullständig export utan att vänta 30 dagar.

Vad som tas med i ett kompletterat arkiv

Ett kompletterat arkiv kan innehålla följande data:

• Data som saknades på grund av ett tillfälligt fel, t.ex. om en bild inte inkluderades i ett dokument under exporten
  • Data som en användare förlorat åtkomst till mellan administratörens exportförsök, till exempel eftersom licensen nedgraderades

Ett kompletterat arkiv innehåller inte följande data:

• Data som saknades på grund av ett permanent fel, till exempel om användaren raderade eller ändrade ägarskap för ett dokument innan exporten startades eller mellan exportförsök.
  • Data som exporterades tidigare, med undantag för följande: om ett objekt exporterades delvis, till exempel om ett dokument saknade en bild eller kommentar, då försöker verktyget för dataexport exportera hela objektet igen

Visa rapporten för dataexport

Dataexportrapporten innehåller status för rapporten och metadata, till exempel vilken administratör som startade exporten och när.

1. Klicka på Åtkomst till arkiv i bekräftelsen eller verktyget för dataexport.

Obs! Det är enbart administratören som startade exporten som får en e-postavisering, men alla avancerade administratörer kan få åtkomst till exporten.

2. Klicka på rapporten i rotmappen i dataexportarkivet. Du kan öppna rapporten i en webbläsare.

Om exportfel uppstod innehåller rapporten följande uppgifter:

• Användar-/tjänst-id: Användarnamn för ett användarkonto, gruppnamn eller id för tjänstkontot som det uppstod exportfel för. Kontona anges i alfabetisk ordning.
  • Kontotyp: Kan vara något av följande:
    • Användare
    • Grupp
    • Kundägd data: Filer som ägs av organisationen, inte enskilda användare

Obs! Rapporten visar några specifika typer av kundägd data, till exempel delade enheter. De visas som Resurs.

• Tjänstkonto: Konto som har skapats automatiskt för data utan ägare, till exempel Google Jamboard-innehåll.
  • Arkiv: Länkar till arkivfiler med innehåll som ägs av användar- eller tjänstkontot.
  • Misslyckad sammanfattning: Antalet filer som har exporterats och antalet som inte exporterades. Om du vill se en lista över filer som inte har exporterats klickar du på pilen till vänster om felsammanfattningen.

Exempelrapport med exportfel

Ett exempel på en datarapport visas.

Relaterade ämnen