Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Yksilöityjen tuotteiden mainostamisen parhaat käytännöt

Oma kuvake klassiselle Kauppiaskeskukselle ja Merchant Center Nextille.

Yksilöidyt tuotteet ovat ainutkertaisia ja valmistettu tilauksesta. Yleensä tällaisissa tuotteissa on paljon muunneltavia ominaisuuksia, kuten eri materiaaleja ja värejä huonekaluissa tai erilaisia piirteitä ja jalokiviä koruissa. Tuotteet voivat olla myös personoitavissa, kuten T-paidat logopainatuksella tai valokuvakehykset kaiverruksella.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten tuotetiedot strukturoidaan yksilöityjä tuotteita ilmoitettaessa.

Sisällys

Miksi parhaita käytäntöjä kannattaa noudattaa?

• Tavoita oikeat asiakkaat. Tuotetietojen avulla Google saa käsityksen myytävistä tuotteista ja voi tuoda mainokset ja maksuttomat tuotelistaukset näkyville ihmisten hakemien yksilöityjen tuotteiden perusteella.
  • Säilytä tuotteiden hyväksyntä. Jos ilmoitat vääriä tai epäyhtenäisiä tuotetietoja, tuote tai tili saatetaan hylätä.

Ilmoita myydyimmät tuoteversiot

Yksilöityjä tuotteita verkosta ostavat hakevat usein tietynlaista versiota, kuten punaisia mainoskyniä tai personoitua 8 x 10 ‑canvastaulua. Vedotaksesi tällaisiin potentiaalisiin asiakkaisiin ilmoita tuotteistasi esimerkiksi koko, väri ja muut relevantit ominaisuudet.

Tuotteesta riippuen mahdollisia yksilöitäviä asioita voi olla liikaa niiden kaikkien ilmoittamiseksi. Siinä tapauksessa mieti, mitä versioita on valmiiksi saatavilla ja mitkä myyvät parhaiten.

Vinkki

Ratkaisuja ongelmiiin, joita saattaa ilmetä yksilöllisiä tuoteversioita ilmoitettaessa

Liian monien versioiden ilmoittaminen voi aiheuttaa ongelmia tuotetietoihin. Esimerkkejä:

• Tuotteiden tuloshistoria ei ole yhtä vahva, kun se jakautuu liian monelle tuotteelle.
  • Tietojen käsittely voi olla hitaampaa, kun tuotteita on suuri määrä.
  • Tuoterajoitukset rajoittavat ilmoitettavien tuotteiden kokonaismäärää.

Seuraavassa on muutamia vinkkejä tällaisten ongelmien vähentämiseen:

• Ilmoita versiot, joita ostetaan säännöllisesti. Selvitä raporteista versiot, joita myyt ainakin yhden kappaleen kuukaudessa, ja sisällytä nämä versiot tuotetietoihin. Google Ads ‑tililläsi voit lisäksi ladata raportin impressio- ja klikkaustiedoista. Lue lisää Shopping-kampanjoiden seurannasta ja optimoinnista.
  • Ilmoita erityyppisiä versioita, jotta asiakkaat voivat tutustua yksilöintivaihtoehtoihin. Tällä tavoin pääset esittelemään eri vaihtoehtoja, jotka vetoavat eri verkkohakuja tekeviin ihmisiin, vaikka et ilmoittaisi kaikkia mahdollisia yhdistelmiä. Oletetaan esimerkiksi, että myyt yksilöityjä aurinkolaseja, joita on kahdeksaa eri kokoa, kymmentä eri materiaalia ja kuviointia sekä 15:ttä eri väriä. Ilmoita versiot siten, että jokainen koko, materiaali, kuviointi ja väri mainitaan jossain kohtaa, mutta älä ilmoita jokaista 12 000:ta yhdistelmää.

Sisällytä yksilöinnit nimiin, kuvauksiin ja kuviin

• Lisää otsikon alkuun "yksilöity" tai "personoitu". Tämä lisäteksti voi auttaa mainoksia ja maksuttomia listauksia näkymään osuvammissa hauissa. Muussa tapauksessa saatat saada turhia klikkauksia ihmisiltä, jotka etsivät yksinkertaisia standardituotteita. Lisää tämä teksti tuotteen alkuosaan, jotta se ei leikkaudu pois.
  • Kerro myytävästä tuotteesta kuvassa, nimessä ja kuvauksessa. Jos myyt tilauksesta valmistettavan tuotteen osaa kokonaisen tuotteen sijaan, ilmaise tämä selkeästi nimessä ja kuvauksessa. Toimita myös kuva osasta tai korosta osia kuvasta, jotta käy selväksi, että myyt vain yhtä osaa.
  • Näytä yksilöityjen tuotteiden hinta kuvissa. Jos ilmoitat kuvan tai nimen, joka edustaa yksilöityä tuotetta, myös syötteessä ilmoitettavan hinnan täytyy olla yksilöidyn tuotteen hinta.

Esimerkki 1

Oletetaan, että myyt yksilöityjä kihlasormuksia. Sinulta voi ostaa joko koko sormuksen tai vain kiven ilman istutusta sormukseen. Jos haluat mainostaa vain kiveä, sinun on ilmaistava se määritteissä nimi [title], kuva [image] ja kuvaus [description]. Siten ihmiset ymmärtävät jo ennen mainoksesi klikkaamista, mitä olet myymässä. Lisää kuva kivestä yksinään ja pelkän kiven hinta. Mainitse myös nimen alussa "vain kivi" tai vastaava.

Esimerkki 2

Oletetaan, että myyt T-paitoja, joita voi yksilöidä halutulla kuvalla, logolla tai tekstillä. Jos haluat esitellä tätä yksilöityä tuotetta, lisäämäsi kuvan on vastattava sitä. Hinta [price]- ja nimi [title] ‑määritteiden arvojen on myös vastattava yksilöityä tuotetta. Ilmoittamasi nimen alussa on oltava "yksilöity" tai vastaavaa. Jos ilmoitat yksilöimättömän tuotteen hinnan, kuvassa tai nimessä ei saa esiintyä tai mainita mitään yksilöityä.

Näytä laskeutumissivulla täysin yksilöity tuote

• Linkitä tiettyä tuotetta esittelevälle laskeutumissivulle. Älä käytä geneeristä välityssivua, jossa asiakas aloittaa yksilöimisprosessin. Lue lisää laskeutumissivuja koskevista vaatimuksista.
  • Valitse yksilöintivaihtoehdoista valmiiksi oikea yhdistelmä. Asiakkaat odottavat näkevänsä sivustollasi saman tuotteen kuin mainoksessa tai maksuttomassa listauksessa. Ilmoita linkki URL-parametrien kanssa siten, että oikea vaihtoehto on oletusarvoisesti valittuna. Jos sinulla ei ole valmiina URL-osoitteita tuotemäärityksillä, joihin voit linkata, voit ehkä määrittää tuotelinkin esivalittujen parametrien mukaan. Esimerkki: http://example.com/landing_page.php?parameterA=123&meterB=456. Lue lisää tuotetietosäännöistä.
  • Ilmoita samat yksilöintivaihtoehdot tuotetiedoissa. Potentiaaliset asiakkaat eivät ehkä halua ostaa tuotettasi, jos laskeutumissivulla oleva tuote ei vastaa mainoksen tai maksuttoman listauksen tietoja tai mainoksessa näkyneen version luonti itse on vaikeaa.

Esimerkki

Oletetaan, että myyt puusta tai muovista valmistettuja yksilöityjä kaihtimia. Jos olet ilmoittanut materiaaliksi puu määritteissä nimi [title] ja materiaali [material], mainoksia tai maksuttomia listauksia klikkaavien tulisi helposti voida nähdä ja valita puumateriaali laskeutumissivullasi.

Ilmoita paikkansapitävä hinta

Ihmiset odottavat voivansa ostaa tuotteesi verkossa samaan hintaan kuin mainoksessa tai maksuttomassa listauksessa. Virheelliset hinnat heikentävät käyttökokemusta ja voivat saada potentiaaliset asiakkaat poistumaan sivustolta. Hintojen epäyhtenäisyys saattaa johtaa tuotteidesi tai tilisi hylkäämiseen.

• Ilmoita hinta, jonka asiakas maksaa koko tuotteesta. Jos tuotteesi koostuu useista osista, joita ei myydä erikseen, älä ilmoita yhden osan hintaa. Jos esimerkiksi mainostat yksilöidysti koottavaa sohvaa, älä ilmoita rungon hintaa ilman jalkojen hintaa. Jos mainostat yksilöityä mukia logolla, älä ilmoita logottoman paljaan mukin hintaa.
  • Ilmoita kaikkien eränä, pakettina tai monipakkauksena myytävien tuotteiden kokonaishinta. Jos esimerkiksi mainostat mainoskyniä ja edellytät vähintään 20 kappaleen vähimmäisostosta, ilmoita 20 kynän hinta yhden kynän hinnan sijaan (hinta [price] ‑määritteellä). Yksikön hinnoitteluperuste [unit_pricing_measure] ‐määritteellä voit ilmoittaa tuotteesi mitat ja koon. Lue lisää yksikköhinnoittelusta.
  • Ilmoita kokonaishinta selkeästi laskeutumissivulla. Yksilöidyissä tuotteissa on usein maksettava asennusmaksu, tai niitä on tilattava tietty vähimmäismäärä. Lisää laskeutumissivulle näkyviin kokonaishinta ja siihen sisältyvät asennus- ja vähimmäismäärävaatimukset, jotta hinnoittelu olisi läpinäkyvää asiakkaille.
  • Käytä oikeaa hinnoittelua tuotenäytteille. Jos mainostat näytettä, kuva-, nimi- ja kuvausmääritteiden on kuvattava näytettä. Lue lisää paketti [is_bundle] ‑määritteestä.
  • Varmista tuotetietojen ajantasaisuus yksilöitävien tuotteiden varaston muuttuessa. Jos hinnat muuttuvat usein esimerkiksi tiettyjen osien hintavaihtelun takia, suosittelemme käyttämään Content API for Shoppingia. Lue lisää Google Content API for Shoppingista.

Vinkki

Joskus yksittäisen tuotteen hinta voi muuttua asiakkaiden valitsemien yksilöintivaihtoehtojen mukaan. Jos tietyt vaihtoehdot ovat kalliimpia kuin muut, ilmoita asiasta nimi [title] ‑arvossa ja muilla määritteillä. Ilmoita myös linkki, joka näyttää kyseisen vaihtoehdon esivalittuna.

Oletetaan esimerkiksi, että myyt yksilöityjä puhelinkoteloja. Valkoinen puhelinkotelo maksaa 15,00 € ja värilliset kotelot 18,00 €. Jos ilmoitat hinta [price] ‑määritteelle arvon "15.00 EUR", lisää "valkoinen" väri [color]- ja nimi [title] ‑määritteisiin, näytä kuvassa valkoinen kotelo ja linkitä tiedot valkoiseen tuotevaihtoehtoon laskeutumissivullasi.

Noudata tuotetunnuksia koskevia vaatimuksia

Brändinimi yhdessä globaalien GTIN- ja MPN-tuotekoodien kanssa mahdollistaa yksittäisen tuotteen tai tuoteversion tunnistamisen oikein. Voit ilmoittaa ne käyttämällä brändi [brand]-, GTIN [gtin]- ja MPN-koodi [mpn] ‑määritteitä. Vaikka nämä koodit ovat pakollisia useimmille tuotteille, yksilöidyillä tai uniikeilla tuotteilla ei yleensä ole tuotetunnisteita. Lue lisää tuotetunnisteista.